Ζαμπούρα στο enwsi.gr: «Θα αγωνιζόμουν μόνο για την ΑΕΚ- Μου δίνει κίνητρο το μετάλλιο»

Ζαμπούρα στο enwsi.gr: «Θα αγωνιζόμουν μόνο για την ΑΕΚ- Μου δίνει κίνητρο το μετάλλιο»
Photo Credits: INTIME

Η νεαρή αθλήτρια πυγμαχίας της ΑΕΚ μίλησε στο enwsi.gr

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Η Χριστίνα Ζαμπούρα κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στο Πανελλήνιο Νεανίδων και έδειξε πως αποτελεί μια από τις μεγάλες ελπίδες του τμήματος πυγμαχίας της ΑΕΚ.

Παρά το γεγονός πως στην αρχή ήταν διστακτική στο να αγωνιστεί τελικά πήρε την μεγάλη απόφαση. Όταν ωστόσο της το πρότειναν η αντίδραση της ήταν ξεκάθαρη: «Θα αγωνιστώ μόνο αν είναι για την ΑΕΚ». Και το έκανε δίνοντας έτσι μεγάλη χαρά και στον ΑΕΚτζή μπαμπά της που είναι και ο μεγαλύτερης θαυμαστής της.

Η αθλήτρια της ΑΕΚ μίλησε στο enwsi.gr για την πρώτη της διάκριση και προέτρεψε όλα τα παιδιά να ασχοληθούν με την πυγμαχία:

-Χριστίνα πώς αποφάσισες να ασχοληθείς με την πυγμαχία;

Η ενασχόλησή μου με την πυγμαχία ήρθε τελείως συγκυριακά. Το 2016, σε ηλικία 16 ετών, αποφάσισα να ξεκινήσω το kick boxing όπου και γνώρισα τον σημερινό μου δάσκαλο και προπονητή τον Γιάννη Γράψα. Στα πλαίσια της γενικής προετοιμασίας για τους αγώνες του kick boxing ο δάσκαλος μου επέμεινε ότι είναι απαραίτητη η παραπάνω προπόνηση στο κομμάτι της πυγμαχίας για να είμαι πιο αποδοτική στους αγώνες μου. Τότε ήρθαμε σε επαφή με τον Άκη Χαραλάμπους για να μπορέσουμε να κάνουμε προπονητικά σπάρινγκ πυγμαχίας. Συγκυριακά, ο Άκης Χαραλάμπους είχε αναλάβει το πόστο του εφόρου για τα μαχητικά αθλήματα της ΑΕΚ.

-Τι σημαίνει για σένα να αγωνίζεσαι με την φανέλα της ΑΕΚ;

Στη φάση που είχαμε δώσει έμφαση στην πυγμαχία ο δάσκαλός μου πρότεινε να κάνουμε και κάποιους αγώνες για να δούμε κατά πόσον έχει δουλέψει το πείραμα που κάναμε μέχρι τότε και να δούμε την εξέλιξή μου σε αυτό το κομμάτι. Ομολογώ ότι δεν ήμουνα και πολύ θετική.

Τότε γύρισα και είπα: αν είναι να παίξω σε αγώνες πυγμαχίας θα το κάνω μόνο με τα χρώματα της ΑΕΚ. Βλέπετε όλη μου η οικογένεια είναι ΑΕΚ και ειδικότερα ο πατέρας μου. Ήξερα ότι θα του δώσω μεγάλη χαρά να με δει να αγωνίζομαι με τη φανέλα της ΑΕΚ. Ο πατέρας μου είναι ο μεγαλύτερός μου θαυμαστής και πάντα βρίσκεται δίπλα μου να με στηρίζει σε ότι χρειάζομαι, όπως και όλη μου η οικογένεια.

-Το ασημένιο μετάλλιο που κατέκτησες σου δίνει κίνητρο;

Κάθε αγώνας σου δίνει κίνητρο ανεξάρτητα ποια θέση θα κατακτήσεις. Αυτό που κάνω το αγαπάω, είναι η διασκέδασή μου και αγωνίζομαι πάνω απ’ όλα για να περνάω καλά. Σίγουρα η κατάκτηση της 2ης θέσης στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα μας έδειξε ότι κάναμε καλή δουλειά και σίγουρα μου δίνει το κίνητρο να θέλω να δουλέψω ακόμα περισσότερο με στόχο να κατακτήσω όσα περισσότερα μπορώ.

Εδώ θα ήθελα να σταθώ και να πω ότι το τμήμα της πυγμαχίας της ΑΕΚ είναι οικογένεια για μένα. Ο έφορος, ο Άκης ο Χαραλάμπους, κάνει το καλύτερο που μπορεί καθημερινά για να φτάσουμε εδώ που φτάσαμε και να έχουμε επιτυχίες, όπως και ο προπονητής, ο Πάνος ο Παπαδόπουλος, με μεγάλη ηρεμία μας μεταφέρει όλη του την εμπειρία για να γίνουμε ακόμα καλύτεροι.

-Γιατί θα προέτρεπες ένα παιδί να επιλέξει το άθλημα της πυγμαχίας

Θα ξεκινήσω λέγοντας ότι όλοι θα πρέπει να καταλάβουν ότι το συγκεκριμένο άθλημα δεν είναι βίαιο. Λαμβάνοντας όλα τα μέτρα ασφαλείας και ακούγοντας τους προπονητές οι πιθανότητες για τραυματισμό είναι απειροελάχιστες.

Είναι ένα άθλημα αρκετά δυναμικό και απαιτητικό, όπως όλα τα αθλήματα, όπως η ίδια η ζωή. Εμένα προσωπικά με βοήθησε να γίνω πειθαρχημένη με τον εαυτό μου και να ενισχύσω την αυτοπεποίθησή μου σαν άνθρωπος. Έμαθα να βάζω στόχους, να δουλεύω με την ομάδα κι ας είναι ατομικό άθλημα. Χωρίς την ομάδα είναι σχεδόν αδύνατον ένας άνθρωπος να μπορέσει να προοδεύσει. Τέλος είναι σημαντική και απαραίτητη η γυμναστική στη ζωή μας, ανεξάρτητα με το αν θέλουμε να κάνουμε η όχι πρωταθλητισμό. Βλέποντας πόσο καλό μου έχει κάνει, θα προέτρεπα τα νέα παιδιά να δώσουν την ευκαιρία στον εαυτό τους να γνωρίσουν το μαγικό κόσμο της πυγμαχίας άφοβα.

Ζαμπούρα στο enwsi.gr: «Θα αγωνιζόμουν μόνο για την ΑΕΚ- Μου δίνει κίνητρο το μετάλλιο» Ζαμπούρα στο enwsi.gr: «Θα αγωνιζόμουν μόνο για την ΑΕΚ- Μου δίνει κίνητρο το μετάλλιο»

Βαγγέλης Αρναούτογλου: Δείτε πόσους ασύδοτους, πόσα ελεεινά φίδια έχουμε απέναντί μας
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X