Επιτέλους, κάτι γίνεται σωστά στα τμήματα Υποδομών της ΑΕΚ

Επιτέλους, κάτι γίνεται σωστά στα τμήματα Υποδομών της ΑΕΚ
Photo Credits: INTIME

Ο Πάνος Λούπος στο προσωπικό του blog, για την επιλογή Οφρυδόπουλου και τις ευεργετικές συνέπειες της ΑΕΚ Β' στην πρώτη ομάδα...

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Δεν είχαμε Σούπερ Λιγκ αυτό το σαββατοκύριακο, αλλά είχαμε τη χαρά – μεταξύ άλλων – να δούμε την ΑΕΚ Β’ σε αγωνιστική δράση και να μας κάνει να ικανοποιηθούμε, περισσότερο κι απ’ ότι θα περιμέναμε. Μια νίκη, που σε συνδυασμό και με τη νίκη και την πορεία της ΑΕΚ Κ17, μας δείχνει ότι ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ κάτι πολύ καλό γίνεται στα τμήματα υποδομής της ΑΕΚ.

Όταν είχε αναλάβει την τεχνική ηγεσία της ΑΕΚ Β’, ο Σωκράτης Οφρυδόπουλος, είχα γράψει τα καλύτερα λόγια για αυτόν. Λίγο επειδή τύγχανε να μου είχαν πει κάποιοι κοινοί μας φίλοι στο παρελθόν, τόσο για τον χαρακτήρα του, όσο και για την αγάπη του για το ποδόσφαιρο και τις ικανότητές του ως προπονητή (αφού ως παίκτη, τις ξέραμε), λίγο επειδή είχα ενδιαφερθεί εκείνες τις μέρες και είχα μιλήσει με κάποιους ακόμα και είχα επιβεβαιώσει τις παλαιότερες μαρτυρίες.

Παρεμπιπτόντως, ο Οφρυδόπουλος από πιτσιρικάς είναι… αρρωστάκι με την ΑΕΚ, όπως μου έλεγαν από πολύ παλιά, καλοί του φίλοι από την Αμάρυνθο στην Εύβοια! Ποτέ ωστόσο δεν θέλησε να το… πουλήσει, ούτε καν να το βγάλει προς τα έξω.


Αυτό σημαίνει «κατάλληλη δουλειά» στην ΑΕΚ Β’

Το σημαντικό είναι ότι αυτή η επιλογή – που ευτυχώς προέκυψε χάρη στην πολύ σωστή και γρήγορη αντίδραση όσων δεν θέλαμε (και κυρίως της ORIGINAL 21) για τους γνωστούς λόγους τον Βασίλη Τσιάρτα να πάρει τη θέση του προπονητή στην ΑΕΚ Β’ – σε συνδυασμό με τον Μιχάλη Παυλή και φυσικά με τον Ηλία Ατματσίδη, συνέθεσαν ένα ιδανικό περιβάλλον που εγγυάται ότι θα γίνει η κατάλληλη δουλειά.

Κι όταν λέμε η «κατάλληλη δουλειά» δεν εννοώ βασικά τις νίκες, όπως αυτές των δύο πρώτων αγωνιστικών στο πρωτάθλημα της Super League 2. Αυτές οι νίκες ήρθαν, ακριβώς επειδή δεν αποτελεί το τελικό αποτέλεσμα ενός αγώνα τη βασική προτεραιότητα της δουλειάς που γίνεται στην ΑΕΚ Β’. Το βασικότερο όλων είναι η υγεία που αποπνέει αυτή η ομάδα, αλλά και η νοοτροπία ΑΕΚ που διέπει τους πάντες στο συγκεκριμένο τμήμα.

Και φυσικά, μαζί με τη νοοτροπία ΑΕΚ, συνάδει και το κίνητρο της νίκης. Γιατί, όπως διαπιστώσαμε όσοι είδαμε και το παιχνίδι με τον ΠΑΟ Β’, όπου η ΑΕΚ είχε και εξαιρετική απόδοση, υπήρχε τρομερό κίνητρο και κατάθεση ψυχής από τον Μπακάκη και τον Γέβτιτς μέχρι τον πιο πιτσιρικά της ομάδας.

Οι βασικοί άξονες και ο απώτερος σκοπός της

Η ΑΕΚ Β’ λειτουργεί ποδοσφαιρικά και με γνώμονα το ποιοι πρέπει να είναι οι βασικοί της άξονες και ο απώτερος σκοπός της. Δεν θέλω να κάνω κάποιο αγωνιστικό σχόλιο και ατομική κριτική. Σημασία έχει ότι είδαμε να αποτυπώνεται μέσα στον αγωνιστικό χώρο, η καλή και σωστή δουλειά που γίνεται. Κοινώς, η ΑΕΚ Β’ είναι μια δουλεμένη ομάδα από τον προπονητή της και αυτό φάνηκε.

Σημασία έχει επίσης ότι με αυτή την ομάδα και τον τρόπο που δουλεύεται, θα υπάρξουν ευεργετικές συνέπειες για την πρώτη ομάδα. Κι αυτό είναι το βασικό ζητούμενο. Θυμίζω ότι στα μέσα της περασμένης εβδομάδας, η ΑΕΚ θα μπορούσε να ζητήσει αναβολή του αγώνα καθώς είχε απουσίες έξι διεθνών (σ.σ. όπως έκανε ο ΟΣΦΠ).

Κι όμως, δεν τη ζήτησε γιατί αφενός δεν είναι αυτοσκοπός το αποτέλεσμα και αφετέρου επειδή είχε μεγαλύτερη σημασία να έπαιζε και να αποκτούσε λίγο περισσότερο ρυθμό ο Γέβτιτς προκειμένου να υπολογίζεται και αυτός, για το ντέρμπι της ερχόμενης Κυριακής με τον ΟΣΦΠ στο ΟΑΚΑ. Αυτό το… ανεβοκατέβασμα παικτών από την πρώτη στην δεύτερη ομάδα και το αντίστροφο, μόνο καλό θα κάνει και στην ομάδα του Γιαννίκη. Γιατί, η ΑΕΚ είναι ενιαία και αδιαίρετη και το αποδεικνύει.

Εν κατακλείδι, μεγάλες κουβέντες δεν λέμε, αλλά νομίζω ότι αυτό που φαίνεται είναι πως αρχίζει να λειτουργεί σωστά το όλο πράγμα στα τμήματα υποδομών της ΑΕΚ, βασικά από τις ομάδες της Κ15 και της Κ17, προκειμένου να έχουν αντίκτυπο στην ΑΕΚ Β’ και μακροπρόθεσμα στην πρώτη ομάδα της ΑΕΚ. Για να δούμε…

Υ.Γ.: Ξεκινάει μια εβδομάδα, που υπάρχουν τρία δεδομένα πριν φτάσουμε στο κυριακάτικο ντέρμπι με τον ΟΣΦΠ. Το πρώτο δεδομένο ότι την Κυριακή στο γήπεδο θα έχει 40.000 κόσμο. Το δεύτερο ότι θα δουλευτεί η ομάδα από τον Αργύρη Γιαννίκη προκειμένου να δούμε μια κανονική και ανταγωνιστική ΑΕΚ σε ντέρμπι ύστερα από αρκετό καιρό. Και τρίτον ότι θα φουντώσει η προπαγάνδα μέσα στην εβδομάδα και ότι θα ακούσουμε και θα διαβάσουμε πολλά απίθανα προκειμένου να αποπροσανατολιστεί η ΑΕΚ και το περιβάλλον της, από το στόχο της και το στόχο μας. Γι’ αυτό κλειστά αυτιά, ψυχραιμία και καθαρό μυαλό.

LIVE όλες οι ειδήσεις

Οι ειδήσεις του enwsi.gr στο Google News

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X