Nations League: «Κληρώνει» σήμερα για την Εθνική Ελλάδας

Nations League: «Κληρώνει» σήμερα για την Εθνική Ελλάδας
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Πλήρης οδηγός για το 3ο Nations League. Η αλλαγή στο φορμάτ λόγω… Κατάρ και οι νέοι αντίπαλοι που έρχονται στον δρόμο της Εθνικής Ελλάδας.

Στους ρυθμούς του 3ου Nations League μπαίνει από σήμερα η Εθνική Ελλάδας, καθώς στις 19:00 το απόγευμα είναι προγραμματισμένη η διεξαγωγή της κλήρωσης στη Νιόν της Ελβετίας.

Η δομή της διοργάνωσης

Οι 55 χώρες μέλη της UEFA συμμετέχουν σε 4 λίγκες, οι οποίες είναι χωρισμένες εσωτερικά σε μικρότερα γκρουπ, με τη σχετική διάρθρωση να γίνεται ανάλογα με τη θέση τους στην παγκόσμια κατάταξη.

Οι λίγκες Α, Β και C έχουν από 16 ομάδες με τέσσερα (εσωτερικά) γκρουπ των τεσσάρων ομάδων η καθεμία, ενώ στη λίγκα D υπάρχουν 7 ομάδες και δύο (εσωτερικά) γκρουπ, ένα με 4 κι ένα με 3 ομάδες.

Η Εθνική Ελλάδας συμμετέχει στη λίγκα C, στο δεύτερο γκρουπ δυναμικότητας.

Πέρα από το κίνητρο που έχουν για την εξασφάλιση ενός εισιτηρίου δεύτερης ευκαιρίας στα τελικά μίας μεγάλης διοργάνωσης μέσω μπαράζ, αν τελικά θα δοθεί τέτοιο για το Euro 2024 από το 3ο Nations League κάτι που δεν έχει αποσαφηνίσει ακόμα η UEFA υπάρχει και αυτό της βελτίωσης της θέσης μίας εθνικής ομάδας και της ανόδου σε λίγκα υψηλότερου επιπέδου.

Αν η Εθνική Ελλάδας πετύχει αυτό τον στόχο και ανέβει στη Λίγκα Β θα έχει μελλοντικά και πιο βατές κληρώσεις και καλύτερες πιθανότητες για εισιτήριο δεύτερης ευκαιρίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ομάδες που θα τερματίσουν τελευταίες στους ομίλους της League C, θα συμμετάσχουν σε αγώνες play-out τον Μάρτιο του 2024 και οι δύο εκ των τεσσάρων θα υποβιβαστούν στην League D.

Σήμερα, οι 51 από τις 55 συμμετέχουσες ομάδες στο UNL 2022, γνωρίζουν σε ποια λίγκα θα αγωνιστούν. Το Καζακστάν, η Μολδαβία, η Κύπρος και η Εσθονία θα αγωνιστούν τον προσεχή Μάρτιο σε αγώνες play-out μέσω των οποίων θα καθοριστεί ποιες δύο Εθνικές Ομάδες θα διατηρηθούν στην League C και ποιες θα υποβιβαστούν στην League D.

H κλήρωση της Εθνικής Ελλάδας

Η Εθνική Ελλάδας συμμετέχει στο δεύτερο pot της Λίγκας C και άρα δεν μπορεί να κληρωθεί με ομάδες στο ίδιο pot με εκείνη, τη Λευκορωσία, το Λουξεμβούργο και τη Βόρεια Μακεδονία, βρίσκοντας αντιπάλους από τα υπόλοιπα pot.

Στο τέταρτο pot εκκρεμούν τα μπαράζ υποβιβασμού για να δούμε ποιες ομάδες θα παραμείνουν στη Λίγκα C και ποιες θα υποβιβαστούν στην D, άρα στη σημερινή κλήρωση οι εμπλεκόμενες ομάδες θα μπουν ως ζευγάρια.

Η αλλαγή του… φορμάτ λόγω του χειμερινού Mundial στο Κατάρ

Οι αναμετρήσεις του Nations League πραγματοποιούνται συνήθως, όπως συνέβη και στα δύο προηγούμενα, σε τρεις δυάδες αγώνων ανά μήνα.

Ωστόσο, με το Παγκόσμιο Κύπελλου του Κατάρ να ξεκινά τον φετινό χειμώνα οι ομάδες θα δώσουν τέσσερα παιχνίδια αυτό τον Ιούνιο και δύο στη συνέχεια, τον Σεπτέμβρη.

Αναλυτικά το πρόγραμμα:

1η και 2η αγωνιστική: 2–8 Ιουνίου 2022
3η και 4η αγωνιστική: 8–14 Ιουνίου 2022
5η και 6η αγωνιστική: 22–27 Σεπτεμβρίου 2022
Ημιτελικοί: 14 & 15 Ιουνίου 2023
Τελικός και μικρός τελικός: 18 Ιουνίου 2023
Πλέι άουτ: 21–23 & 24–26 Μαρτίου 2024

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X