Με τη μαγκιά της και την αύρα του Σεγκούρα η ΑΕΚ πήρε τεράστια νίκη (62-65) στη Ρόδο

Με τη μαγκιά της και την αύρα του Σεγκούρα η ΑΕΚ πήρε τεράστια νίκη (62-65) στη Ρόδο
Photo Credits: INTIME

Με τον αέρα του Ισπανού και τη βαριά φανέλα, η ΑΕΚ τσάκισε και τους διαιτητές, παίρνοντας μεγάλο διπλό επί του Κολοσσού

Η ΑΕΚ αντιμετώπισε τον Κολοσσό στη Ρόδο, στην πρεμιέρα του Κούρο Σεγκούρα στον πάγκο, για την 19η αγωνιστική της Basket League και πήρε μεγάλη νίκη με 65-62.

Τεράστια νίκη της ΑΕΚάρας απέναντι στον Κολοσσό (62-65) και σε μια τρομερά εχθρική διαιτησία που προσπαθούσε να κρατάει τους Ροδίτες στο παιχνίδι. Η Ένωση υπό τις οδηγίες του Κούρο Σεγκούρα έσπασε το αρνητικό σερί στις εκτός έδρας αναμετρήσεις και πήρε μια νίκη-χρυσάφι για την εξάδα. Η Ένωση παρά τα πολλά λάθη που έκανε και τους διαιτητές που μοίραζαν τεχνικές ποινές με ευκολία μόνο κατά της ΑΕΚ, ήταν σφιχτή στην άμυνα και με τους Φλιώνη Χάμερ και Μαυροειδή να πετυχαίνουν κρίσιμα καλάθια πήρε το διπλό σε μια δύσκολη έδρα. Πρώτος σκόρερ για την Ένωση ο πολύ καλός Ράουτινς μαζί με τον Φιλιππάκο που έκανε το καλύτερο του παιχνίδι με την Ένωση, ενώ βοήθησε αρκετά και ο Αντώνης Κόνιαρης στο ντεμπούτο του με την φανέλα της ΑΕΚ.

Το ματς

Η πρώτη πεντάδα του Σεγκούρα ήταν με Κολόμ, Φλιώνη, Ράουτινς Κουζέλογλου και Χάμερ, ενώ ο Κολοσσός ξεκίνησε με τους Ποτ, Μομίροφ, Τιλί, Μίλερ και Γουίλιαμς. Καλύτερο ξεκίνημα από τον Κολοσσό με την ΑΕΚ να απαντάει με τρίποντο του Κολόμ και να μειώνει (8-5).Η ΑΕΚ δυσκολευόταν αρκετά στην επίθεση της με την καλή άμυνα του Κολοσσού ενώ και στην άμυνα είχε κενά στο ξεκίνημα (13-7). Με το πρώτο τρίποντο του Ράουτινς η Ένωση μείωσε στο καλάθι (13-11) και με δεύτερο του Φιλιππάκου πέρασε μπροστά (13-14). Καλό τελείωμα στο δεκάλεπτο με τον Ράουτινς να κλέβει την μπάλα και να πετυχαίνει λέι-απ κλείνοντας την περίοδο με 13-16.

Με σουτ του Πετρόπουλου η ΑΕΚ συνέχισε το σερί της στην 2η περίοδο, που έφτασε στο 2-13 (13-18). Η Ένωση είχε πολύ καλή αμυντική λειτουργία ενώ και επιθετικά βρήκε ρυθμό, παίρνοντας την μεγαλύτερη διαφορά του αγώνα (16-24). Δύο συνεχόμενα τρίποντα του Κολοσσού έριξαν την διαφορά στους 2 (22-24). 12-0 σερί από τον Κολοσσό που πήρε και πάλι το προβάδισμα αλλά και τον ρυθμό του αγώνα (28-24). Η μεγάλη πληγή της ΑΕΚ ήταν τα πολλά λάθη που έκανε και έδινε εύκολους πόντους στον αιφνιδιασμό, έχοντας κάνει ήδη 9 από το πρώτο ημίχρονο. Με τον Μαυροειδή να δίνει ανάσες επιθετικά για την Ένωση, έμενα κοντά στο σκορ (32-29). Με καλάθι του Κολόμ η ΑΕΚ έφτασε σε απόσταση αναπνοής στο τέλος του ημιχρόνου (32-31).

Πολύ καλό ξεκίνημα της ΑΕΚ στο δεύτερο ημίχρονο με 2 τρίποντα από Ράουτινς και Φιλιππάκο (34-37).Η Ένωση συνέχιζε τα χαζά λάθη και έβαζε τον Κολοσσό μέσα στο παιχνίδι (38-39). Με τον Ράουτινς να έχει πάρει φωτιά, η ΑΕΚ είχε το προβάδισμα με τα τρίποντα του Καναδού (42-45). Με αιφνιδιασμό του Φλόιντ ο Κολοσσός ισοφάρισε στην λήξη του 3ου δεκαλέπτου (45-45).

Άστοχες οι 2 ομάδες στην τελευταία περίοδο με τις άμυνες να έχουν τον πρώτο λόγο (46-47). Το παιχνίδι ήταν ντέρμπι με τις ομάδες να εναλλάσσονται στο σκορ και την ΑΕΚ να στέκεται χάρις στα επιθετικά της ριμπάουντ (53-52). Απίστευτη αμυντική αδράνεια από την ΑΕΚ που δέχτηκε 2 τρίποντα και βρέθηκε πίσω με 61-57. Τρομερό τρίποντο του Χάμερ που μείωσε στον πόντο (61-60). Με 2 εύστοχες βολές του Φλιώνη η ΑΕΚ ισοφάρισε (62-62) και με καλάθι του Μαυροειδή πέρασε μπροστά (62-64). Κλέψιμο στην τελευταία επίθεση του Κολοσσού και η ΑΕΚ πήρε μια πολύ μεγάλη νίκη.

Κολοσσός Ρόδου – ΑΕΚ: 62-65

Δεκάλεπτα: 13-16, 32-31, 45-45, 62-65

Κολοσσός Ρόδου (Γκαντζούρης): Μομίροφ 2, Γουίλιαμς 20, Μίλερ 14, Τιλί 4, Ποτ 2, Ξανθόπουλος 3, Πράπας, Μαργαρίτης, Μπιλής, Φλόιντ 15, Χατζηδάκης 2, Σλαφτσάκης.

ΑΕΚ (Σεγκούρα): Κολόμ 9, Φλιώνης 8, Ράουτινς 14, Πετρόπουλος 3, Φιλιππάκος 10, Παππάς ,  Καρλής ,  Γόγολος, Μαυροειδής 6, Χάμερ 9, Κουζέλογλου 6, Γκρίφιν, Κόνιαρης

 





4x Προσφορά* χωρίς κατάθεση από την Betsson! *Όροι & Προϋποθέσεις. 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Η Ανάλυση του ΑΕΚ-Παναθηναϊκός από τον Άκη Ζήκο | AEK After 25/04/24 (VIDEO)
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X