Διπλό με Σεγκούρα, η επιστροφή Κόνιαρη και αυτό που λείπει από την ΑΕΚ

Διπλό με Σεγκούρα, η επιστροφή Κόνιαρη και αυτό που λείπει από την ΑΕΚ
Photo Credits: INTIME

Ο Θάνος Τσίμπος γράφει για την νίκη της ΑΕΚ στην Ρόδο και το ντεμπούτο του κόουτς Σεγκούρα

Πολύ μεγάλη και κρίσιμη νίκη για την ΑΕΚ, που σε ένα γήπεδο που έχει κερδίσει μόνο ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός, κατάφερε ένα σημαντικό διπλό.

Αν συνυπολογίσουμε και το πολύ κακό ρεκόρ που έχει φέτος (μόλις η 3η εκτός έδρας νίκη) και την κρισιμότητα της αναμέτρησης σε μια αγωνιστική που οι ανταγωνιστές της έχασαν, καταλαβαίνει κανείς ότι μπορεί να αποδειχτεί χρυσάφι στην συνέχεια.

Ντεμπούτο Σεγκούρα και Κόνιαρη

Ήταν ένα ζήτημα στο πώς θα αντιδράσει η ομάδα στο σοκ της αλλαγής προπονητή μεσοβδόμαδα αλλά και πώς θα προσέγγιζε ο κόουτς Σεγκούρα το παιχνίδι. Ο Ισπανός τα πήγε εξαιρετικά για πρώτο ματς στο κοουτσάρισμα κατά την διάρκεια του αγώνα, ήταν ψύχραιμος και ειδικά στο τέλος που παραλίγο να ξεφύγει ο Κολοσσός πήρε τις σωστές αποφάσεις. Παρόλο που κλήθηκε το πρώτο του παιχνίδι να είναι εκτός έδρας είχε μια ευτυχή συγκυρία που εν πολλοίς έκρινε την αναμέτρηση. Ποια ήταν αυτή; Η απουσία του Παππά και η παρουσία του Κόνιαρη.

Ο Νίκος Παππάς έλειπε από την αναμέτρηση και παρόλο που η ΑΕΚ μπορεί να έχασε σε σκορ, κέρδισε σε hustle. Το απαγορευτικό δίδυμο στην περιφέρεια με Παππά-Κολόμ δεν υπήρξε για να κάνουν πάρτι οι αντίπαλοι γκαρντ, ενώ αντιθέτως στην θέση του Παππά βρέθηκε ο Κόνιαρης. Είναι εμφανές βέβαια ότι δεν είναι ακόμα έτοιμος, όμως το μέγεθος του και η πίεση που έβαζε στην μπάλα ήταν αρκετά για να αλλάξει την εικόνα της περιφερειακής γραμμής. Έτσι και ο Κολόμ μπορούσε να είναι πιο άνετος και τα σχήματα να βγαίνουν με μια μεγαλύτερη αμυντική ασφάλεια, ενώ και ο Φλιώνης δεν χρειαζόταν να σπάσει σε 3 κομμάτια για να καλύπτει τις τρύπες. Αυτό ήταν κάτι που δεν το είχε η ΑΕΚ μέχρι τώρα και εξηγεί αυτό που λέμε τόσο καιρό, ότι δηλαδή με τις επιστροφές θα ανέβει το συνολικό επίπεδο της ομάδας.

Η ΑΕΚ πήρε ξεκάθαρα την νίκη λόγω της άμυνας της, με όλους τους παίκτες να προσπαθούν και να δίνουν το 100%. Παρόλα αυτά αν θέλουμε να το δούμε με καθαρό μυαλό, η Ένωση έκανε μια μέτρια προς κακή εμφάνιση. Πολλά λάθη που έδωσαν εύκολους πόντους, αστοχία από την περιφέρεια, ο Χάμερ σε μέτρια μέρα, ο Κουζέλογλου σε κακή όπως και ο Κολόμ, όμως η βάση ήταν η άμυνα. Ο κόουτς Σεγκούρα άλλαζε συνέχεια τους παίκτες για να έχει τα επίπεδα έντασης σε υψηλό σημείο και αν εξαιρέσουμε τον Μίλερ που υπήρχαν θέματα αμυντικής τακτικής, σε όλα τα άλλα κομμάτια πήγε μια χαρά. Αν είδαμε μια διαφορά με τον προκάτοχο του, είναι η μεγαλύτερη χρησιμοποίηση του Μαυροειδή στον αγώνα που πλέον είναι υπέραπαραίτητος, δηλαδή ενός κλασικού πενταριού, όμως θα έχουμε καιρό να δούμε που θα κατασταλάξει ο Ισπανός προπονητής.

Τι λείπει ακόμα;

Η ΑΕΚ αυτήν την στιγμή είναι μια ομάδα που έχει καλούς ρολίστες που ξέρει ο καθένας τι πρέπει να κάνει στο γήπεδο. Αυτό που της λείπει για πάει στο επόμενο επίπεδο είναι να βρεθεί ο ηγέτης που θα ανεβάσει ποιοτικά το ρόστερ. Δηλαδή υπάρχουν πολλοί στρατιώτες αλλά δεν υπάρχουν στρατηγοί. Μόλις μπουν στην εξίσωση , πρώτα ο Λάνγκφορντ και μετά ο Ανγκόλα, δηλαδή 2 παίκτες που μπορούν να έχουν εύκολο σκορ, να δημιουργήσουν δικά τους σουτ και να φτιάξουν φάσεις για τους συμπαίκτες τους, η ΑΕΚ θα βελτιωθεί και άλλο. Μένει να δούμε πότε θα γίνει αυτό και αν τελικά θα γίνει, γιατί με αυτά που ζούμε φέτος ούτε αυτό είναι σίγουρο.

Ο Γκρίφιν επέστρεψε και αυτός στην ομάδα και θα είναι διαθέσιμος από την επόμενη αγωνιστική. Ο Φιλιππάκος κάλυψε το κενό του επάξια και έκανε το καλύτερο του παιχνίδι με την φανέλα της ΑΕΚ. Ο Μαυροειδής με αυτούς τους αντιπάλους στην Α1 μπορεί να παίζει μέχρι τα 50 του, ενώ και ο Ράουτινς τα.. έσταξε όταν έπρεπε, όντας μια μόνιμη απειλή.

Πλέον ο κόουτς Σεγκούρα θα έχει μια ολόκληρη εβδομάδα να ετοιμάσει τον αγώνα κόντρα στον Παναθηναϊκό στα Λιόσια με ένα ρόστερ που θα έχει και Γκρίφιν και Κόνιαρη σε καλύτερη κατάσταση και μην έχουμε και καμιά έκπληξη ακόμα. Νομίζω ήρθε η ώρα ο κόσμος της ΑΕΚ να δώσει βροντερό παρών και να στηρίξει την ομάδα όσο ποτέ άλλοτε φέτος.

4x Προσφορά* χωρίς κατάθεση από την Betsson! *Όροι & Προϋποθέσεις. 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
ENWSI TV: ΟΛΟ το ΑΕΚ talk για το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό με Καζαντζόγλου και Λούπο
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X