Μία ενδεκάδα παικτών που μένουν ελεύθεροι το καλοκαίρι

Μία ενδεκάδα παικτών που μένουν ελεύθεροι το καλοκαίρι
Photo Credits: INTIME

Η Super League κινείται σε μεταγραφικούς ρυθμούς και απ' τα ζητήματα που απασχολούν είναι τα συμβόλαια που λήγουν το καλοκαίρι

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Μπήκαμε στη δεύτερη εβδομάδα του Ιανουαρίου και ήδη αρκετές ομάδες της Super League είναι ενεργές στο μεταγραφικό παζάρι.

Ένα από τα ζητήματα που απασχολούν, πέρα από τις προσθήκες, είναι τα συμβόλαια ποδοσφαιριστών, τα οποία λήγουν το προσεχές καλοκαίρι. Οι παίκτες αυτοί έχουν δικαίωμα να συμφωνήσουν με όποια ομάδα θέλουν απ’ αυτόν τον μήνα με ορίζοντα τον Ιούλιο του 2022.

Το SPORT24 δημιούργησε μία ενδεκάδα με παίκτες της Super League Interwetten που ανήκουν σε αυτή την κατηγορία. Αρκετοί από αυτούς δέχονται πιέσεις για να ανανεώσουν το συμβόλαιό τους, ενώ άλλοι γνωρίζουν πως δύσκολα θα συνεχίσουν στις ομάδες τους και μετά το πέρας της σεζόν. Έτσι ήδη αναζητούν τον επόμενο σταθμό της καριέρας τους, έχοντας δεχθεί μάλιστα κρούσεις. Το μόνο σίγουρο είναι πως το επόμενο διάστημα προβλέπεται “καυτό” και εξελίξεις θα υπάρξουν σε όλα τα μέτωπα.

Τερματοφύλακας: Αλέξανδρος Πασχαλάκης (ΠΑΟΚ)
Αξία Transfermarkt: Ένα εκατομμύριο ευρώ

Ο Αλέξανδρος Πασχαλάκης βρίσκεται στον ΠΑΟΚ από το καλοκαίρι του 2017, όταν και έμεινε ελεύθερος από τον ΠΑΣ Γιάννινα. Το συμβόλαιο του 32χρονου γκολκίπερ ολοκληρώνεται ωστόσο το ερχόμενο καλοκαίρι. Ενδιαφέρον φαίνεται να προέκυψε από την Αλ Νασρ, με μία πρόταση ικανοποιητική, αλλά με τον γκολκίπερ του ΠΑΟΚ να διατηρεί επιφυλάξεις.

Ο Πασχαλάκης στην αναμέτρηση του ΠΑΟΚ με τον Απόλλωνα Σμύρνης INTIME
Τα πάντα μπορούν να συμβούν το επόμενο διάστημα, ενώ μεγάλη σημασία έχουν και οι συζητήσεις που θα γίνουν με τον νέο τεχνικό διευθυντή, Ζοζέ Μπότο, όπως και οι προθέσεις του Πορτογάλου. Φέτος ο Πασχαλάκης έχει 24 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις και έχει κρατήσει ανέπαφη την εστία του οκτώ φορές.

Δεξιός Μπακ: Ντάνιελ Σούντγκρεν (Άρης)
Αξία Transfermarkt: 700 χιλιάδες ευρώ

Ο Σούντγκρεν είναι από τους πιο σημαντικούς ποδοσφαιριστές του Άρη με την παρουσία του στην δεξιά πλευρά της άμυνας. Ωστόσο, η παραμονή του στους κίτρινους είναι αμφίβολη. Το συμβόλαιο λήγει το καλοκαίρι και μπορεί από τον Ιανουάριο να υπογράψει προσύμφωνο όπου θέλει.

Ο Άρης βρίσκεται σε συζητήσεις με τον Σουηδό για την επέκταση του συμβολαίου, όμως έχει παρατηρηθεί διαφορά στο οικονομικό κομμάτι. Θυμίζουμε πως ο Άρης είχε καλέσει σε απολογία τον Ντάνιελ Σούντγκρεν για την απόφασή του να μην ταξιδέψει με την υπόλοιπη ομάδα στο Ηράκλειο για τον αγώνα με τον ΟΦΗ τον Φεβρουάριο. Φέτος έχει 15 εμφανίσεις σε όλες τις διοργανώσεις με ένα γκολ και δύο ασίστ.

Στόπερ: Φερνάντο Βαρέλα (ΠΑΟΚ)
Αξία Transfermarkt: Ένα εκατομμύριο ευρώ

Ο Φερνάντο Βαρέλα βρίσκεται στον ΠΑΟΚ από το καλοκαίρι του 2016 και με τον Δικέφαλο έχει κατακτήσει ένα πρωτάθλημα και τέσσερα Κύπελλα Ελλάδας. Τη φετινή σεζόν ο αμυντικός από το Πράσινο Ακρωτήρι βρίσκεται σε παραγκωνισμό από τον Λουτσέσκου για αγωνιστικούς λόγους, ενώ η μετακίνηση του γιου του στην Μπενφίκα τον έφεραν σε μεγαλύτερη δυσμένεια.

Ο Φερνάντο Βαρέλα στην αναμέτρηση του ΠΑΟΚ με τον Ιωνικό INTIME SPORTS
Το συμβόλαιό του εκπνέει στο τέλος της σεζόν και όλα είναι ανοιχτά. Το πιο πιθανό είναι να ακολουθήσει το γιο του στην Πορτογαλία και να κλείσει εκεί την καριέρα του. Φέτος έχει 16 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις.

Στόπερ: Σβέριρ Ίνγκι Ίνγκασον (ΠΑΟΚ)
Αξία Transfermarkt: Πέντε εκατομμύρια ευρώ

Ένα από τα συμβόλαια που επίσης λήγουν στον ΠΑΟΚ είναι αυτό του Σβέριρ Ίνγκι Ίνγκασον. Στην Τουρκία κυκλοφόρησαν δημοσιεύματα πως ο Ίνγκι Ίνγκασον είναι στο στόχαστρο της Τράμπζονσπορ. Στις αρχές του Ιανουαρίου οι Τούρκοι ανέφεραν πως οι πρωτοπόροι του τουρκικού πρωταθλήματος έχουν ξεκινήσει συζητήσεις με τον Ισλανδό αμυντικό του Δικεφάλου.

Ο Ίνγκι Ίνγκασον στην αναμέτρηση του ΠΑΟΚ με τον Βόλο EUROKINISSI SPORTS
Έτσι και αλλιώς ο Ίνγκασον από την αρχή του 2022 έχει αποκτήσει το δικαίωμα να συζητά με ομάδα της αρεσκείας του το μεταγραφικό του μέλλον. Ο ίδιος έχει δημόσια δηλώσει ότι αυτό που τον ενδιαφέρει είναι να μείνει και τα επόμενα χρόνια στην Τούμπα, ενώ ο σοβαρός τραυματισμός του ήταν η αιτία που οι συζητήσεις του με τους ανθρώπους του Δικεφάλου δεν έφτασαν σε οριστικό αποτέλεσμα. Ο Ισλανός ανεβάσει στροφές μετά τον τραυματισμό του έχοντς πέντε εμφανίσεις με την πρώτη ομάδα.

Αριστερό Μπακ: Μάρβιν Πίρσμαν (ΠΑΣ Γιάννινα)
Αξία Transferkmarkt: 450 χιλιάδες ευρώ

Είναι η δεύτερη σεζόν στην οποία ο Μάρβιν Πίρσμαν πραγματοποιεί πολύ καλές εμφανίσεις με τη φανέλα του ΠΑΣ Γιάννινα. Το συμβόλαιό του ολοκληρώνεται τους προσεχείς μήνες και από τον Ιανουάριο μπορεί να υπογράψει όπου θέλει.

Η περίπτωση του Βέλγου συνεχίζει να απασχολεί τον Άρη, καθώς είναι δεδομένο πως οι “κίτρινοι” έχουν αποφασίσει να ενισχύσουν το αριστερό άκρο της άμυνας, είτε κατά τη χειμερινή μεταγραφική περίοδο, είτε με ορίζοντα το καλοκαίρι. Δεν αποκλείεται μάλιστα ο Άρης να κάνει κίνηση προς το τέλος του μήνα, με στόχο να τον αποκτήσει από τώρα. Ο Πίρσμαν φέτος έχει 18 εμφανίσεις σε όλες τις διοργανώσεις με τρεις ασίστ.

Αμυντικός μέσος: Μαουρίσιο (Παναθηναϊκός)
Αξία Tranfermarkt: Ένα εκατομμύριο ευρώ

Μία υπόθεση που απασχολεί τον Παναθηναϊκό είναι αυτή του Μαουρίσιο. Το συμβόλαιό του με τους πράσινους λήγει το προσεχές καλοκαίρι και έχει συγκεντρώσει βλέμματα από το Κατάρ. Συγκεκριμένα η Αλ Αχλί κατέθεσε πρόταση στον Βραζιλιάνο, όπως διαβάσατε πρώτα στο SPORT24 σε ρεπορτάζ του Αντώνη Οικονομίδη.

Στις 4 Ιανουαρίου ενημέρωσε για την απόφασή του τον Παναθηναϊκό και συγκεκριμένα τους Γιοβάνοβιτς και Βλάχο. Ωστόσο, η απάντηση των πρασίνων ήταν αρνητική καθώς τόνισαν πως ήθελαν χρηματικό αντάλαγμα για να πουν το ναι. Ο Μαουρίσιο τη φετινή σεζόν έχει 15 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις με τέσσερα γκολ και δύο ασίστ.

Κεντρικός Μέσος: Χαβιέ Ματίγια (Άρης)
Αξία Transfermarkt: 400 χιλιάδες ευρώ

Αυτή είναι η τέταρτη σεζόν του Χαβιέ Ματίγια στη Super League Interwetten με τη φανέλα του Άρη. Το συμβόλαιό του είναι από τα πολλά που λήγουν το επόμενο καλοκαίρι και έτσι έχει δικαίωμα να κλείσει σε άλλη ομάδα με ορίζοντα το καλοκαίρι.

Ο ρόλος του φέτος στους κίτρινους είναι περιορισμένος. Στο πρωτάθλημα έχεις δέκα συμμετοχές που μεταφράζονται σε 210 αγωνιστικά λεπτά. Το μέλλον του Ισπανού μέσου δεν είναι γνωστό και δεν φαίνεται πως βρίσκεται στις προτεραιότητες των κιτρίνων για ανανέωση.

Επιθετικός Μέσος: Ντιέγκο Μπίσεσβαρ (ΠΑΟΚ)
Αξία Transfermarkt: Ένα εκατομμύριο ευρώ

Ο Ντιέγκο Μπίσεσβαρ έχει ζήσει αρκετά στον ΠΑΟΚ. Είναι από τους παίκτες που έχουν πανηγυρίσει μεγάλες επιτυχίες με τον Δικέφαλο. Συγκεκριμένα τρία Κύπελλα Ελλάδας και ένα πρωτάθλημα. Φέτος είναι από τους πιο κομβικούς παίκτες του Δικεφάλου, με 27 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις, δύο γκολ και πέντε ασίστ. Μάλιστα, δεν έχει απουσιάσει από κανένα παιχνίδι.

Το συμβόλαιό του είναι επίσης έναν εξ αυτών που λήγουν στον ΠΑΟΚ. Το μέλλον του στον Δικέφαλο δεν είναι καθόλου σίγουρο. Ο επιθετικός μέσος από την Σουρινάμ περιμένει να διαπιστώσει τις προθέσεις της διοίκησης, όπως και του Ζοζέ Μπότο. Πάντως, μπορεί από τον Ιανουάριο να υπογράψει προσύμφωνο, σε όποια ομάδα θέλει.

Δεξιός εξτρέμ: Τάσος Χατζηγιοβάνης (Παναθηναϊκός)
Αξία transfermarkt: 1.8 εκατομμύρια ευρώ

Ο Τάσος Χατζηγιοβάνης βρίσκεται στον Παναθηναϊκό από το 2013, ενώ το πρώτο του επαγγελματικό του συμβόλαιο υπέγραψε το 2016 σε ηλικία 19 ετών. Το 2019 υπέγραψε την τελευταία του επέκταση, η οποία εκπνέει το ερχόμενο καλοκαίρι. Το μέλλον του είναι μετέωρο, αν και οι πράσινοι έχουν ξεκαθαρίσει την επιθυμία τους για κοινή πορεία με αύξηση αποδοχών έως το 2024.

Η προοπτική του εξωτερικού, όπως η Ουτρέχτη, είναι πάντα προτεραιότητα για τον Χατζηγιοβάνη, εάν και εφόσον δεν μείνει στον Παναθηναϊκό, ενώ φυσικά μπορεί να κλείσει σε άλλη ομάδα απ’ τον Ιανουάριο. Τη φετινή σεζόν με τη φανέλα των πρασίνων έχει 17 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσις, με ένα γκολ και μία ασίστ.

Αριστερός εξτρέμ: Μπρούνο Γκάμα (Άρης)
Αξία Transfermarkt: 500 χιλιάδες ευρώ

Ο Μπρούνο Γκάμα αγωνίζεται από το καλοκαίρι του 2018 στον Άρη. Εκ τότε έχει υπογράψει επέκταση συμβολαίου το 2020, το οποίο ολοκληρώνεται το προσεχές καλοκαίρι. Ο Άρης δεν έχει ξεκαθαρίσει τις προθέσεις του σχετικά με την ανανέωση ή όχι της συνεργασίας του με τον ποδοσφαιριστή.

Ο Άρης θα ανανεώσει μονάχα υπό προϋποθέσεις με τον Γκάμα, έτσι η παρουσία του στο Κλεάνθης Βικελίδης την επόμενη σεζόν είναι αβέβαιη. Φέτος διανύει μία πολύ καλή χρονιά. Έχει 18 εμφανίσεις σε όλες τις διοργανώσεις με έξι γκολ και δύο ασίστ. Μάλιστα είναι ο πρώτος σκόρερ των κιτρίνων φέτος.

Κεντρικός επιθετικός: Γιουσέφ ελ Αραμπί (Ολυμπιακός)
Αξία Transfermarkt: 2.5 εκατομμύρια ευρώ

Ένα από τα “καυτά” θέματα στον Ολυμπιακό είναι η ανανέωση του συμβολαίου του Γιουσέφ ελ Αραμπί. Ο Μαροκινός στράικερ σε διάστημα δυόμιση χρόνων έχει βρει πρώτος σκόρερ δύο διαδοχικές περιόδους στη Super League Interwetten και επιδιώκει να το πράξει και τρίτη σερί σεζόν, ενώ είναι πλέον κορυφαίος σκόρερ των ερυθρόλευκων στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Οι δύο πλευρές βρίσκονται σε διαπραγματεύσεις και υπάρχει συμφωνία στη διετή χρονική διάρκεια. Ωστόσο, ο Αραμπί και ο εκπρόσωπος του επιμένουν και σε άλλα θέματα. Ο κεντρικός επιθετικός των ερυθρόλευκων έχει ζήτηση από ομάδες από το Κατάρ και τη Σαουδική Αραβία (έχει γραφτεί και η Ναντ), ωστόσο προτεραιότητά του είναι η παραμονή στον Ολυμπιακό. Φέτος, ο Αραμπί έχει 25 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις με 14 γκολ.

Στον πάγκο

Πέρα από την παραπάνω ενδεκάδα υπάρχουν κι άλλοι παίκτες των οποίων τα συμβόλαια λήγουν το καλοκαίρι και θα μπορούσαν να σχηματίσουν… τον πάγκο. Άλλοι θα αποτελέσουν παρελθόν μόλις ολοκληρωθεί η συνεργασία τους, άλλοι βρίσκονται σε συζητήσεις ανανέωσης, ενώ άλλοι, όπως ο Γιάννης Μπουζούκης, έχουν πάρει το πράσινο φως για να αποχωρήσουν ακόμη και τώρα.

  • Χρήστος Μανδάς – Τερματοφύλακας (Ατρόμητος)
  • Ροντρίγκο Σοάρες – Δεξιός μπακ (ΠΑΟΚ)
  • Μανώλης Σάλιακας – Δεξιός μπακ (ΠΑΣ Γιάννινα)
  • Τζέιμς Τζέγκο – Αμυντικός μέσος (Άρης)
  • Λούκας Βιγιαφάνιες – Επιθετικός μέσος (Παναθηναϊκός)
  • Φακούντο Μπερτόγλιο – Επιθετικός μέσος (Άρης)
  • Γιάννης Μπουζούκης – Επιθετικός μέσος (Παναθηναϊκός)
  • Άιας Άοσμαν – Επιθετικός μέσος (Ιωνικός)
  • Ματιέ Βαλμπουενά – Επιθετικός μέσος (Ολυμπιακός)
  • Χερόνιμο Μπαράλες – Κεντρικός επιθετικός (Αστέρας)

Εγκλήματα της ΑΕΚ στην Τούμπα, έχασε 3-2 | AEK Τalk 28/4/24 -Στ. Καζαντζόγλου (VIDEO)
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X