ΑΕΚ: Η μυθική μορφή του Κωνσταντίνου Σπανούδη

ΑΕΚ: Η μυθική μορφή του Κωνσταντίνου Σπανούδη
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Από τον καθηγητή στο Κολλέγιο Νικηφόρο Ελεόπουλο, τον αθλητικό παράγοντα της Πόλης Μενέλαο Καροτσιέρη και τον διπλωμάτη Αλέξανδρο Μακρίδη μέχρι τον γόνο οικογένειας ευεργετών Κωνσταντίνο Ζαρίφη, τον σημαντικό σκιτσογράφο Φωκίωνα Δημητριάδη, τους αδελφούς Ιωνά και τον Κώστα Κωνσταντάρα (θείο του Λάμπρου), μια σειρά από εξέχουσες φυσιογνωμίες τροφοδότησε τις ελπίδες των Προσφύγων της Αθήνας.

Ανάμεσα σε αυτές, κορυφαία προσωπικότητα ήταν ο Κωνσταντίνος Π. Σπανούδης (Πόλη 1871-Αθήνα 1941). Χιώτικης καταγωγής η οικογένειά του είχε μεταναστεύσει και ευδοκιμήσει στην Πόλη (κατά τη διάβαση της κηδείας του πατέρα του είχαν κλείσει όλα τα καταστήματα της αγοράς στο Φανάρι). Αποφοίτησε από τη Μεγάλη του Γένους Σχολή το 1886 και σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες στη Σορβόνη. Από το 1904 διηύθυνε και αρθρογραφούσε στην καθημερινή εφημερίδα «Πρόοδος» στην Πόλη, μια πύρινη έπαλξη-υπεράσπιση των δικαίων της ομογένειας, παρά τις συνεχείς απειλές και τις δύο απελάσεις από τους θιγόμενους Νεότουρκους.

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου

Η Ανάλυση του ΠΑΟΚ - ΑΕΚ από τον Άκη Ζήκο | AEK After 29/04/24 - Στ. Καζαντζόγλου
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X