Ο «αρτίστας» Κολόμ, ο «sniper» Ράουτινς και η ΑΕΚ που μόνο καλύτερη θα γίνεται

Ο «αρτίστας» Κολόμ, ο «sniper» Ράουτινς και η ΑΕΚ που μόνο καλύτερη θα γίνεται
Photo Credits: INTIME

Ο Θάνος Τσίμπος γράφει για την εύκολη επικράτηση επί του Λαυρίου και τους παίκτες που ξεχώρισαν

Η ΑΕΚ κέρδισε εύκολα τα Λαύριο στο πρώτο από τα τρία must-win παιχνίδια που έχει στην έδρα της, μέχρι το τέλος της κανονικής περιόδου. Μπορεί η ομάδα του κόουτς Σερέλη να μην έχει καμία σχέση με την περσινή και να παλεύει να μπει στην οκτάδα, όμως ο τρόπος που έπαιξε η ΑΕΚ και η εικόνα της, είναι τέτοια που σε πείθει ότι μπορεί να κοιτάξει ψηλότερα όταν έρθει το.. ιππικό.

Μάγος Κολόμ

Η αλήθεια είναι ότι η ΑΕΚ μπήκε λίγο μουδιασμένη στο παιχνίδι και χρειάστηκε κάποια λεπτά για προσαρμοστεί στις συνθήκες του αγώνα. Εκεί την κράτησε ένας φανταστικός Κολόμ, που για παιχνίδια τέτοιου επιπέδου κάνει τεράστια διαφορά και είναι πραγματικά απόλαυση να τον βλέπεις. Ειδικά όταν είναι και εύστοχος από την περιφέρεια, κάτι που δεν του πάει καλά φέτος, είναι απόλυτα καταλυτικός για την ομάδα. Στο πρώτο ημίχρονο είχε 20 από τους 48 πόντους της ΑΕΚ, βάζοντας την στο σωστό δρόμο για την νίκη. Συνολικά ο Κολόμ πέτυχε 23 πόντους και με τις 10 ασιστ του, δημιούργησε άλλους 23 για τους συμπαίκτες του, δηλαδή στο σύνολο 46 από τους 90 πόντους που πέτυχε η ομάδα. Ειδικά όταν βλέπεις την παρακάτω πάσα, απλά απολαμβάνεις και χειροκροτάς. Αρτίστας.

Δεν μπορώ να πω ότι στην άμυνα έπαιξε ιδιαίτερα καλά, αλλά είχε ενέργεια, πίεσε, προκάλεσε κλεψίματα που έδωσαν εύκολους πόντους, αλλά σίγουρα μπορεί και καλύτερα. Ο κόουτς Σεγκούρα στο πρώτο του ματς με την πίεση της νίκης, τα πήγε πολύ καλά, χρησιμοποίησε σωστά τους παίκτες του και έτσι η ΑΕΚ ξεπέρασε εύκολα το εμπόδιο του Λαυρίου. Μένουν άλλα δύο εντός έδρας ματς, κόντρα στο Περιστέρι και τον Ηρακλή, που πρέπει η ΑΕΚ να πάρει τις νίκες για να σταθεροποιήσει την θέση της στην κατάταξη και να κοιτάξει ψηλότερα. Θα είναι πολύ σημαντικό να μην λαθέψει σε αυτά τα ματς και όταν λέω λαθέψει, εννοώ να μην έχει απώλειες γιατί από εδώ και πέρα οι αγώνες είναι μετρημένοι και τα λάθη δύσκολα διορθώνονται, ειδικά αν δει κανείς την βαθμολογία και το πόσες ομάδες απέχουν μεταξύ τους 1-2 νίκες.

Sniper Ράουτινς, triple-double Χάμερ

Όταν ο Στέφανος Δέδας έφερε το Ράουτινς, πολλοί αμφέβαλλαν για την επιλογή αυτή, άλλοι ειρωνεύτηκαν. Φυσικά ο πρώην προπονητής της ΑΕΚ ήξερε ακριβώς τι έπαιρνε, έναν παίκτη που τον ξέρει απέξω και ανακατωτά και δεν είχε καμία αμφιβολία ότι μόλις έβρισκε ρυθμό να προσέφερε στην ομάδα. Πράγματι αυτό κάνει ο Ράουτινς, που είναι ένας από τους καλύτερους σουτέρ στο πρωτάθλημα και ίσως ο καλύτερος βγαίνοντας από σκριν (off-screen). Σε 9 παιχνίδια με την ΑΕΚ έχει 10.3 πόντους με 39.7% στο τρίποντο, όχι και άσχημα για.. παλαίμαχο εε; Προσωπικά αν είχα την δυνατότητα θα τον κρατούσα και για του χρόνου, πάντα είναι χρήσιμοι παίκτες που θέλουν λίγες επαφές με την μπάλα και η άμυνα τους σέβεται και δεν μπορεί να τους δώσει ούτε δευτερόλεπτο, δημιουργώντας προϋποθέσεις για όλους τους υπόλοιπους συμπαίκτες τους.

Ο Ίαν Χάμερ έκανε άλλο ένα φανταστικό παιχνίδι γεμίζοντας την στατιστική σε όλα της τα κομμάτια. 12 πόντοι, 8 ριμπάουντ, 6(!!) κλεψίματα, 4 ασιστ, νούμερα που έχουμε να δούμε από τον Σαντ-Ρος όταν έπαιζε στην ομάδα. Καλός και ο Γιάννης Κουζέλογλου, έδωσε λύσεις, πάλεψε στα ριμπάουντ. Ένα παράπονο έχω μόνο από τον Έλληνα φόργουορντ. Το περιφερειακό σουτ θέλει οπωσδήποτε βελτίωση, δεν γίνεται να παίζεις στην ΑΕΚ και να σουτάρεις με 13.5% τρίποντο, απλά δεν γίνεται. Δουλειά και όλα θα φτιάξουν.

Σε γενικές γραμμές μια καλή εμφάνιση, που όμως θέλει συνέχεια. Τώρα η ΑΕΚ πάει για μια μεγάλη μάχη στην Πάτρα απέναντι στον Προμηθέα που έχασε χθες από τον Κολοσσό στην Ρόδο. Δεν πατάει καλά η ομάδα του Ηλία Ζούρου, έχει προβλήματα, όμως ενισχύθηκε με παίκτες που θα έχουν προσαρμοστεί καλύτερα μέχρι την Κυριακή και αναμένεται ένα δύσκολο ματς. Αν η ΑΕΚ καταφέρει να κερδίσει, τότε μπορούμε να συζητήσουμε για κάτι παραπάνω. Βήμα βήμα όμως, με τις επιστροφές η ΑΕΚ μόνο καλύτερη θα γίνεται.

ΥΓ. Πολύ ευχάριστη η εικόνα του Ανγκόλα να κάνει ζέσταμα με την ομάδα, ακόμα και αν δεν ήταν στην 12δα για να εγκλιματιστεί. Η ΑΕΚ θα είναι ένα επίπεδο πάνω με τον παικταρά στην σύνθεση της.

ΥΓ2. Σύμπτωση φαντάζομαι θα είναι, ότι όλη η ομάδα παίζει καλύτερα ομαδικά και λείπουν τα μουτράκια στους τελευταίους αγώνες.

4x Προσφορά* χωρίς κατάθεση από την Betsson! *Όροι & Προϋποθέσεις. 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
ENWSI TV: ΟΛΟ το ΑΕΚ talk για το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό με Καζαντζόγλου και Λούπο
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X