Να πούμε τίποτα και για το ρίσκο που παίρνει ο Αλμέιδα όμως...

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ ENWSI.GR: Στον Μελισσανίδη ο Αλμέιδα - Ξεκίνησε μαζί με Παπαδημητρίου και Κονέ
Photo Credits: INTIME

Ο Τάσος Τσατάλης σχολιάζει την επικαιρότητα της ΑΕΚ, αλλά και το ρίσκο που παίρνει ο ίδιος ο Ματίας Αλμέιδα με την επιλογή του να έρθει στην Ενωση

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Όσον αφορά το προφίλ του Ματίας Αλμέιδα και τους λόγους που και προσωπικά τον προτιμούσα ανάμεσα από τους υπόλοιπους που έμειναν ως το τέλος ως βασικοί υποψήφιοι, το blog του Σταμάτη με καλύπτει πλήρως. Δεν έχω να προσθέσω ή να αφαιρέσω κάτι.

Θα μείνω μόνο σε ένα πράγμα. Ποδοσφαιρικά δε ξέρουμε τι να περιμένουμε φυσικά, αλλά η ΑΕΚ σίγουρα έψαχνε έναν προπονητή που να δίνει τον τόνο στη καθημερινότητα της ομάδας στα Σπάτα. Που να έχει πάθος με τη δουλειά, να τη κάνει με ένταση και να διαθέτει προσωπικότητα και χαρακτήρα που δεν αμφισβητούνται με βάση τη πορεία του πριν έρθει στην ΑΕΚ. Όλα αυτά ο Ματίας Αλμέιδα τα έχει.

Από κει και πέρα δύο στοιχεία θεωρώ αξιοσημείωτα. Πρώτον πως ο ίδιος έδειξε να θέλει πολύ τη δουλειά χωρίς να περιμένει να δει αν από τη πρώτη του σεζόν θα έχει την ευκαιρία να δώσει και στίγμα στην Ευρώπη. Τη στιγμή που έτσι κι αλλιώς έρχεται σε ένα πρωτάθλημα που δεν συγκεντρώνει ιδιαίτερα το ενδιαφέρον της διεθνούς αγοράς.

Αυτό μου δείχνει πως ο Ματίας Αλμέιδα σε αυτό το μακρύ όπως πλέον ξέρουμε διάστημα των επαφών με την ΑΕΚ, κάτι έχει δει. Κάτι τον έχει πείσει, πως παρά το γεγονός ότι αποτελεί και για τον ίδιο μεγάλο ρίσκο η επιλογή της ομάδας μας ως πρώτο βήμα στη παρουσία του στην Ευρώπη, είναι η κατάλληλη αφετηρία.

Δεν αποτελεί μόνο για την ΑΕΚ ρίσκο η επιλογή Αλμέιδα

Γιατί έχουμε αναλωθεί εδώ σε αυτή την ατέρμονη και χωρίς κανένα νόημα τελικά συζήτηση περί ρίσκου, αλλά ξεχνάμε τι ρίσκο αποτελεί αυτή τη στιγμή η ΑΕΚ και για τον Αλμέιδα και για οποιονδήποτε άλλο απ΄όσους γνωρίζουμε που μπορούσε να έρθει.

Για την Αμερική δε το συζητώ καν, ξέρουμε όλοι από τα δημοσιεύματα πως είχε επιλογές για δουλειά σε υψηλό επίπεδο. Αλλά και για την Ευρώπη, ο Αλμέιδα που και τις μανατζερικές άκρες έχει και πολύ καλές επαφές στα κορυφαία πρωταθλήματα, αν το είχε κάνει αυτοσκοπό, κατά πάσα πιθανότητα αν όχι τώρα, τουλάχιστον μέχρι τον Ιούνιο, κάτι ενδιαφέρον θα έβρισκε σε καλό πρωτάθλημα. Είπα και στη τελευταία κουβέντα μας στο webtv του enwsi με τον Σταύρο, πως είναι σε ένα επίπεδο που θα μπορούσες να ακούσεις πως πάει σε μια ομάδα όπως η Βαλένθια, η Θέλτα, η Τορίνο ή η Φιορεντίνα (και πολλές άλλες σε περίπου τέτοιο επίπεδο) και να θεωρείται μια πολύ καλή επιλογή κι από τους οπαδούς τους.

Μετά όμως από κάποιες εβδομάδες πολύ λεπτομερών συζητήσεων με την ΑΕΚ, ο Αλμέιδα με το που έλυσε το συμβόλαιο στο MLS, έσπευσε να τρέξει τις διαδικασίες για να κλείσει στην Ένωση. Κάτι που τονίζει αυτό που αναφέρθηκε πιο πριν. Πως κάτι είδε εδώ, κάτι διέκρινε μέσα από τις συζητήσεις με τον Γιάννη Παπαδημητρίου και τον Παναγιώτη Κονέ και το επιβεβαίωσε απόλυτα και μετά τη συνάντηση με τον Δημήτρη Μελισσανίδη.

Κάτι που τον κάνει να επιλέξει την ΑΕΚ σα ξεκίνημα στην Ευρώπη

Μια ομάδα που βλέπει με τα κυάλια τον ανταγωνισμό για το πρωτάθλημα εδώ και τέσσερις σεζόν πλέον, παρόλα αυτά κρίνεται πάντα με όρους πρωταθλητισμού κι αυτό δε θα αλλάξει ποτέ. Σε μια ομάδα για την οποία γνωρίζει πολύ καλά πως έχει από πάνω της ανταγωνισμό δυνατό, καλά δομημένο ποδοσφαιρικά πλέον, την ίδια περίοδο που η ΑΕΚ έχανε όλο και περισσότερο το βηματισμό της σε αυτό το κομμάτι.

Σε μια ομάδα στην οποία ακόμη κι αν την βελτιώσει πάρα πολύ από το πρώτο του διάστημα, από τη πρώτη του σεζόν, ακόμη κι αν την κάνει πολύ πιο ανταγωνιστική γρήγορα και πάλι είναι πολύ πιθανό έστω και σε λεπτομέρειες να τελειώσει τη σεζόν τρίτος. Και τότε εκτός Ελλάδας, όλοι θα κοιτούν τη βαθμολογία και θα λένε «ε, τι έκανε ο Αλμέιδα, έβγαλε την ΑΕΚ τρίτη…».

Σκεφθείτε απλά πως είμαστε σε μια φάση που μπορεί ο Αλμέιδα να πάρει τα 3/4 των βαθμών που έχασε η ΑΕΚ και φέτος, αλλά και πάλι αν δεν αλλάξει κάτι με τη συγκομιδή του ΟΣΦΠ τουλάχιστον, να είναι δυο και τρεις νίκες μακριά από το πρωτάθλημα στο τέλος.

Όλα αυτά δείχνουν πως καλό είναι να εκτιμάμε και τι βλέπει ο άλλος σε μας και τι βάρος δέχεται να αναλάβει. Και να εκτιμάμε το πάθος με το οποίο μπαίνει για να αλλάξει στην ουσία- το έχω αναφέρει ξανά εδώ πρόσφατα- ισορροπίες που έχουν διαμορφωθεί σε βάθος τετραετίας.

Το δεύτερο που θέλω να σταθώ είναι πως ο Αλμέιδα έρχεται στην ΑΕΚ γι΄αυτό που αντιπροσωπεύει. Αυτό παρουσίασε στις επαφές του με την ομάδα, αυτό φίλτραρε και αποδέχθηκε ο Δημήτρης Μελισσανίδης.

Επίσης έρχεται έχοντας ήδη πίσω του μια πολύ αναλυτική διαδικασία συζήτησης, εκτιμήσεων και εισηγήσεων για το ρόστερ. Που έγινε μεν με τους Παπαδημητρίου – Κονέ, αλλά είναι σε πλήρη γνώση του Δημήτρη Μελισσανίδη και εκ των πραγμάτων αποδεικνύεται πως την αποδέχεται.

Φυσικά και στα ματς που μένουν, ο Αλμέιδα πολύ πιθανό να έχει κάποιες εκκρεμότητες στο μυαλό του που να θέλει να τσεκάρει επιτόπου και θα έχει την ευκαιρία να το κάνει. Αλλά πρέπει να ξέρουμε πως μιλάμε για έναν προπονητή, που ήδη έχει συζητήσει με την ομάδα για τις κατευθύνσεις που πρέπει να ακολουθηθούν στον σχεδιασμό.

Κάτι που σημαίνει, πως είμαστε σε μια φάση που μάλλον περισσεύουν οι δικές μας εκτιμήσεις, τουλάχιστον σε επίπεδο προτροπής που στην ΑΕΚ έχει γίνει συνήθεια τα τελευταία χρόνια. Για το πόσοι και που κλπ. Η ΑΕΚ θα ακολουθήσει τις εισηγήσεις του προπονητή της. Ήδη τις ακολουθεί από τη στιγμή που ήρθε και σε τελική συμφωνία μαζί του.

Πάνος Λούπος: Ποιες μεταγραφές, ρε παιδιά; Εδώ η ΑΕΚ παίζει τελικό πρωταθλήματος
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X