ΑΕΚ: Αυτοί που έχουν την ευθύνη να σώσουν και την Ευρώπη

ENWSI TV: ΤΩΡΑ LIVE το AEK talk για το AEK - ΠΑΟΚ! (VIDEO)
Photo Credits: INTIME

Η επιστροφή των βαθμών στον Άρη, δημιουργεί μια νέα πραγματικότητα απέναντι στην οποία οι ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ δε μπορούν πλέον να κρύβονται.

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Με την ισοπαλία με τον ΠΑΟΚ και τον τρόπο που ήρθε να έχει δημιουργήσει στην ΑΕΚ κλίμα ήττας που έρχεται να προστεθεί και σε όλα τα υπόλοιπα του πρώτου διμήνου του 2022, η εξέλιξη με την επιστροφή των βαθμών στον Άρη, ήρθε ως κερασάκι σε μια δηλητηριώδη για την Ένωση τούρτα. Η σκέψη πως ενδεχομένως η ευρωπαϊκή θέση να κινδυνέψει ως το τέλος της σεζόν, πλέον δεν είναι μόνο σκέψη, αλλά μια πραγματική κατάσταση.

Στην ΑΕΚ το πρώτο 24ωρο μετά την οριστικοποίηση της νέας βαθμολογικής πραγματικότητας υπάρχει γενικώς ψύχραιμη αντίδραση. Κάποιοι θεωρούν πως ίσως να λειτουργήσει και ως αφύπνιση και να δώσει ένα κίνητρο, που ειδικά μετά τον αποκλεισμό από τον ΠΑΟΚ στο κύπελλο, φαίνεται και να λείπει. Όσο λάθος και να είναι αυτό. Πιστεύουν και δεν έχουν κι άλλο περιθώριο για να λέμε την αλήθεια, πως μπορεί να μαζευτεί, να συσπειρωθεί ίσως κατά κάποιο τρόπο η ομάδα, μπροστά στη προοπτική της χειρότερης δυνατής ζημιάς.

Πολλοί λένε πως πλέον με πολύ πιο ορατό το κίνδυνο για την ευρωπαϊκή θέση, η επιλογή εντελώς υπηρεσιακής λύσης ως το τέλος της σεζόν, στο πρόσωπο του Σωκράτη Οφρυδόπουλου, να εγκυμονεί κινδύνους. Όμως όταν πάρθηκε η απόφαση για τον Σωκράτη Οφρυδόπουλο, κανείς δεν είχε στο μυαλό του πως η Ευρώπη ήταν σίγουρη κι απλά κοιτούσαν μια λύση που θα βοηθούσε να τελειώσουν ομαλά οι υποχρεώσεις. Είναι πιο έντονο τώρα, αλλά υπήρχε και πριν.

Ο Οφρυδόπουλος δεν είναι προφανώς η επιλογή μακροπρόθεσμης προοπτικής για την ΑΕΚ, όμως όπως είναι τα πράγματα τώρα, αρνητικό ρόλο δύσκολα θα παίξει. Γιατί στην Ένωση πλέον είμαστε στη φάση που αναζητάς αυτά από τα οποία θα κινδυνέψεις λιγότερο. Ο Έλληνας τεχνικός έχει καθαρή εικόνα για την ομάδα και τα ζητήματα της, είναι μέρος της εδώ και πολλούς μήνες έστω και σε επίπεδο ΑΕΚ Β΄, δεν έχει αντιπάθειες στα Σπάτα, ενώ δυνατότητες διαχείρισης έχει δεδομένα. Ακόμη κι αν πρόκειται για τη μακράν πιο δύσκολη αποστολή που έχει αναλάβει.

Διαβάστε εδώ τη συνέχεια του άρθρου

Βαγγέλης Αρναούτογλου: Δείτε πόσους ασύδοτους, πόσα ελεεινά φίδια έχουμε απέναντί μας
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X