Κάρλος Αντσελότι: Οι μεγάλες ήττες στην καριέρα του

Αντσελότι: «Ο Μπενζεμά είναι πιο ολοκληρωμένος, απ΄ότι πριν πέντε χρόνια»
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Βαριά ήττα με 0-4 υπέστη η Ρεάλ Μαδρίτης χθες από την Μπαρτσελόνα.

Ποιες είναι όμως οι πιο βαριές ήττες που έχει γνωρίσει στην προπονητική του καριέρα ο Κάρλο Αντσελότι.

Ντόρτμουντ – Μίλαν 4-0 (4/4/2002)

Ο Κάρλο Αντσελότι είναι ο άνθρωπος που έχει οδηγήσει τους «ροσονέρι» δύο φορές στην κορυφή της Ευρώπης, όμως στην παρθενική του σεζόν στο Μιλάνο είχε μία τραυματική εμπειρία στα ευρωπαϊκά κύπελλα. Κι αυτό γιατί η πορεία της Μίλαν στο κύπελλο UEFA διεκόπη απότομα, έπειτα από μία πολύ βαριά ήττα. Συγκεκριμένα, την πιο βαριά που έχει γνωρίσει ποτέ ο Καρλίτο σε αγώνα ευρωπαϊκής διοργάνωσης. Η ιταλική ομάδα έφτασε μέχρι τα ημιτελικά, όμως στο πρώτο παιχνίδι, η Ντόρτμουντ τη συνέτριψε με 4-0 στο Βεστφάλεν, μετατρέποντας σε τυπική διαδικασία τον επαναληπτικό και την υπόθεση-πρόκριση.

Λάτσιο – Μίλαν 4-0 (11/2/2004)

Εν ενεργεία κυπελλούχος Ιταλίας ήταν τότε η Μίλαν, όμως οι φιλοδοξίες της για το back to back σταμάτησαν στα ημιτελικά από τη Λάτσιο. Οι Ρωμαίοι είχαν πάρει προβάδισμα πρόκρισης από το πρώτο παιχνίδι στο Σαν Σίρο (νίκη με 2-1), όμως στον επαναληπτικό του Ολίμπικο πήραν με θριαμβευτικό τρόπο το εισιτήριο για τον τελικό. Από το πρώτο κιόλας ημίχρονο οι «λατσιάλι» είχαν σκοράρει τέσσερις φορές απέναντι στην ομάδα του Αντσελότι. Το 4-0 έμεινε ως το τέλος, με τους «ροσονέρι» να αποχαιρετούν με σκυμμένο κεφάλι το Coppa Italia.

Ατλέτικο Μαδρίτης – Ρεάλ Μαδρίτης 4-0 (7/2/2015)

Τη δική του ξεχωριστή σημασία έχει πάντα το ντέρμπι της Μαδρίτης, γι’ αυτό και εκείνη η ήττα στο Βιθέντε Καλντερόν επηρέασε ιδιαίτερα τη «βασίλισσα» και αποτέλεσε την αρχή της πτώσης της εκείνη τη σεζόν. Η Ατλέτικο κυριολεκτικά κατάπιε τη Ρεάλ στο παιχνίδι της 22ης αγωνιστικής του ισπανικού πρωταθλήματος, δουλεύοντας και για την… Μπαρτσελόνα. Οι «ροχιμπλάνκος» μπορεί να ήταν αυτοί που νίκησαν με 4-0, όμως κερδισμένοι ήταν κυρίως οι «μπλαουγκράνα», που πλησίασαν σε απόσταση αναπνοής την ομάδα του Κάρλο Αντσελότι στην κούρσα του τίτλου και αργότερα την προσπέρασαν.

Τσέλσι – Έβερτον 4-0 (8/3/2020)

Στο τελευταίο παιχνίδι πριν τη διακοπή, λόγω της εμφάνισης του κορονοϊού πριν από δύο χρόνια, ο Κάρλο Αντσελότι πληγώθηκε από μια πρώην ομάδα του και έναν πρώην ποδοσφαιριστή του. «Θύτες» ήταν η Τσέλσι και ο Φρανκ Λάμπαρντ, ο οποίος τότε βρισκόταν στην τεχνική ηγεσία των «μπλε». Οι Λονδρέζοι νίκησαν άνετα την Έβερτον με σκορ 4-0 και εδραιώθηκαν στην πρώτη τετράδα της Premier League. Αντίθετα με τα «ζαχαρωτά» που παρέμειναν στα μεσαία στρώματα του βαθμολογικού πίνακα.

Μάντσεστερ Σίτι – Έβερτον 5-0 (23/5/2021)

Η τελευταία ομάδα του Αντσελότι, πριν την επιστροφή του στη Ρεάλ, ήταν τα «ζαχαρωτά». Και το τελευταίο του παιχνίδι στον πάγκο του αγγλικού συλλόγου έμελλε να «σημαδέψει» τον Ιταλό τεχνικό. Κι αυτό γιατί γνώρισε την πιο βαριά ήττα στην καριέρα του. Στο πάρτι τίτλου της Μάντσεστερ Σίτι, στην τελευταία αγωνιστική της Premier League, η Έβερτον ήταν… καλεσμένη. Μόνο που οι «πολίτες» δεν αποδείχθηκαν καλοί οικοδεσπότες, καθώς φιλοδώρησαν με πέντε τέρματα την ομάδα του Κάρλο Αντσελότι.

 

Η Ανάλυση του ΠΑΟΚ - ΑΕΚ από τον Άκη Ζήκο | AEK After 29/04/24 - Στ. Καζαντζόγλου
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X