Η μέρα με τη νύχτα στη Λεωφόρο και ο Κριχόβιακ

Η μέρα με τη νύχτα στη Λεωφόρο και ο Κριχόβιακ
Photo Credits: INTIME

Ο Σταμάτης Βούλγαρης γράφει για την ισοπαλία στη Λεωφόρο και για τους Παπαδημητρίου και Κονέ στην υπόθεση του Πολωνού παικταρά!

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Δύο ματς, με τον ίδιο αντίπαλο. Στο ίδιο γήπεδο. Στο ένα ματς είχε αγωνιστικά προβλήματα η ΑΕΚ, στο άλλο είχε και η ΑΕΚ και ο Παναθηναϊκός. Η αγωνιστική νοοτροπία και η συμπεριφορά των «κιτρινόμαυρων» σε αυτά τα δύο παιχνίδια ήταν η μέρα με τη νύχτα!

Μπορεί κανένας να συγκρίνει αυτή την άθλια εικόνα και την κατάρρευση του πρώτου παιχνιδιού με την εικόνα που είχε η ΑΕΚ πριν από λίγες ώρες; Στο ένα ματς οι «κιτρινόμαυροι» έπαιζαν χωρίς κανένα απολύτως πλάνο, με λάθος τακτική προσέγγιση και τραγική αγωνιστική νοοτροπία και χθες, παρότι πήγαμε να ξαναδούμε το ίδιο έργο με ένα γκολ από τα αποδυτήρια, οι παίκτες του Δικεφάλου, αυτοί που δεν έχουν καμία… ευθύνη, όχι μόνο έβγαλαν αντίδραση, αλλά μπορούν να αισθάνονται και απογοητευμένοι διότι δεν πήραν το τρίποντο που σαφέστατα δικαιούνταν.

Η ΑΕΚ δέχθηκε γκολ μόλις στο 4′ και παρόλα αυτά, βρήκε το ψυχικό σθένος να αντιδράσει στο ίδιο γήπεδο που στις 27/2 είχε κατηφόρα. Χάρη στον Σωκράτη Οφρυδόπουλο η ΑΕΚ δεν έπαιξε σαν ηλίθια άμυνα στη… σέντρα, είχε πολύ πιο μαζεμένες τις γραμμές της και ο προπονητής της έκανε απλά τα αυτονόητα. Έβαλε τον Χατζισαφί στα χαφ για να έχει τρεξίματα και ένταση, καθώς και καλύτερη κυκλοφορία, ξεκίνησε και στη θέση του αριστερού μπακ τον Μοχαμαντί, ο οποίος εκμηδένισε τον Παλάσιος και όλα έγιναν πιο απλά!


Μεταξύ μας, ακόμα και η επιστροφή του Στάνκοβιτς στα μετόπισθεν βοήθησε. Φαινόταν σε πολλές φάσεις όταν έβγαινε εκτός περιοχής και έπαιζε με τα πόδια. Παρότι δεν κατηγορώ τον Τσιντώτα για εκείνη την τριάρα, είναι πολύ διαφορετικό να έχεις τον Αυστριακό κάτω από τα γκολπόστ.

Αν έχω να χρεώσω κάτι ως λάθος, είναι ότι από τη στιγμή που μπήκε στο γήπεδο ο φρέσκος Γκαρσία, η ΑΕΚ δεν έγειρε το παιχνίδι της στη δεξιά της πλευρά και στην αριστερή του Παναθηναϊκού, όπου ο Χουάνκαρ όντας εξουθενωμένος χρειαζόταν φιάλες οξυγόνου για να σταθεί στα πόδια του.

Όπως και να έχει πάντως το Χ ναι μεν δεν σε ικανοποιεί, αλλά σου έδωσε αέρα δύο βαθμών από τον Άρη και διατήρησε το +4 από τον Παναθηναϊκό. Αν λοιπόν την επόμενη αγωνιστική η ΑΕΚ βάλει τέλος σε αυτή την κωμωδία των αγώνων με τον ΠΑΟΚ και εκμεταλλευτεί το αποτέλεσμα στο Άρης – Παναθηναϊκός, τότε θα έχει κάνει ένα τεράστιο βήμα για να εξασφαλίσει το ευρωπαϊκό της «εισιτήριο» και να προχωρήσει στην επόμενη μέρα της.

Διαιτησία για κλάματα!

Η ΑΕΚ διαμαρτυρήθηκε μέσω των social media για τη φάση του 13′ και το χέρι του Σάρλια. Προσωπικά θεωρώ ότι ο Νίκολα Ντάμπαριτς που μας έφερε ο Μαρκ Κλάτενμπεργκ ήταν κάκιστος! Καταρχάς σε δύο περιπτώσεις στο ξεκίνημα του ματς, δίνει δύο φάουλ εις βάρος του Μάνταλου με τον παίκτη της ΑΕΚ να μην έχει κάνει καν φάουλ.

Το χέρι του αμυντικού του Παναθηναϊκού είναι ΠΕΝΑΛΤΙ! Και άντε να δεχθώ ότι ο Μαυροβούνιος δεν το είδε. Ο Πορτογάλος Αντρέ Ναρίσκο που ήταν στο VAR τι ακριβώς έκανε; Διότι ο Σάρλια πάει με τον αγκώνα στον Μάνταλο και η μπάλα φεύγει από το χέρι του. Μεγαλώνει δηλαδή στην προσπάθειά του να απομακρύνει τη μπάλα το σώμα του.


Υπάρχει και μία ακόμα «περίεργη» φάση στο πρώτο ημίχρονο με τον Σένκεφελντ να πετάει τον Αραούχο στο έδαφος την ώρα που η μπάλα παίζεται εντελώς αλλού. Και η κίνηση του αμυντικού του Παναθηναϊκού δεν είναι ένα απλό τζαρτζάρισμα, διότι δεν πάει να παίξει καθόλου μπάλα, αλλά πηγαίνει με προκλητικό τρόπο στον Αργεντινό…

Η περίπτωση του παικταρά Κριχόβιακ

Η ΑΕΚ τα επόμενα 24ωρα αναμένεται να ανακοινώσει την απόκτηση του Κριχόβιακ μέχρι το τέλος της σεζόν. Δεν χρειάζεται να πω το παραμικρό για την αξία του συγκεκριμένου ποδοσφαιριστή. Το βιογραφικό του τα λέει όλα. Θέλω όμως να είμαι απόλυτα δίκαιος με όλους.

Η αλήθεια είναι ότι αν δεν υπήρχε αυτή η κατάσταση στη Ρωσία και στην Ουκρανία, η ΑΕΚ θα πορευόταν με το χειμερινό έγκλημα της μη απόκτησης ενός κανονικού ποδοσφαιριστή. Διότι η περίπτωση του Φράνσον σηκώνει πολύ κουβέντα και θα εκτεθούν ακόμα περισσότερο οι Παπαδημητρίου και Κονέ.

Ωστόσο οφείλω να τους αναγνωρίσω, ότι όταν ξεκίνησε αυτή η ιστορία, έδειξαν αντανακλαστικά. Ακούγαμε για Κλάεσον και Καμπελά στον Ολυμπιακό, αλλά η ΑΕΚ ήταν αυτή που έσπευσε να εκμεταλλευτεί αυτή την ιστορία. Ακόμα λοιπόν και αν δεν προήλθε η μεταγραφή αυτή από scouting ή για να είμαστε ακριβείς να προέκυψε συγκυριακά, ακόμα και αν απλά τους πλησίασε κάποιος μάνατζερ και τους είπε: «Μπορούμε αν θέλετε να φέρουμε τον Κριχόβιακ», αυτή την φορά λειτούργησαν όπως πρέπει. Και το σημαντικότερο, έψησαν τον παίκτη να έρθει στην ΑΕΚ κάτι που δεν είναι καθόλου εύκολο.

Εννοείται πως η μεταγραφή αυτή δεν πρόκειται να γινόταν αν δεν άναβε το πράσινο φως ο Δημήτρης Μελισσανίδης, όσο και αν αυτό κάποιους τους ξενίζει που το γράφω. Διότι όταν παίρνεις έναν παίκτη με συμβόλαιο 3 εκατ. Ευρώ έστω και για εννιά ματς, θα τον πληρώσεις ακριβά.

Το τι θα γίνει το καλοκαίρι και αν θα μπορέσει η ΑΕΚ να τον κρατήσει, είναι μία άλλη κουβέντα. Τέτοιους παίκτες θα θέλουμε όλοι να βλέπουμε στην «Αγιά – Σοφιά». Ας πάμε βήμα, βήμα και βλέπουμε.

ΥΓ: Ακούς τις δηλώσεις του Σωκράτη Οφρυδόπουλου, μετά από κάθε παιχνίδι. Μετά από την ισοπαλία στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο. Και δεν σου ανεβαίνει το αίμα στο κεφάλι από αυτά που λέει. Έχει καμία σχέση η σοβαρότητα που βγάζει στις δηλώσεις του με αυτόν τον «λίγο» που είχαμε για τόσους μήνες στον πάγκο; Σοβαροί να είμαστε.

Και για να προλάβω τους καλοθελητές, όχι δεν προετοιμάζουμε το έδαφος για παραμονή του Οφρυδόπουλου στον πάγκο. Η ΑΕΚ θέλει προπονητή που να είναι ο απόλυτος άρχοντας των Σπάτων και να μην είναι ούτε φίλος, ούτε καρπαζοεισπράκτορας των παικτών.

ΥΓ 2: Η αλήθεια είναι ότι η ήττα του Άρη από τον Ολυμπιακό, μόνο άσχημα δεν έκατσε. Αλλά το δεύτερο πέναλτι το οποίο παίρνει η ομάδα του λιμανιού, είναι βγαλμένο από τις εποχές της παλιάς παράγκας. Ξεφτίλα… Ο Καρυπίδης πάντως ούτε τηλέφωνο πήρε τον Βαγγέλη, ούτε είπε κάτι για τη διαιτησία.

ΥΓ 3: Τεράστιος Sergio Araujo!

Η Ανάλυση του ΑΕΚ-Παναθηναϊκός από τον Άκη Ζήκο | AEK After 25/04/24 (VIDEO)
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X