Ολη η συνέντευξη του Σαλσίδο για τον Αλμέιδα: Ποιος είναι ο προπονητής που θέλει η ΑΕΚ

Ολη η συνέντευξη του Σαλσίδο για τον Αλμέιδα: Ποιος είναι ο προπονητής που θέλει η ΑΕΚ
Photo Credits: INTIME

Διαβάστε όλη τη συνέντευξη του Κάρλος Σαλσίδο για τον υποψήφιο για τον πάγκο της ΑΕΚ, Ματίας Αλμέιδα

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Από την πρώτη στιγμή που το όνομα του Ματίας Αλμέιδα μπήκε στην λίστα με τους υποψήφιους για τον πάγκο της ΑΕΚ και μάλιστα στις πιο ψηλές θέσεις, μάθαμε και διαβάσαμε πολλά για τα… πεπραγμένα του.

Κυρίως στο Μεξικό με την Τσίβας. Ωστόσο από τα δημοσιεύματα και από τα βίντεο ή ακόμα και από τους αριθμούς, πολύ δύσκολα μπορεί να βγει ένα ξεκάθαρο συμπέρασμα για τον χαρακτήρα και την ταυτότητα ενός προπονητή. Αντιθέτως αυτά μπορεί να τα δώσει στο… πιάτο, ένας ποδοσφαιριστής που έχει συνεργαστεί με τον Αλμέιδα. Και μάλιστα όχι ένας οποιοσδήποτε ποδοσφαιριστής σε μια τυχαία συνεργασία κάποια στιγμή στην καριέρα του Αργεντινού, αλλά ο αρχηγός της Τσίβας.

Ο Κάρλος Σαλσίδο, με τις 120 συμμετοχές και τα δέκα γκολ στην εθνική Μεξικό και πρώην στόπερ της Φούλαμ και της Αιντχόβεν, ήταν επί τρία χρόνια η κολώνα και ο αρχηγός στην Γκουανταλαχάρα του Αλμέιδα. Και φυσικά ξέρει καλύτερα από τον καθένα τον Αργεντινό τεχνικό. Τρία ολόκληρα χρόνια συνεργάστηκαν και κατέκτησαν τίτλους. Ο Σαλσίδο σκιαγραφεί αποκλειστικά στην Ώρα των Σπορ το προπονητικό προφίλ του Αλμέιδα και αποκαλύπτει τον τρόπο παιχνιδιού του αλλά και το πιο δυνατό του σημείο.

Αναλυτικά όσα είπε στην Ώρα των Σπορ ο πρώην αρχηγός της Τσίβας

–  Πως θα τον χαρακτήριζες τον Αλμέιδα ως προπονητή; Τι προσωπικότητα έχει

«Ο Αλμέιδα είναι ένας προπονητής που δεν του αρέσει να χάνει. Πουθενά. Ούτε στα φιλικά παιχνίδια, ούτε πουθενά. Θέλει όμως να βλέπει και την ομάδα του να παίζει καλό ποδόσφαιρο, να κάνει καλά πράγματα μέσα στο γήπεδο και μέσα απ’ αυτό να παίρνει τα αποτελέσματα. Ως προσωπικότητα είναι πολύ έντονος, αλλά είναι και ένας υπέροχος άνθρωπος. Κάνει τους πάντες μέσα στην ομάδα να αισθάνονται πολύ άνετα, σαν οικογένεια και να τα δίνουν όλα για το σύνολο, γι αυτή την οικογένεια.

– Ποιο είναι το στιλ παιχνιδιού στην ομάδα του Αλμέιδα;

«Το παιχνίδι που θέλει να παίζει και το αγωνιστικό στιλ της ομάδας, είναι καθαρά επιθετικό. Θέλει η ομάδα του να έχει την μπάλα στα πόδια της. Και για να μπορείς να έχεις την μπάλα στα πόδια σου, πρέπει να μπορείς να τρέξεις και να πιέσεις πολύ προκειμένου να την κερδίσεις. Γι αυτό και πάντα βασίζει πολλά στο κομμάτι της δουλειάς στην φυσική κατάσταση. Είναι ένα κομμάτι στο οποίο δίνει πολύ μεγάλη έμφαση».

– Ποια είναι η πιο δυνατή ανάμνηση που έχεις από την συνεργασία με τον Αλμέιδα στην Τσίβας

«Η αλήθεια είναι πως με τον κόουτς ζήσαμε πολλά όμορφα πράγματα μαζί. Όμως η πιο δυνατή ανάμνηση απ’ όλες, ήταν πως καταφέραμε να πετύχουμε όλα όσα είχαμε βάλει ως στόχους. Πήραμε και πανηγυρίσαμε σημαντικούς τίτλους και όλα όσα θέλαμε να πετύχουμε, το καταφέραμε. Και αυτό ήταν το πιο σημαντικό απ’ όλα».

– Ποιο είναι το πιο δυνατό σημείο που έχει ο Αλμέιδα ως προπονητής

«Πολλά. Αλλά αν πρέπει να ξεχωρίσω το πιο δυνατό απ’ όλα, είναι ο τρόπος που συμπεριφέρεται και διαχειρίζεται τους ποδοσφαιριστές. Έχει τον τρόπο του να λειτουργεί με τον κάθε παίκτη ξεχωριστά, ώστε να μπορεί να δημιουργεί μια αρμονία και μια συνοχή μέσα στην ομάδα. Ξέρει πώς να «φτιάχνει» ψυχολογικά τους ποδοσφαιριστές και για την δουλειά που κάνουν κάθε μέρα στις προπονήσεις, αλλά και για τα παιχνίδια. Νομίζω πως το δυνατό του σημείο, είναι η σωστή διαχείριση των ποδοσφαιριστών».

Σταμάτης Βούλγαρης: Τα «ρεπορτάζ» που ξεφτιλίστηκαν σε χρόνο dt
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X