Ιστορικό αποτυχίας στην ΑΕΚ: Έχει πάρει 11 χαφ μετά το πρωτάθλημα του 2018!

Ιστορικό αποτυχίας στην ΑΕΚ: Έχει πάρει 11 χαφ μετά το πρωτάθλημα του 2018!
Photo Credits: INTIME

Ο Γκρεκόρζ Κριχόβιακ είναι η τελευταία μεταγραφική κίνηση της ΑΕΚ, σε χρονικό διάστημα που δεν περίμενε κανείς και αιφνιδίασε άπαντες

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Ο Γκρεκόρζ Κριχόβιακ είναι η τελευταία μεταγραφική κίνηση της ΑΕΚ, σε χρονικό διάστημα που δεν περίμενε κανείς και αιφνιδίασε άπαντες.

Η Ένωση ελέω του ατζέντη Αντώνη Ρίκκα ενημερώθηκε για την ευκαιρία, κινήθηκε άμεσα και εν τέλει έφερε άμεσα στην Ελλάδα τον Πολωνό μέσο μέχρι το τέλος των πλέι οφ της Super League. Αυτή ήταν ακόμη μία κίνηση ενίσχυσης του κλαμπ στον άξονα, εκεί που τα τελευταία χρόνια ψάχνει να βρει λύσεις και δεν τα καταφέρνει παρότι ξοδεύει χρήματα. Και αυτό δείχνει ότι είτε δεν επιλέγει σωστά, είτε η ομάδα δεν μπορεί να βοηθήσει τους χαφ να βγάλουν την ποιότητα τους και η αποτυχία καταπίνει τους πάντες.

Μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος το 2018 η ΑΕΚ έχει αποκτήσει 11 χαφ! Ναι, καλά διαβάσατε. Μία ενδεκάδα μέσους για τρεις θέσεις τους άξονα και ακόμη δεν έχει καταφέρει να ηρεμήσει και να νιώθει ασφαλής στον άξονα. Χαρακτηριστικό ότι ο Αντρέ Σιμόες που αποκτήθηκε το καλοκαίρι του 2015 από την ΑΕΚ παίζει ακόμη βασικός (226 παιχνίδια, 11 γκολ και 7 ασίστ) και είναι η πρώτη επιλογή της ομάδας για το «6». Ένας χαφ με τρεξίματα και ψυχή, αλλά δίχως εξέλιξη στο παιχνίδι του και με μονοδιάστατο τρόπο με την μπάλα στα πόδια.

Champions League με… Άλεφ!

Το καλοκαίρι του 2018 η ΑΕΚ απέκτησε τον Βραζιλιάνο Άλεφ από την Μπράγκα με την μορφή δανεισμού και οψιόν για το επόμενο καλοκαίρι στο 1,8 εκατ.ευρώ. Η ρήτρα δεν ενεργοποιήθηκε διότι ο παίκτης δεν ικανοποίησε με την απόδοση του και ήταν χαφ για άλλο στυλ ομάδας και αποχώρησε μετά από 36 ματς με 2 γκολ. Ο Μαρίνος Ουζουνίδης τότε περίμενε μέχρι τέλους ένα ποιοτικό χαφ για την συμμετοχή στους ομίλους του Champions League, αλλά δεν τον είδε ποτέ. Και με Άλεφ η ΑΕΚ στους ομίλους κόντρα σε Μπάγερν Μονάχου, Άγιαξ και Μπενφίκα δεν είχε τύχη.

Η επένδυση σε Κρίστιτσιτς

Τον επόμενο χειμώνα η Ένωση αγόρασε δύο χαφ. Τον Νέναντ Κρίστιτσιτς με 500.000 ευρώ από τον Ερυθρό Αστέρα και τον Ανέλ Σαμπανάτζοβιτς από την Ζελέζνιτσαρ με άλλα τόσα. Ο Σέρβος ήρθε με μεγάλες περγαμηνές και την αίσθηση ότι θα δώσει άλλη προοπτική στο παιχνίδι της ΑΕΚ.

Μετά από ένα καλό ξεκίνημα όμως και αυτός… βρέθηκε να είναι μέρος του προβλήματος. Τελικά παρότι στηρίχθηκε, ο ίδιος δεν μπορούσε να βγάλει τον καλό του εαυτό στην Ελλάδα. Και μετά το τέλος της περσινής χρονιάς αποχώρησε για την επιστροφή στην πατρίδα του και τον Ερυθρό Αστέρα μετά από 94 συμμετοχές, 5 γκολ και 4 ασίστ με την ελληνική ομάδα.

O Σαμπανάτζοβιτς αντίστοιχα πήρε λίγες ευκαιρίες (17 ματς – 420 λεπτά), αλλά δόθηκε και δύο φορές δανεικός ξανά στην Ζελέζνιτσαρ. Τώρα παίζει στην ΑΕΚ Β’, είχε καλό πρώτο εξάμηνο όμως πριν λίγους μήνες έκανε επέμβαση στον αστράγαλο.

Η λαίλαπα Καρντόσο στην ΑΕΚ

Το καλοκαίρι του 2019 επί των ημερών του Μιγκέλ Καρντόσο, η ΑΕΚ πήρε δύο Πορτογάλους. Τον Τσίκο Ζεράλδες δανεικό από την Σπόρτινγκ Λισσαβόνας δίχως ρήτρα αγοράς και τον Νταβίντ Σιμάο με 400.000 ευρώ από την Αντβέρπ.

Ο πρώτος έπαιξε έξι ματς, ήταν απογοητευτικός και αδιάφορος και λίγο καιρό μετά έμεινε εκτός ομάδας και τον Ιανουάριο επέστρεψε στην Πορτογαλία. Αρκεί να θυμηθούμε ότι για χάρη του έφυγε ο Τάσος Μπακασέτας, ώστε να έχει χώρο να παίξει! Όσον αφορά τον Σιμάο ήταν το ίδιο απογοητευτικός με μία παραπάνω συμμετοχή. Έπαιξε 7 ματς, έδειξε ότι δεν μπορεί να βοηθήσει και… έκατσε στο συμβόλαιο του (περίπου 500.000 ευρώ ετησίως). Πέρυσι πήγε δανεικός στην Μορεϊρένσε και εν τέλει το καλοκαίρι του 2021 αποχώρησε και ακόμη δεν έχει βρει ομάδα.

Το ίδιο απογοητευτικοί και οι δύο, όσο και ο Μιγκέλ Καρντόσο…

Η κίνηση Ιβιτς με Σιμάνσκι

Τον επόμενο χειμώνα ο Ιλια Ιβιτς πέτυχε ένα πολύ καλό deal με την Αχμάτ Γκρόζνι για τον δανεισμό του Νταμιάν Σιμάνσκι. Ο Πολωνός χαφ έδειξε ότι μπορεί να βοηθήσει και εν συνεχεία η ΑΕΚ τον αγόρασε με 1,5 εκατ.ευρώ. Μέχρι και σήμερα μετρά 78 συμμετοχές, με 6 γκολ και 4 ασίστ.

Το καλοκαίρι του 2020 η ΑΕΚ απέκτησε τον Γεβγιέν Σάκχοφ ως ελεύθερο από την Λέτσε. Ο Ουκρανός έκανε καλό ξεκίνημα την περσινή χρονιά, αλλά ο κορονοϊός έκτοτε τον «χτύπησε» δύο φορές και έδειξε ότι έχει επηρεαστεί πάρα πολύ. Έχει παίξει σε 58 παιχνίδια, με 4 γκολ και μία ασίστ και το προσεχές καλοκαίρι τελειώνει το συμβόλαιο του.

Ο Λε Ταλέκ του Μιλόγεβιτς

Και φτάνουμε στο περσινό καλοκαίρι. Ο Βλάνταν Μιλόγεβιτς μετά την καθυστέρηση της ΑΕΚ να φέρει βασικό χαφ, με εισήγηση του φέρνει στην ΑΕΚ τον Νταμιέν Λε Ταλέκ ως ελεύθερο από την Μονπελιέ. Τον ήξερε καλά από τον Ερυθρό Αστέρα και η Ένωση του έδωσε ετήσιο συμβόλαιο περίπου 700.000 ευρώ.

Λίγο καιρό μετά ήρθε… κοντά με τον Τσούμπερ και ο Ντάρκο Γέβτιτς ως δανεικός από την Ρούμπιν Καζάν. Ο Γάλλος δείχνει ότι δεν έχει βρει τον εαυτό του και χημεία με την ομάδα και έτσι στα 27 ματς (1 γκολ) που έχει παίξει δεν έχει καταφέρει να ξεχωρίσει για αυτό και είναι στο περιθώριο.

Ο Γέβτιτς, από πλευράς του, έχει πάρει λίγες ευκαιρίες ως βασικός… Έχει μεν 21 παιχνίδια (1 γκολ και 5 ασίστ), αλλά λίγο χρόνο συμμετοχής και μόλις επτά ματς στο αρχικό σχήμα.

Ο Φράνσον που δεν έχουμεδει

Και φτάνουμε στον πολύπαθο Γενάρη του 2022. Παναγιώτης Κονέ και Γιάννης Παπαδημητρίου για αρκετό καιρό έψαχναν χαφ, δεν βρήκαν αυτό που ήθελε η ΑΕΚ και ενώ είχε ανακοινώσει η ΠΑΕ ότι δεν θα κάνει μεταγραφή, ήρθε την τελευταία ημέρα των μεταγραφών ο Αλεξάντερ Φράνσον, ως ελεύθερος από την Νόρκεπινγκ. Είναι εμφανώς ανέτοιμος σε φυσική κατάσταση, καθώς ήταν δύο μήνες εκτός και ακόμη δεν τον έχουμε δει… δευτερόλεπτο.

Ο λαμπερός Κριχόβιακ στην ΑΕΚ

Τελευταίος και ίσως ότι καλύτερο έχει έρθει στον άξονα ο Γκρεκόρζ Κριχόβιακ. Ο Πολωνός με σημαντική καριέρα και εμπειρίες ελέω του πολέμου στην Ουκρανία έψαχνε ομάδα για να έχει ρυθμό και η ΑΕΚ του έδωσε την ευκαιρία μέχρι το καλοκαίρι για να παίξει 9 ματς σε δύο μήνες.

Πληρώνει περίπου 40.000 ευρώ την συμμετοχή σε μία μεταγραφή που θα κοστίσει περίπου 500.000 ευρώ. Έπαιξε αμέσως βασικός και 90λεπτο κόντρα στον ΠΑΟΚ, αλλά έδειξε ότι ακόμη θέλει χρόνο… Πάντως, η ΑΕΚ θέλει να βάλει τις βάσεις για να συζητήσει μαζί του την προοπτική να μείνει στο κλαμπ με νέο συμβόλαιο.

Πηγή: Sportime

ENWSI TV: ΟΛΟ το ΑΕΚ talk για το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό με Καζαντζόγλου και Λούπο
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X