Η χώρα με την πιο φθηνή βενζίνη στην Ευρώπη απέχει… δύο γκαζιές με το αμάξι από την Ελλάδα

Η χώρα με την πιο φθηνή βενζίνη στην Ευρώπη απέχει… δύο γκαζιές με το αμάξι από την Ελλάδα

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Η Ευρώπη ανακοίνωσε χθες την απόφασή της να διακόψει σταδιακά την εξάρτησή της από τη Ρωσία σε επίπεδο ακατέργαστου πετρελαίου (άρα και βενζίνη), φυσικού αερίου και ορυκτών καυσίμων, καθώς εισάγει από εκεί το 40% των αναγκών της.

Ως το 2030 ο στόχος είναι να μη γίνεται ούτε ίχνος εισαγωγής από τη Ρωσία και να έχουν επιταχυνθεί οι διαδικασίες μετάβασης σε καθαρές μορφές ενέργειας, μαζί με τη μείωση των ατμοσφαιρικών ρύπων. Μέχρι τότε, η Ευρώπη θα αυξήσει τις εισαγωγές της από ΗΠΑ και τον Περσικό Κόλπο.

Αυτό σημαίνει πως η έλλειψη εναλλακτικών και ο μονοπωλιακός χαρακτήρας θα φέρουν κι άλλη αύξηση στις τιμές, σε μια εποχή που ούτως ή άλλως διανύουμε ένα 4μηνο με μπαράζ ανόδου και περίεργα οικονομικά και χρηματιστηριακά φαινόμενα.

Όλοι οι πολιτικοί ηγέτες ξεκαθάρισαν πως το εμπάργκο στη Ρωσία δεν θα είναι ανώδυνο και ανέξοδο, ανάμεσα τους και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, που απέστειλε επιστολή στην Κομισιόν εκφράζοντας την ανησυχία του για την αισχροκέρδεια και ζητώντας να παρθούν κάποια μέτρα.

Διαβάστε περισσότερα για τη χώρα με την πιο φθηνή βενζίνη στην Ευρώπη που απέχει… δύο γκαζιές με το αμάξι από την Ελλάδα

Γιώργος Τσακίρης: Καλή Ανάσταση και έπειτα διπλό στο Φάληρο...
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X