Προσωπικότητα δεδομένα έχει, τα υπόλοιπα στο γήπεδο!

Προσωπικότητα δεδομένα έχει, τα υπόλοιπα στο γήπεδο!
Photo Credits: INTIME

Ο Σταμάτης Βούλγαρης γράφει για τους επτά λόγους που επιβεβαιώνουν τα στοιχεία του χαρακτήρα του Ματίας Αλμέιδα

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Η ΑΕΚ κατάφερε να κλείσει τελικά προπονητή μέσα στον Απρίλιο, όπως έλεγαν οι άνθρωποί της όλο το προηγούμενο διάστημα. Αυτό δε συνιστά καμία τρελή επιτυχία, αν αναλογιστεί κανείς όλες τις αποτυχίες που προηγήθηκαν, αλλά τουλάχιστον αυτή τη φορά η δουλειά, δηλαδή η διαδικασία αναζήτησης προπονητή έγινε σωστά και ο στόχος επιτεύχθηκε.

Απολύτως λογικά η ΑΕΚ έψαξε να βρει αν έχει το περιθώριο να φέρει κάποιον από το πολύ ψηλό ράφι. Έψαξε τις περιπτώσεις του Σάντος και του Γκαρσία, αλλά διαπίστωσε ότι η πρόκριση της Εθνικής Πορτογαλίας στο Μουντιάλ δεν μπορούσε να κάνει τον Σάντος να ρίξει μαύρη πέτρα πίσω του και ο Γάλλος δεν ήθελε να κλείσει τόσο νωρίς τις πόρτες του στο ενδεχόμενο να βρει δουλειά σε ένα από τα top πρωταθλήματα του κόσμου για να έρθει στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Όλες οι άλλες περιπτώσεις που είδαν το φως της δημοσιότητας διότι σίγουρα υπήρξαν τουλάχιστον τρεις (η μία επίσης από το πάνω ράφι) που δεν μάθαμε, ήταν πιο… γήινες. Η επιλογή έγινε από τους ανθρώπους που «τρέχουν» την ομάδα. Είτε συμφωνούμε, είτε διαφωνούμε με αυτό, αυτή ήταν η επιλογή του Μελισσανίδη και δεν μπορούμε να την αλλάξουμε.

Η αλήθεια είναι ότι ανάμεσα στους Ντι Φραντσέσκο, Λέκο και Αλμέιδα προτιμούσα τον Αλμέιδα. Ο Ιταλός ναι μεν έχει πιο «βαρύ» προπονητικό όνομα αφού έχει εργαστεί στη Serie A όπου το τακτικό επίπεδο είναι τρομερό, αλλά δεν είχε πετύχει κάτι καλό τελευταία. Ο Λέκο μου θύμιζε περισσότερο τυχοδιώκτη με τις επιλογές που έχει κάνει. Ξεκαθαρίζω όμως ότι δεν ξέρω για κανέναν το επίπεδο και τον τρόπο δουλειάς, που είναι το σημαντικότερο. Αυτό όφειλαν να το ξεψαχνίσουν πριν αποφασίσουν Παπαδημητρίου και Κονέ.

Η ισχυρή προσωπικότητα του Αλμέιδα

Αυτό που μπορώ να πω με σιγουριά, είναι ότι σίγουρα πιο ισχυρή προσωπικότητα και από τους τρεις έχει ο Αλμέιδα και θα εξηγήσω γιατί.

1). Καταρχάς ως ποδοσφαιριστής κατάφερε να ξεχωρίσει πολύ, παίζοντας στη μεγάλη Λάτσιο που με τον Σβεν Γκόραν Έρικσον στον πάγκο της κατέκτησε τα πάντα. Για να μπορέσεις να πετύχεις και να ξεχωρίσεις σε μία ομάδα όπου συμπαίκτες σου είναι οι: Νέστα, Μιχαΐλοβιτς, Στάνκοβιτς, Μαντσίνι, Νέντβεντ, Βιέρι, Σάλας, Σιμεόνε, Βερόν, Κόουτο, Κονσεϊσάο, Μπόκσιτς, Λομπάρντο και Ντε Λα Πένια, θέλει… κοχόνες. Και μιλάμε για έναν παίκτη που είχε γεμάτες συμμετοχές, δεν ήταν ένας απλός ρολίστας. Άλλο όμως παίκτης και άλλο προπονητής. Τα στοιχεία όμως στην προσωπικότητα δύσκολα αλλάζουν…

2). Όπως έχει ο ίδιος παραδεχθεί, πάλεψε με πολλούς δαίμονες και κατάφερε να βγει νικητής. Δεν είναι καθόλου μικρή υπόθεση να έχεις να αντιμετωπίσεις το «τέρας» της κατάθλιψης και να βγεις νικητής. Χρειάζεται τεράστια ψυχική δύναμη για να τα καταφέρεις.

3). Το προπονητικό του ξεκίνημα ήρθε από μία διαδικασία που θυμίζει αυτή του Δέλλα στην ΑΕΚ. Ανέλαβε μία ομάδα που είχε υποβιβαστεί, ένα τεράστιο όνομα στη χώρα του και την ανέβασε αμέσως. Έκανε το ίδιο και με τη Μπάνφιλντ, κάτι που σημαίνει ότι «ψήθηκε» σε μία δύσκολη διαδικασία. Όσο εύκολο και αν είναι και αν ακούγεται, δεν είναι. Μπορείτε να το δείτε και με άλλα club και με άλλους προπονητές που δεν πέτυχαν.

4) Το μεγάλο βήμα το έκανε στο Μεξικό, όπου «ξύπνησε» έναν γίγαντα, την Τσίβας. Κατέκτησε τίτλους και με την ομάδα, διεθνή τίτλο καθώς και πολλούς προσωπικούς. Στο MLS δε, μπορεί να μην είχε επιτυχίες, αλλά όσοι μιλάνε από τις πρώην ομάδες του παραδέχονται ότι αυτό που τους κέρδισε ήταν η προσωπική επαφή, οι εμπειρίες του και η προσωπικότητά του.

5). Τα έβαλε με τη διοίκηση της Τσίβας και πήρε το μέρος των παικτών για ένα πριμ. Κάτι που σημαίνει ότι ο παίκτης ξέρει ότι ο προπονητής του είναι μαζί του. Τον «κερδίζει». Στην ΑΕΚ η τελευταία φορά που οι παίκτες έπαιζαν και για τον προπονητή, ήταν επί εποχής Χιμένεθ τη χρονιά του τίτλου. Μετά απλά κάποιοι έπαιζαν για κάποιους.

6). Όταν ήρθε να μιλήσει με τον Δημήτρη Μελισσανίδη, ήταν όρος του απαράβατος να δουλέψει με όλους τους συνεργάτες του! Σκεφτείτε λοιπόν το εξής: Όταν κάποιος θα μπορούσε να εξασφαλίσει περισσότερα χρήματα για πάρτη του αν ερχόταν με μικρότερο τιμ, αλλά αυτός επιμένει να δουλέψει με την οικογένειά του, δείχνει έναν άνθρωπο με αρχές που δεν… συμβιβάζεται. Και από τη στιγμή που έβαλε όρο στον «Τίγρη» και αυτός τον έκανε αποδεκτό χωρίς άλλη κουβέντα, δείχνει ότι έχει την προσωπικότητα όχι να επιβληθεί, αλλά να κερδίσει έναν άνθρωπο εξαιρετικά δύσκολο!

7). Ο Αλμέιδα έδειξε ότι ήθελε τη δουλειά και με τον τρόπο του την κέρδισε. Ο Αργεντινός βγάζει πάθος σε όλη του την καθημερινότητα. Αυτό δεν χρειάζεται να σας το πω εγώ. Μπείτε και δείτε συνεντεύξεις του. Δείτε τον τρόπο που δουλεύει. Μπείτε και δείτε τι λένε οι άλλοι για αυτόν. Πρώην παίκτες του, αντίπαλοι προπονητές. Στο τέλος του blog υπάρχει ένα video από την εποχή που πήγε στο Σαν Χοσέ. Είναι κατατοπιστικό. Δεδομένα η ΑΕΚ δε θα έχει πια στον πάγκο της έναν τύπο χαμηλών τόνων. Και αν σκεφτούμε τι έχει περάσει από τον πάγκο μας τα τελευταία χρόνια, αυτό είναι από μόνο του… αναβάθμιση.

«Καθρέφτης» το γήπεδο

Τον τρόπο που δουλεύει δεν τον ξέρει κανένας από όλους εμάς. Οπαδούς και δημοσιογράφους. Η επιλογή του φυσικά και έχει ρίσκο. Το μικρότερο ρίσκο θα το είχαμε αν ερχόταν ο Σάντος και ο Γκαρσία, αυτό είναι δεδομένο. Αυτό όμως δε σημαίνει ότι πρέπει να τον δούμε αρνητικά, ούτε να τον αποθεώσουμε.

Πολλή δουλειά, αστείρευτο πάθος, ταπεινότητα, συγκέντρωση, κίνηση, επικοινωνία, εμπιστοσύνη και φιλοδοξία, είναι οι βασικοί πυλώνες του. Αυτό τουλάχιστον εξομολογείται ο ίδιος. Για όλα αυτά θα κριθεί στο γήπεδο, όπου είναι ο απόλυτος καθρέφτης για κάθε προπονητή.

Ο προπονητής μόνος του πάντως δεν φτάνει. Η ΑΕΚ θα χρειαστεί και πολλές ποιοτικές μεταγραφές. Το πόσες το ανέλυσα σε προηγούμενο blog. Αυτή τη στιγμή όμως προέχει το παιχνίδι στην Τούμπα! Καλορίζικος και σιδεροκέφαλος coach, μακάρι να τους εμπνεύσεις και μόνο με την παρουσία σου, αλλά την Κυριακή έχει ματς στη Θεσσαλονίκη…

ΥΓ: Η ΑΕΚ ετοιμάζεται για την αναμέτρηση στην Τούμπα. Δυστυχώς από αυτό το κρίσιμο παιχνίδι θα απουσιάσει όχι ένας, αλλά δύο πολύ σημαντικοί παίκτες της. Ο ένας είναι ο Αραούχο και ο άλλος ο Σιμόες. Ο Αργεντινός είναι σημείο αναφοράς στην επίθεση και ο Πορτογάλος θα μπορούσε να δώσει μία άλλη διάσταση στο παιχνίδι της ΑΕΚ παίζοντας μπροστά από τα στόπερ. Όπως και να έχει, όποιος και αν παίξει, οφείλει να δώσει τα πάντα για το διπλό. Ξέρουν όλοι τι διακυβεύεται και ποιος έχουμε απέναντι.

Το video του Αλμέιδα μπορείτε να το δείτε εδώ:

ENWSI TV: ΟΛΟ το ΑΕΚ talk για το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό με Καζαντζόγλου και Λούπο
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X