ΑΕΚ: Κοντά στην 4η θέση

ΑΕΚ: Κοντά στην 4η θέση
Photo Credits: INTIME

Η ΑΕΚ πλησιάζει στην εξασφάλιση του πλεονεκτήματος έδρας στο ξεκίνημα των Play Offs

Η 24η αγωνιστική της Basket League ολοκληρώθηκε χθες, με πολλά ενδιαφέροντα αποτελέσματα, τόσο στη μάχη για τα εισιτήρια των Play Offs, όσο και σε εκείνη της παραμονής. Η ΑΕΚ είχε το ρεπό της, αλλά παρόλο που δεν αγωνίστηκε, υπήρχε μεγάλο ενδιαφέρον για τα νέα δεδομένα, τα οποία και διαμορφώθηκαν, μετά από τα αποτελέσματα που υπήρξαν. Πρώτα από όλα, είναι πλέον και μαθηματικά βέβαιο, το γεγονός ότι η «Βασίλισσα» θα συμμετάσχει στα Play Offs, δηλαδή δεν γίνεται πλέον με τίποτα, να μείνει εκτός της πρώτης οκτάδας, ανεξαρτήτως των αποτελεσμάτων στις δύο τελευταίες αγωνιστικές.

Στη χειρότερη των περιπτώσεων, δηλαδή αν οι «κιτρινόμαυροι» χάσουν και τα δύο εναπομείναντα παιχνίδια τους, τότε θα τελειώσουν την κανονική σεζόν με ρεκόρ 12-12, οπότε το πολύ να πέσουν στην 6η θέση, άρα σίγουρα εντός οκτάδας.

Βέβαια, όπως έχουν έρθει τα πράγματα, θα πρέπει να επισημάνουμε το γεγονός ότι η ΑΕΚ κρατάει στα χέρια της, την τύχη της, σχετικά με το να τερματίσει στην πρώτη τετράδα, κάτι που θα της δώσει και το πλεονέκτημα της έδρας, στο ξεκίνημα των Play Offs, δηλαδή στα προημιτελικά.

Μετά από το φινάλε της 24ης αγωνιστικής λοιπόν, να πούμε ότι η «Βασίλισσα» είναι στην 4η θέση αυτή τη στιγμή, με ρεκόρ 12-10, πίσω από τον Κολοσσό Ρόδου, που έχει 14-8 και μπροστά από τον Προμηθέα Πάτρας, που ακολουθεί με 11-11. Υπάρχει και η Λάρισα που ανεβαίνει διαρκώς και έχει ρεκόρ 10-11, με τον Άρη να βρίσκεται στο 10-12, ενώ το Περιστέρι και ο ΠΑΟΚ έχουν το ίδιο ρεκόρ (9-13). Μία από αυτές τις ομάδες, θα μείνει αναγκαστικά εκτός οκτάδας, άρα και εκτός Play Offs.

Η σημασία του ματς με το Περιστέρι και η ανεβασμένη Λάρισα

Όσον αφορά στην ΑΕΚ λοιπόν, είναι σημαντικό το ότι πλέον βρίσκεται πολύ κοντά στην κατάκτηση της 4ης θέσης, που θα δώσει πλεονέκτημα έδρας στην αρχή των Play Offs. Στα δύο ματς που απομένουν, η «Βασίλισσα» χρειάζεται μία ακόμα νίκη, για να τερματίσει σίγουρα πάνω από τον Προμηθέα. Άλλωστε, οι «κιτρινόμαυροι» έχουν νικήσει και τις δύο φορές, την ομάδα της Πάτρας, άρα έχουν το «πάνω χέρι», στη μεταξύ τους, ισοβαθμία. Για αυτό λοιπόν, είναι αρκετά σημαντικό από βαθμολογικής άποψης, το ματς αυτού του Σαββάτου (07/05) στο Ολυμπιακό Κλειστό των Άνω Λιοσίων, με αντίπαλο το Περιστέρι, στο πλαίσιο της 25ης αγωνιστικής. Ο Κούρο Σεγκούρα και οι παίκτες του, θα ψάξουν τη νίκη σε αυτό το ματς, για να έχουν μεγαλύτερη… άνεση ενόψει της τελευταίας αγωνιστικής, κόντρα στον ΠΑΟΚ, στην Πυλαία.

Αν λοιπόν η ΑΕΚ κάνει μία νίκη και μία ήττα στα δύο τελευταία παιχνίδια της, στην κανονική σεζόν, τότε θα τερματίσει με ρεκόρ 13-11, οπότε ακόμα και «δύο στα δύο» να κάνει ο Προμηθέας στα δικά του, ματς, θα έχει το ίδιο ρεκόρ, άρα ο «Δικέφαλος» θα ευνοηθεί στην ισοβαθμία. Υπάρχει όμως και η ανεβασμένη Λάρισα, όπως σας αναφέραμε και νωρίτερα, η οποία για την ώρα βρίσκεται στο 10-11 και αν κάνει το «τρία στα τρία», στα δικά της, παιχνίδια, τότε θα πιάσει την ΑΕΚ στο 13-11, πάντα στο ενδεχόμενο μίας νίκης και μίας ήττας της «Ένωσης». Η θεσσαλική ομάδα έχει υπέρ της, την ισοβαθμία με τη «Βασίλισσα», αφού οι δύο ομάδες έχουν από μία νίκη στα μεταξύ τους, αλλά η Λάρισα είχε νικήσει με μεγαλύτερη διαφορά στο ματς του δεύτερου γύρου, στην έδρα της.
Είναι σημαντικό λοιπόν, το να μην κάνουν «τρία στα τρία» οι Θεσσαλοί.

Τα ματς που έχουν, είναι κατά σειρά, αυτό απέναντι στον Άρη στο Αλεξάνδρειο και τα εντός έδρας κόντρα σε Προμηθέα Πάτρας και Ιωνικό Νίκαιας. Μία ήττα της Λάρισας σε ένα από αυτά τα τρία παιχνίδια, αυτόματα θα τη βγάλει εκτός τετράδας, πάντα με την προϋπόθεση ότι η ΑΕΚ θα κάνει τουλάχιστον μία νίκη. Τώρα εφόσον η «Βασίλισσα» τερματίσει στην 4η θέση στην κανονική σεζόν, τότε θα έχει πλεονέκτημα έδρας στα προημιτελικά, κόντρα σε μία εκ των Προμηθέα Πάτρας και Λάρισα, πάντα με βάση τη λογική, αφού ακόμα δεν είναι κάτι 100% σίγουρο.

Μόνο μαθηματικές οι «κιτρινόμαυρες» ελπίδες για την 3η θέση

Κατά τα άλλα, όσον αφορά στην 3η θέση της κανονικής σεζόν, η αλήθεια είναι ότι η ΑΕΚ διατηρεί μόνο μαθηματικές ελπίδες και δύσκολα θα μπορέσει να την προλάβει. Ο Κολοσσός πέρασε νικηφόρα χθες από το Περιστέρι, οπότε με ρεκόρ 14-8, ακόμα και να χάσει τα δύο εναπομείναντα ματς του, πάλι δύσκολα θα απειληθεί από την «Ένωση», που είναι και η μόνη που μπορεί να τον φτάσει. Οι Ροδίτες θα υποδεχθούν τον ΠΑΟΚ και με νίκη θα «κλειδώσουν» και μαθηματικά την 3η θέση. Αν χάσουν, τότε θα τερματίσουν λογικά στο 14-10, αφού έχουν και ένα ματς στο ΣΕΦ απέναντι στον Ολυμπιακό, οτιδήποτε άλλο εκτός από ήττα τους, θα είναι τεράστιου μεγέθους έκπληξη.

Σε περίπτωση που η ΑΕΚ κάνει το «δύο στα δύο» και πιάσει τον Κολοσσό στο 14-10, οι δύο ομάδες έχουν από μία νίκη και με ίδιες διαφορές πόντων στα μεταξύ τους, ματς. Ωστόσο, στη συνολική διαφορά των πόντων σε όλη τη σεζόν, αυτή τη στιγμή η «Βασίλισσα» είναι στο -80 και ο Κολοσσός στο +40, οπότε η διαφορά είναι πολύ μεγάλη για να καλυφθεί στους εναπομείναντες αγώνες.

Πηγή: Ωρα των Σπορ

4x Προσφορά* χωρίς κατάθεση από την Betsson! *Όροι & Προϋποθέσεις. 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Η Ανάλυση του ΑΕΚ-Παναθηναϊκός από τον Άκη Ζήκο | AEK After 25/04/24 (VIDEO)
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X