Κάποιος την έχει «μουντζώσει» - Η ΑΕΚ έχασε και τον Ανγκόλα και κατέρρευσε (86-74) κόντρα στον Ηρακλή

Κάποιος την έχει «μουντζώσει» - Η ΑΕΚ έχασε και τον Ανγκόλα και κατέρρευσε (86-74) κόντρα στον Ηρακλή
Photo Credits: INTIME

Απίστευτη γκαντεμιά στην ΑΕΚ, μετά το σοκ του Γέλοβατς, είδε τον Ανγκόλα να πηγαίνει στο νοσοκομείο και δίχως κουράγια έχασε από τον Ηρακλή

Στην σκιά του σοκ με τον Στέφαν Γέλοβατς, η ΑΕΚ είδε και τον Μπράιαν Ανγκόλα να αποχωρεί με πρόβλημα τραυματισμού αλλά και την Βάσω Τσαρούχα να την κοντράρει με τα σφυρίγματά της και μοιραία ηττήθηκε με 86-74 από τον Ηρακλή στην Θεσσαλονίκη.

Ήττα για την ΑΕΚ από τον Ηρακλή με 86-74 αφού και πάλι είχε ραντεβού με την ατυχία. Στο ματς που κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή για τον αδικοχαμένο Στέφαν Γέλοβατς, η Ένωση έχασε τον Μπράιαν Ανγκόλα με εσωτερική αιμορραγία και πήγε στο νοσοκομείο. Αγωνιστικά δεν μπορούμε να πούμε πολλά, αφού το ήδη κοντό ροτέισον έχασε και τον καλύτερο της παίκτη και έτσι μόλις επήλθε η κούραση των λίγων παικτών που είχαν μείνει ο Ηρακλής κυριάρχησε, πήρε διαφορά και κέρδισε. Ο Γκρίφιν με τον Χάμερ προσπάθησαν όμως δεν έφταναν απέναντι στον Ηρακλή και τον Σκορδίλη που έκανε εμφάνιση καριέρας με 21 πόντους.

Το ματς

Ο Στέφανος Δέδας ξεκίνησε με τους Φλιώνη, Παππά, Ανγκόλα, Γκρίφιν και Χάμερ ενώ ο Ηρακλής με τους Σταμάτη , Αγραβάνη Γκάρετ, Ντάγκας και Παπαδάκη. Φανταστικό ξεκίνημα για την ΑΕΚ που μπήκε αποφασισμένη στο ματς και πήρε από νωρίς το προβάδισμα με τον Γκρίφιν πολύ ορεξάτο (3-14). Λάθη απροσεξίας έδωσαν την ευκαιρία στον Ηρακλή να επιστρέψει άμεσα (7-14). Με τρίποντο του Παππά σταμάτησε το σερί του Ηρακλή και έδωσε ανάσα στην ΑΕΚ (9-17). Πολύ ωραίες δημιουργίες από πικ εν ρολ με αποδέκτη τον Χάμερ που τελείωσε σωστά τις φάσεις (12-21). Ο Ηρακλής πήρε 4 πόντους από μία φάση χάρις σε επιθετικό ριμπάουντ, όμως ο Ανγκόλα επανάφερε την διαφορά στους 10 (16-26). 6-0 σερί του Γηραιού με την ΑΕΚ να αντιμετώπιζε πρόβλημα στο ριμπάουντ, και τον Ανγκόλα με 1 βολή να κλείνει το δεκάλεπτο για την ΑΕΚ στο +5 (22-27).

Με τρίποντο του Τέιλορ ο Ηρακλής πλησίασε στο καλάθι για πρώτη φορά μετά το ξεκίνημα του αγώνα με την ΑΕΚ να κάνει πολλά αβίαστα λάθη (25-27). Τρίποντο του Παππά που ξεκόλλησε την ΑΕΚ και της ξαναέδωσε το προβάδισμα (29-30). Η Ένωση είχε χάσει την ισορροπία στο παιχνίδι της και είχε πρόβλημα με το μέγεθος των ψηλών του Ηρακλή που είχαν κυριαρχήσει στις 2 ρακέτες, με τον Σκορδίλη να είχε κάνει μεγάλη ζημιά (34-33). Ο Παππάς με το 4ο του τρίποντο κρατούσε μόνος του την ΑΕΚ επιθετικά που είχε βραχυκυκλώσει (34-36). Ο Ανγκόλα αποχώρησε υποβασταζόμενος από το παρκέ και πήγε στα αποδυτήρια με τους ανθρώπου της ΑΕΚ να έχουν έντονη ανησυχία. Με την επανέναρξη του αγώνα ο Φλιώνης έδωσε ξανά προβάδισμα στην ΑΕΚ (42-45) που ολοκλήρωσε το ημίχρονο προηγούμενη.

Με καλάθι του Κολόμ άρχισε η ΑΕΚ το 2ο ημίχρονο για το 44-47. Ο Σκορδίλης ήταν άλυτο πρόβλημα για την άμυνα της ΑΕΚ που δεν μπορούσε να τον σταματήσει (48-49). Ο Γκρίφιν συνέχισε να δίνει λύσεις επιθετικά για την ΑΕΚ με το προβάδισμα να αλλάζει συνεχώς (55-54). Η ΑΕΚ άρχισε να κουράζεται όπως ήταν φυσιολογικό και είχε χάσει το καθαρό μυαλό της με τον Ηρακλή να το εκμεταλλεύεται και να παίρνει κεφάλι στο σκορ (64-59). Τρίποντο του Γούλριτζ και ο Ηρακλής πήρε την μεγαλύτερη διαφορά του ματς με την ΑΕΚ να δείχνει πάρα πολύ κουρασμένη (69-59). Ο Χάμερ με καλάθι και φάουλ μείωσε για την Ένωση στο τέλος του τρίτου δεκαλέπτου (69-62).

Ο Χάμερ προσπαθούσε να ξαναβάλει την ΑΕΚ στο ματς με προσωπικούς πόντους με την ΑΕΚ να είχε ξεμείνει από λύσεις (71-66). Ο Ηρακλής είχε πάρει το μομέντουμ του αγώνα απέναντι στην αποκαμωμένη ΑΕΚ και πήρε διαφορά ασφαλείας με τρίποντο του Γούλριτζ (82-68). Διαδικαστικά τα τελευταία λεπτά με τον Ηρακλή να συντηρεί την διαφορά και την ΑΕΚ να μην μπορεί να πλησιάσει (86-74).

Ηρακλής-ΑΕΚ: 86-74

Δεκάλεπτα: 22-28, 42-45, 69-62, 86-74

Ηρακλής (Μέξας): Σταματής, Μπάρετ 6, Αγραβάνης 8, Κουζέλογλου 15, Ντάγκλας 11, Γούλριτζ 17, Σκορδίλης 21, Φίλιος, Τέιλορ 6, Χαριτόπουλος, Πετανίδης, Παπαδάκης 2.

ΑΕΚ (Δέδας): Κολόμ 3, Σαξιώνης, Φλιώνης 10, Πετρόπουλος , Ανγκόλα 6, Φιλιππάκος 2, Παππάς 16,Γκρίφιν 17, Καρλής ,  Μαυροειδής 2, Βαουλέτ , Χάμερ 18.





Οι ειδήσεις του enwsi.gr στο Google News

Mega Deal* Γνωριμίας στην Betsson, διαλέγεις το δώρο* που σου ταιριάζει! *Όροι & Προϋπ. 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X