Νέες κυρώσεις της ΕΕ κατά της Λευκορωσίας (VIDEO)

Νέες κυρώσεις της ΕΕ κατά της Λευκορωσίας (VIDEO)

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Το πράσινο φως για την επιβολή νέων κυρώσεων στη Λευκορωσία έδωσαν οι υπουργοί Εξωτερικών της ΕΕ που συναντώνται στις Βρυξέλλες. Σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε ο επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Ζοζέπ Μπορέλ οι νέες κυρώσεις θα είναι αποτελεσματικές, γιατί θα στοχεύουν πρόσωπα.

«Μίλησα με τον Λευκορώσο υπουργό Εξωτερικών για να τον ενημερώσω ότι η κατάσταση είναι απολύτως απαράδεκτη, ότι πρέπει να παρασχεθεί ανθρωπιστική βοήθεια και ότι πρέπει να σκεφτούμε τρόπους να λύσουμε το πρόβλημα, αρχίζοντας με το να σταματήσουμε τις ροές. Το να σταματήσουμε τις πτήσεις έχει ήδη σχεδόν γίνει» δήλωσε ο Ζοζέπ Μπορέλ.

Περίπου 30 κυβερνητικοί αξιωματούχοι από τη Λευκορωσία εικάζεται ότι συμμετέχουν στην εργαλειοποίηση της μεταναστευτικής κρίσης και μπορεί να συμπεριληφθούν στην εφαρμογή των στοχευμένων κυρώσεων.

«Σήμερα θα εγκρίνουμε ένα νέο πακέτο κυρώσεων κατά Λευκορώσων πολιτών για τα όσα συμβαίνουν στη χώρα και να διευρύνουμε το πλαίσιο ώστε να σκεφτούμε να εφαρμόσουμε διαφορετικές κυρώσεις σε διαφορετικούς ανθρώπους, αεροπορικές εταιρείες, ταξιδιωτικά πρακτορεία και σε κάθε έναν που εμπλέκεται σε αυτήν την παράνομη προώθηση μεταναστών στα σύνορά μας» δήλωσε ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής διπλωματίας.

Η συμφωνία για τον πλήρη κατάλογο μπορεί να πάρει εβδομάδες.


LIVE όλες οι ειδήσεις

Οι ειδήσεις του enwsi.gr στο Google News

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X