Πλάθα στο enwsi.gr: «Θέλουμε αυτή να είναι η καλύτερη χρονιά της ΑΕΚ»

Εικόνες από το ΑΕΚ-Γ.Σ Σαλαμίνας
Photo Credits: INTIME

Νάτος Πλάθα σε μια μεγάλη συνέντευξη στο enwsi.gr μιλάει για όλα

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Ο Νάτσο Πλάθα Χιμένεθ  διανύει φέτος την τρίτη του σεζόν με την φανέλα της ΑΕΚ έχοντας πανηγυρίσει τέσσερις τίτλους, μεταξύ αυτών και την πρώτη ευρωπαϊκή κούπα.

Παρόλα αυτά η δίψα και οι φιλοδοξίες όχι απλά δεν σταματούν αλλά κάθε χρόνο γίνονται ακόμα μεγαλύτερες. Ο Ισπανός που έχει επιστρέψει δυναμικά μετά τον περσινό τραυματισμό του αποτελεί έναν από τους παίκτες «βαρόμετρο» της ομάδας του Δημήτρη Δημητρούλια. Ο Πλάθα σε μια από τις σπάνιες συνεντεύξεις του μίλησε στο enwsi.gr για το φετινό ξεκίνημα της ΑΕΚ σε Ελλάδα και Ευρώπη αλλά και για την κριτική μετά το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό. Ο πίβοττου «Δικεφάλου» ευχήθηκε η φετινή να είναι η καλύτερη σεζόν του με τα «κιτρινόμαυρα» ενώ αναφέρθηκε και στον σοβαρό τραυματισμό του που τον κράτησε πέρυσι εκτός από όλους τους τελικούς. Έχοντας πλέον αγαπήσει την Ελλάδα σαν δεύτερη πατρίδα του ο Πλάθα δηλώνει απόλυτα αφοσιωμένος στην ΑΕΚ ενώ δεν έκρυψε και την επιθυμία του να για να αγωνιστεί κάποια μέρα και με την Εθνική Ελλάδος. Τέλος δεν θα μπορούσε να μην κάνει ιδιαίτερη μνεία στον διοικητικό ηγέτη Σταμάτη Παπασταμάτη τον οποίον και χαρακτήρισε βασικό πυλώνα αυτής της προσπάθειας.

-Να ξεκινήσουμε από την πρόσφατη μεγάλη νίκη επί της Νιμ; Πήγατε με την ψυχολογία πως θα κερδίσετε ή στην πορεία του αγώνα είδατε ότι μπορείτε να διεκδικήσετε κάτι καλύτερο;

Η νίκη επί της Νιμ ήταν κάτι το υπέροχο.  Πήγαμε χωρίς να χάσουμε τίποτα, αλλά πάντα με το μυαλό μας στη νίκη, παλέψαμε 60 λεπτά μέχρι το τέλος και πήραμε την ανταμοιβή.

-Πιστεύεις πως η νίκη αυτή ανέβασε τον πήχη και τις προσδοκίες σας στη φετινή διοργάνωση του EHFLeague;

Οι προσδοκίες μας δεν αλλάζουν, στόχος μας είναι να περάσουμε στον επόμενο γύρο,  μαζί με το πιο σημαντικό για εμάς που είναι το πρωτάθλημα και το κύπελλο στην Ελλάδα.

– Είναι η τρίτη σου χρονιά στην ΑΕΚ ποια θα χαρακτήριζες ως την κορυφαία σου στιγμή στην ομάδα;

Κάθε χρονιά έχει απίστευτες στιγμές και ελπίζω αυτή η χρονιά να είναι η καλύτερη όλων για την ομάδα μας και για όλη την ΑΕΚ.

-Πόσο δύσκολο είναι για έναν αθλητή να διαχειριστεί έναν τραυματισμό κυρίως ψυχολογικά; Τι ήταν αυτό που σου έδωσε περισσότερο δύναμη πέρυσι ;

Οι τραυματισμοί είναι μέρος του αθλητισμού, κάθε επαγγελματίας αθλητής πρέπει να ζει με αυτό και το πιο σημαντικό πράγμα είναι πάντα να αναρρώνει και να επιστρέφει πάντα καλύτερα.  Η ψυχική δύναμη είναι πολύ σημαντική σε αυτό το απαιτητικό άθλημα

-Η ΑΕΚ έχει ξεκινήσει το πρωτάθλημα πολύ καλά αλλά από πολλούς σχολιάστηκε η ισοπαλία με τον Ολυμπιακό. Πιστεύεις πως η ομάδα τον υπερεκτίμησε ή ήταν παραπάνω αγχωμένη από ότι έπρεπε;

Ο Ολυμπιακός έχει καλή ομάδα, έχει κάνει καλές αλλαγές, αλλά περισσότερο φταίμε εμείς, κάναμε πολλά λάθη αλλά πάλι πήραμε έναν βαθμό στην έδρα του. Η μόνη απάντηση είναι να κάνουμε ένα καλό παιχνίδι στο ΟΑΚΑ στον δεύτερο γύρο και να δείξουμε ότι είμαστε η καλύτερη ομάδα στην Ελλάδα.

– Μετά το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό η ΑΕΚ πραγματοποίησε μια σπουδαία εμφάνιση στη Γαλλία. Ήταν και λίγο απάντηση στην κριτική;

Θέλουμε πάντα να είμαστε καλύτεροι ως ομάδα και να αποδίδουμε πάντα στο 100% και αυτό προσπαθούμε να κάνουμε σε κάθε παιχνίδι. Δεν έχουμε να απαντήσουμε τίποτα παρά μόνο σε μας.

-Ακολουθεί ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι με την Πέλιστερ, πιστεύεις πως η ΑΕΚ μπορεί να φύγει νικήτρια και από αυτό το παιχνίδι;

Φυσικά, αν θέλουμε να έχουμε περισσότερες πιθανότητες να πάμε στον επόμενο γύρο, πρέπει να είμαστε δυνατοί στην έδρα μας. Θα έχουμε και την στήριξη του κόσμου που πάντα μας δίνει ένα πολύ σημαντικό κίνητρο για να είμαστε καλύτεροι.

– Πως είναι η ζωή στην Ελλάδα;

Η ζωή στην Αθήνα είναι υπέροχη, είμαι πολύ χαρούμενος και νιώθω σαν στο σπίτι μου.

– Θυμάμαι πως είχες αναφέρει κάποτε πως θα ήθελες να αγωνιστείς με την Εθνική Ελλάδος; Υπάρχει ακόμα αυτή η επιθυμία;

Ναι, είναι κάτι που δεν το αποκλείω, αλλά το πιο σημαντικό είναι να είμαι πάντα 100% με την ΑΕΚ.

-Ο κόσμος έχει επιστρέψει στο γήπεδο μετά από δύο χρόνια, σας έλειψε η ατμόσφαιρα αυτή;

Φυσικά, ναι, οι οπαδοί μας είναι υπέροχοι, μας έχουν λείψει πολύ στα παιχνίδια μας και είναι κάτι που πρέπει να εκμεταλλευτούμε αυτή τη σεζόν.

-Πως είναι η συνεργασία σου με τον Δημήτρη Δημητρούλια;

Η σχέση είναι πολύ καλή, είναι σπουδαίος προπονητής και τα αποτελέσματα είναι εκεί για να το δείξουν. Έχεικάνει εξαιρετική δουλειά και μαζί με το υπόλοιπο προπονητικό επιτελείο είμαστε ενωμένοι ως ομάδα.

-Ο κ. Παπασταμάτης είναι πάντα πολύ κοντά στην ομάδα και στον κάθε παίκτη ξεχωριστά, η δική σας σχέση πως είναι;

Ο κύριος Παπασταμάτης είναι ο θεμελιώδης πυλώνας μας, χωρίς αυτόν ό,τι έχουμε πετύχει δεν θα γινόταν. Έχει φτιάξει μια μεγάλη ομάδα και πρέπει να του απαντήσουμε με τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα και τίτλους μέσα στο γήπεδο. Φέτος θα προσπαθήσουμε με την παρουσία μας σε Ελλάδα και Ευρώπη να κάνουμε τους πάντες να αισθάνονται υπερήφανοι για αυτή την ομάδα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X