Ακολουθούμε την ΑΕΚ, δεν ελπίζουμε σε τίποτα...

Ακολουθούμε την ΑΕΚ, δεν ελπίζουμε σε τίποτα...
Photo Credits: INTIME

Ο Γιώργος Τσακίρης γράφει για την ΑΕΚ και το θέμα του προπονητή που δεδομένα θα μας απασχολήσει, τον Ρούντι Γκαρσία και το μότο του ΑΕΚτζή

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Οφείλουμε σαν Ενωσίτες και αθεράπευτα ερωτευμένοι με τα τρία γράμματα που κάνουν πιο όμορφη (αλλά και αρκετές φορές δύσκολη) τη ζωή μας να είμαστε συνειδητοποιημένοι σχετικά με την ομάδα που επιλέξαμε να αγαπάμε, την ΑΕΚ. Το συζητούσα με τον Άκη (Γεωργίου) και η αλήθεια είναι ότι επί σειρά ετών το ‘χουμε φιλοσοφήσει τόσο πολύ, το ‘χουμε βασικά απογειώσει και το έχουμε στείλει σε άλλο level το όλο θέμα. Θαρρώ πως το ίδιο συμβαίνει και ισχύει για όλους τους ΑΕΚτζήδες σχετικά με τα όσα βιώνουμε τα τελευταία χρόνια.

Η ΑΕΚ είναι μια χαρά -ασύγκριτη η αλήθεια είναι με οποιαδήποτε αντίπαλου- και δέκα (και βάλε) λύπες στην… ευθεία της Ιστορίας της. Προσοχή μη παρεξηγηθώ: προφανώς και δεν είμαστε μαζόχες να μην επιθυμούμε να προκύπτουν τρεις – τέσσερις χαρές και αντίστοιχα ισάριθμες λύπες. Αλλά δεν μας συμβαίνει και όποιος θέλει να εθελοτυφλεί ας το κάνει. Η δική μας γενιά και εκείνη πριν από εμάς ανήκουν στις απόλυτα τυχερές και ευτυχισμένες – χορτασμένες από την Ένωση σε επίπεδο ποιότητας ποδοσφαίρου και κατάκτησης τίτλων.

Επιπλέον συνιστούν γενιές που έχουν ζήσει, γνωρίζουν καλά, τι σημαίνει να ‘χει το γήπεδό σου, το δικό σου σπίτι, τη δική σου πόλη και γειτονιά… Διότι μια επίσκεψη στον Ναό μια Κυριακή (και όχι απαραίτητα σε αγώνα) ήταν αρκετή για να μαγέψει κάθε παιδί και να το κάνει ΑΕΚτζή. Πράγματα απλά που είχαμε τη τύχη να τα ζήσουμε, άλλοι σε σούπερ ηλικίες και εμείς στην καλύτερη που αφορούσε τη μετάβαση από τη σχολική στην ενήλικη… Δεν αναφέρω καν τις εκδρομές και την παρουσία στις έδρες των μεγάλων «εχθρών» μας (Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού)!

Στο σήμερα και σε όλα αυτά τα 20 χρόνια τι να πεις σε όσους είναι Ενωσίτες δίχως να ‘χουν προλάβει όλα τα παραπάνω. Λίγα ανέφερα για να μη γίνω κουραστικός… Προσωπικά το ‘χω ξαναπεί και γράψει: βγάζω στο καπέλο σε όλες τις επόμενες γενιές, σε όλους όσοι είναι από 8 έως 30 και αγαπούν παράφορα την ΑΕΚ διότι όλα τα παραπάνω δεν τα έζησαν ποτέ, δεν τα πρόλαβαν, τους είναι ξένα… Κι όμως αγαπάνε παράφορα την ομάδα, είναι εκεί και έχουν δεχτεί τις μεγαλύτερες πίκρες και παραμένουν κοντά της.

Ακολουθούμε την ΑΕΚ, δεν ελπίζουμε σε τίποτα...

Το θέμα του προπονητή και όχι μόνο…

Με τον παραπάνω πρόλογο θέλω να μπω στο κυρίως θέμα το οποίο… παντρεύεται με αυτό του προπονητή και με αφορμή την αναζήτηση που έχει ξεκινήσει για τον εκλεκτό. Ένα μήνα τώρα σύμφωνα με την ΑΕΚ, επιτρέψτε μου να διατηρώ τις αμφιβολίες μου, αφενός για το τι εννοούν με τη λέξη «αναζήτηση» (δεν είναι τέτοιο πράγμα το τσεκάρισμα όσων προτείνουν, ελπίζω να μην εννοούν αυτό), αφετέρου για το χρονικό διάστημα… Ο πήχης εκτοξεύεται με και χωρίς τη συμμετοχή του club: διότι με τον Σάντος υπήρχε επικοινωνιακή εμπλοκή της, με αυτή του Ρούντι Γκαρσία όχι και σωστά επιλέγει να το… μαζέψει! Έχουν δίκιο και ας τα ακούν…

Προσωπικά έχω ακούσει άλλες δυο περιπτώσεις με βιογραφικό εξαιρετικό, ονοματεπώνυμο σημαντικό (αντίστοιχα με του Ρούντι Γκαρσία) και ουσιαστικό αποτέλεσμα δουλειάς. Επιλογή μου είναι να μη τα γράψω γιατί θεωρώ ότι πρέπει να προστατεύω -όχι την ΑΕΚ- τον επόμενο που μπορεί να προκύψει εφόσον ναυαγήσουν οι σούπερ περιπτώσεις. Όπως αναγνωρίζω ότι ο κόσμος είναι στα… κάγκελα ΑΠΟΛΥΤΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΜΕΝΑ και επίσης απαιτείται να τον προστατεύεις. Θα πει κανείς και με το δίκιο του: δεν είναι αυτή η δουλειά σου όμως. Και θα απαντήσω κι εγώ σωστά από την πλευρά μου: αυτό πρέπει να μου επιτρέπεται να το κρίνω εγώ.

Θα γράψω τούτο και θα επιστρέψω στο θέμα προπονητή όταν προχωρήσει η ΑΕΚ σε επίπεδο βασικής επιλογής και ουσιαστικής προόδου στις επαφές – συζητήσεις, με συναντήσεις και τελικό στάδιο διαπραγμάτευσης, με τον εκλεκτό της: είναι αλήθεια πως έχουν στόχο να βρουν έναν επιπέδου Σάντος. Να το πάρει όλο πάνω του, να το χτίσει αυτός διότι η ΑΕΚ επιβεβαιωμένα δεν μπορεί να δημιουργήσει προπονητή και δεν έχει υποστηρικτική ομάδα για να πάρει έστω έναν έτοιμο και να τον απογειώσει. Θέλει ήδη… απογειωμένο για να είναι όλοι και όλα σούζα…

Τι πιστεύω -που με ρωτάτε όλοι- ότι θα γίνει εγώ; Δεν έχει καμία σημασία. Ότι και να γίνει, όποιος και να προκύψει, όσο και να χαρούμε ή εκπλαγούμε αρνητικά (όλα παίζουν), οφείλουμε να πορευτούμε με το συγκεκριμένο μότο και να χαρούμε όσα έρχονται και θα είναι ΜΟΝΑΔΙΚΑ: Ακολουθούμε την ΑΕΚ, δεν ελπίζουμε σε τίποτα! Τόσο ειλικρινά και απλά… Ποια είναι τα μοναδικά και υπέροχα που έρχονται; Μα το γήπεδο και η επιστροφή μας στην πόλη μας, στη δεύτερη, στα πατρογονικά μας εδάφη.

Κάτι τελευταίο για το θέμα του κόουτς να επαναλάβω μιας και το ‘χω πει και γράψει αρκετές φορές ήδη: όποιο όνομα και αν είναι πρέπει να προκύψει υποστηρικτική ομάδα (άλλη απ’ αυτή που υπάρχει τώρα) για το πρώτο έστω διάστημα, έως ότου προσαρμοστεί σε όλα ο νέος κόουτς, όποιος και αν είναι. Διαφορετικά θα ‘χουμε… πρόβλημα!

Ακολουθούμε την ΑΕΚ, δεν ελπίζουμε σε τίποτα...

Υγ: Μην ξεχνάμε ότι παίζουμε αύριο με τον Ολυμπιακό και πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι και να παίξουμε για τη νίκη. Δεν υπάρχουν περιθώρια για άλλα αποτελέσματα σε κάθε ματς. Σε οποιοδήποτε παιχνίδι από δω και πέρα δεν παίρνει κάτι η ΑΕΚ, για μένα το τρίποντο αλλά με όσα βλέπουμε τέσσερα χρόνια σερί θα είμαι …μπιπ να το αξιώνω, θα είναι πρόβλημα και θα τη μετατρέπει σε αουτσάιντερ για το μίνιμουμ της υποχρέωσης όλων σε ποδοσφαιρικό τμήμα και club. Δυστυχώς μου κάνει ξένο ότι πάμε να παίξουμε με τον Ολυμπιακό και διακρίνω μια ησυχία και… flat κατάσταση που δεν ξέρω αν θα οδηγήσει σε αποτέλεσμα που χρειαζόμαστε. Όπως και να ‘χει ελπίζω να ανταποκριθούν οι κιτρινόμαυροι και να πάρουν αποτέλεσμα, να πάρουν το διπλό βασικά!

Υγ2: Νωρίτερα την ίδια μέρα παίζουμε με τον Παναθηναϊκό στο μπάσκετ και πρέπει να είμαστε όλοι εκεί… Όχι λίγοι και μισοί! ΟΛΟΙ… Δεν περισσεύει κανείς και αξίζουν στα παιδιά να ζήσουν μια όμορφη, γνήσια, Ενωσίτικη ατμόσφαιρα ανεξάρτητα με το αποτέλεσμα το τελικό. Νομίζω μας βρίσκει σύμφωνους κάτι τέτοιο όλους ε…

Γιώργος Τσακίρης: Καλή Ανάσταση και έπειτα διπλό στο Φάληρο...
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X