Η ΑΕΚ έχει ανάγκη μία... ΑΕΚ κανονική, δίχως συναισθηματισμούς και μπόλικη αλήθεια

Η ΑΕΚ έχει ανάγκη μία... ΑΕΚ κανονική, δίχως συναισθηματισμούς και μπόλικη αλήθεια
Photo Credits: INTIME

Ο Τάσος Καπετανάκος γράφει στο blog του στο enwsi.gr για τις αλλαγές που πρέπει να έρθουν στην ΑΕΚ

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Η ΑΕΚ την ώρα που παλεύει να βγει στην Ευρώπη, αποφάσισε να κάνει ταυτόχρονα και μία σημαντική αλλαγή.

Να βρει τον επόμενο προπονητή της, να έχει (άμεση) εικόνα αυτός από το τωρινό ρόστερ και να παρθούν αποφάσεις γρήγορα και στοχευμένα. Ως διαδικασία, επαναλαμβάνω, όλο αυτό που έκανε η ΑΕΚ είναι ορθό ποδοσφαιρικά. Και στο κομμάτι των συνεντεύξεων και στο κομμάτι του χρόνου.

Δίνει έτσι περισσότερο χρόνο στη νέα ομάδα να έχει γερές βάσεις, επιλογές με την έγκριση προπονητή και να ξεκινήσουν όλα όπως πρέπει και σίγουρα όχι όπως πέρυσι που έγιναν σε… λάθος χρόνο. Και δυστυχώς η ΑΕΚ το πλήρωσε.

Τα ίδια στελέχη εν τέλει, έμαθαν από τα λάθη στο πλάνο και τα δικά τους και φέτος άλλαξαν ρότα. Και κάπως έτσι ο Δημήτρης Μελισσανίδης φαίνεται ότι θα τους διατηρήσει στα πόστα τους, ενώ δεν αποκλείεται να τους ενισχύσει και με άλλους. Κυρίως προσωπικότητες από το ποδόσφαιρο, πιο «δυνατές» από Κονέ και Παπαδημητρίου.

Επειδή το ποδόσφαιρο είναι απαιτητικό πολυεπίπεδα, κάθε προσθήκη στο ποδοσφαιρικό τμήμα, στην ΠΑΕ, σε στελεχιακό δυναμικό μα κυρίως αλλαγή νοοτροπίας συνολικά στο κλαμπ, κάνει καλό στον οργανισμό και στην εικόνα του προς τα έξω. Μακάρι σε λίγους μήνες να μιλάμε για μία… άλλη ΑΕΚ ενόψει «Αγιάς Σοφιάς», αρκετά διαφορετική από την τωρινή, που θα «ελκύει» τον κόσμο της και θα μπορεί ο κάθε φίλαθλος να νιώθει περήφανος για την εξέλιξη του κλαμπ.

Η ΑΕΚ έχει ανάγκη μία... ΑΕΚ κανονική, δίχως συναισθηματισμούς και μπόλικη αλήθεια

Η ΑΕΚ ψάχνει την εξέλιξη της

Η ΑΕΚ έχει ανάγκη μία… ΑΕΚ κανονική. Ο κόσμος της κουράστηκε μα δείχνει ότι με το παραμικρό… κίνητρο είναι (πάλι) εκεί. Τα φετινά διαρκείας, αλλά και η ανταπόκριση στο ματς με τον Άρη στα πλέι οφ, είναι δύο σημαντικά δείγματα, τα οποία δυστυχώς «ξόδεψε» η ΑΕΚ. Και επειδή κάθε εξέλιξη σε αγωνιστικό και εταιρικό επίπεδο, συνδυάζεται με νέα πρόσωπα, ο οργανισμός πρέπει να αφήσει τώρα κατά μέρους τους συναισθηματισμούς.

Να δει με καθαρά μάτια, αν ωφελείται και πόσο, από την παρουσία του καθενός εντός ΑΕΚ. Τα… παιδιά μας που μένουν δίχως να το αξίζουν και να προσφέρουν, πρέπει να αποτελέσουν παρελθόν, αν θέλει το κλαμπ να πλησιάσει τον Ολυμπιακό και να μην της ξεφύγει και άλλο ο ΠΑΟΚ εγχώρια, αλλά και ευρωπαϊκά να μπορεί να έχει μία αρμόζουσα παρουσία σε σταθερό επίπεδο.

Παιδιά που βοήθησαν στο πρωτάθλημα του 2018, προσέφεραν τότε και δεν είναι πια σημαντικοί, πρέπει να αποχωρήσουν για να έρθουν παίκτες που θα «κουμπώσουν» στο πλάνο που θα αποφασίσει ο προπονητής. Αν ο προπονητής αποφασίσει να μείνουν, τότε καλώς η ΑΕΚ να τους κρατήσει. Σε κάθε περίπτωση ο Αλμέιδα να αποφασίσει και όχι το συναίσθημα.

Η ΑΕΚ έχει ανάγκη μία... ΑΕΚ κανονική, δίχως συναισθηματισμούς και μπόλικη αλήθεια

Ο Μελισσανίδης και οι αποφάσεις που πρέπει να πάρει

Με την ίδια λογική πρέπει και η ΑΕΚ εταιρικά, να αλλάξει σελίδα. Ο Δημήτρης Μελισσανίδης από το 2013 την «κουβάλησε» (με προσωπικό κόπο και χρόνο) και την φέρνει τώρα στο κατώφλι της «Αγιάς Σοφιάς», ο ίδιος έχει και την ευθύνη να την ανεβάσει επίπεδο, όπως αρμόζει σε μία εταιρία που έχει ο ίδιος και ξέρει καλά τον τρόπο να την έχει στην κορυφή.

Λάθη έκανε και θα κάνει, μα τώρα κάθε λάθος πληρώνεται… ακριβότερα. Χρόνος δεν υπάρχει, άπαντες κουράστηκαν από τις συνεχόμενες αποτυχίες και η πίεση των απαιτήσεων του νέου γηπέδου είναι (πολύ) μεγάλη.

Η ΑΕΚ κοίταξε ψηλά για προπονητή, δεν τα κατάφερε, πήγε σε επίπεδο πιο εφικτό και ρεαλιστικό με το δεδομένο ρίσκο του, μα εφόσον επέλεξε Αλμέιδα πρέπει να τον στηρίξει, να του δείξει εμπιστοσύνη και τους προσφέρει «προστασία» πολυεπίπεδα.

Η ΑΕΚ δεν αντέχει και του χρόνου, νέα αποτυχία…

ENWSI TV: ΟΛΟ το ΑΕΚ talk για το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό με Καζαντζόγλου και Λούπο
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X