Στο τέλος είναι πάντα πιο... γλυκό, η ΑΕΚ τσάκισε τον Ολυμπιακό (VIDEO)

Στο τέλος είναι πάντα πιο... γλυκό, η ΑΕΚ τσάκισε τον Ολυμπιακό (VIDEO)

Οι νίκες επί του Ολυμπιακού ήταν πάντα ηδονικές και τέτοια ήταν και αυτή του 1991, σαν σήμερα, με την ΑΕΚ να παίζει στη Ρόδο και να νικά με γκολ του Μπατίστα

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Σαν σήμερα πριν από 31 χρόνια στη Ρόδο, η ΑΕΚ υποδεχόταν ως τυπικά γηπεδούχος τον Ολυμπιακό, μετά τη διακοπή που είχε προκύψει στο μεταξύ τους ντέρμπι στις 13 Ιανουαρίου 1991, λόγω επεισοδίων και ρίψεων δακρυγόνων.

Η σολομώντεια λύση των τότε αθλητικών αρχών ήταν επανάληψη του αγώνα… κάπου μακριά. Ο Ολυμπιακός ένιωθε αδικημένος που έπρεπε να ξαναπαίξει ένα ντέρμπι που κέρδιζε ως το 82′, αλλά το ίδιο αδικημένη ήταν και η ΑΕΚ που, χωρίς να είναι τιμωρημένη, έπρεπε να παίξει ένα «εντός έδρας» αγώνα σε… εξορία.

Η ΑΕΚ βρισκόταν σε μία δύσκολη περίοδο λόγω οικονομικών προβλημάτων κι είχε μείνει πολύ πίσω από την κορυφή. Ο Ολυμπιακός, όμως, ήταν πέντε βαθμούς πίσω από τον πρωτοπόρο Παναθηναϊκό και ευελπιστούσε στη νίκη που θα τον έφερνε σε απόσταση τριών βαθμών. Ο αγώνας ορίστηκε για την Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου στη Ρόδο και με την τότε ΕΤ1 να μεταδίδει ζωντανά τον αγώνα.

Ο Ολυμπιακός έπαιζε το τελευταίο του χαρτί για τον τίτλο, όμως ο Ντανιέλ Μπατίστα στο τελευταίο λεπτό της αναμέτρησης έδωσε τη νίκη στην ΑΕΚ με 1-0 και έκανε την τεράστια ζημιά στους ερυθρόλευκους.

Γιώργος Τσακίρης: Καλή Ανάσταση και έπειτα διπλό στο Φάληρο...
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X