Απόψε υπάρχει μόνο η νίκη...
Photo Credits: INTIME

Ο Πάνος Λούπος στο προσωπικό του blog για τον αποψινό «τελικό» με τον ΠΑΟΚ

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Στο ποδόσφαιρο υπάρχουν τρία αποτελέσματα, η νίκη, η ισοπαλία και η ήττα. Υπάρχουν όμως κάποιες στιγμές που η νίκη είναι μονόδρομος. Για χίλιους λόγους που δεν χρειάζονται ιδιαίτερη ανάλυση και επεξήγηση, μια τέτοια στιγμή είναι η αποψινή για την ΑΕΚ. Απόψε υπάρχει μόνο η νίκη.

«Σε κάθε επάγγελμα, αν θες να είσαι στην κορυφή, πρέπει να αντέχεις την πίεση. Την πίεση από στόχους, από προβλήματα, από κριτικές, από δυσαρέσκειες, από υπονομεύσεις, από απαιτήσεις», έχει γράψει ο συγγραφέας, Μανώλης Δουκίδης.

Στα χρόνια που ζούμε, δηλαδή στην εποχή της ταχύτητας, η πίεση έρχεται και πολύ πιο γρήγορα και πολύ πιο έντονα σε όλους τους τομείς. Το να μπορείς να αντεπεξέλθεις, είναι ομολογουμένως πάρα πολύ δύσκολο, αλλά συνάμα είναι κι αυτό που μπορεί να σε κάνει να ξεχωρίζεις, να σε κάνει δηλαδή να αποδεικνύεις ότι μπορείς και ότι αξίζεις τη θέση.

Και μιας και ξεκίνησα με γνωμικό, θα αναφέρω ένα ακόμα, που είχε πει ο Μπιλ Κλίντον μέσα στην οχταετία που ήταν πρόεδρος στις ΗΠΑ. «Μερικές φορές όταν οι άνθρωποι είναι υπό πίεση, απεχθάνονται να σκέφτονται, αλλά στην πραγματικότητα αυτές είναι οι στιγμές που περισσότερο χρειάζεται να σκέφτονται».


Η ΑΕΚ είναι ένα τεράστιο κλαμπ, που η πίεση είναι όχι απλά ένα λογικό επακόλουθο, αλλά επιβάλλεται να υπάρχει. Αν δεν υπάρχει πίεση, το κλαμπ χάνει την ταυτότητά του, αλλοιώνεται το dna του και συρρικνώνεται το μέγεθός του. Όταν το «δεν πειράζει» γίνεται συνήθεια, συμβαίνουν όλα τα παραπάνω.

Το διαπιστώσαμε στην ΑΕΚ, στα χρόνια που οδήγησαν στην πτώση. Το βλέπουμε να συμβαίνει τα τελευταία χρόνια και στον ΠΑΟ, που μπορεί να μην έχει πέσει, αλλά μάλλον είναι χειρότερο αυτό που περνάει, να είναι δηλαδή σε μια ευθεία γραμμή μετριότητας επί τόσα σερί χρόνια και να έχει φτάσει σε σημείο να πανηγυρίζει επειδή για παράδειγμα, έφερε ισοπαλία με τον ΟΣΦΠ. Κακά τα ψέματα όμως, μετά το πρωτάθλημα του 2018, και στην ΑΕΚ μαζεύτηκαν πολλά… «δεν πειράζει», που όπως διαπιστώσαμε ξανά με πικρό τρόπο, δεν οδήγησαν πουθενά. Κάποια «δεν πειράζει», που ξεκίνησαν μία μόλις εβδομάδα μετά την κατάκτηση του τίτλου, στην απώλεια τότε του Κυπέλλου.

Η ΑΕΚ απόψε, στη ρεβάνς με τον ΠΑΟΚ, βρίσκεται συνολικά ως οργανισμός υπό πίεση. Είναι το βράδυ που θα κρίνει αν η ομάδα θα συνεχίσει να έχει ένα βασικό αγωνιστικό στόχο για την τρέχουσα σεζόν ή αν θα τον χάσει οριστικά και αυτόν. Είναι επίσης το βράδυ, που για χίλιους λόγους (που όλοι γνωρίζουμε καλά), θα πρέπει να νικήσει και να αποκλείσει τον συγκεκριμένο αντίπαλο.

Υπό πίεση είναι η διοίκηση, καθώς γνωρίζει ότι αν χτυπάω ξύλο, δεν έχει καλή κατάληξη η αποψινή βραδιά, θα πρέπει από αύριο νωρίς το πρωί να μπει σε μια διαδικασία νέων αποφάσεων και αλλαγών. Υπό πίεση είναι ο προπονητής επειδή πολύ απλά παίζει το… κεφάλι του. Υπό πίεση είναι και οι παίκτες.


Αλλά, όπως προανέφερα και στο πρώτο γνωμικό, αν θέλουν να μην θεωρούνται λούζερ, αν θέλουν να πιστεύει ο κόσμος της ΑΕΚ σε αυτούς, ότι πρόκειται δηλαδή για ποδοσφαιριστές που στο μέλλον μπορούν να ανεβάσουν την ομάδα στην κορυφή, έχουν απόψε μια ευκαιρία να το αποδείξουν.

Όσον αφορά στον Αργύρη Γιαννίκη, είναι και για αυτόν μια βραδιά αποδείξεων. Είναι μία από αυτές τις στιγμές, που περιέγραψε ο Μπιλ Κλίντον. Στη βραδιά της τεράστιας πίεσης, που οφείλει, που χρειάζεται, που πρέπει να σκεφτεί καλά, περισσότερο από κάθε άλλη στιγμή.

Για να σας δούμε όλους απόψε…

Γιώργος Τσακίρης: Καλή Ανάσταση και έπειτα διπλό στο Φάληρο...
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X