Ανασταλτική λειτουργία, μία χαφάρα και... δεξί μπακ

Ανασταλτική λειτουργία, μία χαφάρα και... δεξί μπακ
Photo Credits: INTIME

Ο Πάνος Λούπος στο προσωπικό του blog, μετά την γκέλα στη Ριζούπολη...

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Συμφωνώ με τον Αργύρη Γιαννίκη, που είπε μετά το τέλος του ματς στη Ριζούπολη: «Πρέπει να μάθουμε να τελειώνουμε τα παιχνίδια» και με τον Σέρχιο Αραούχο, που πρόσθεσε: «Ήταν μάθημα για εμάς αυτό το παιχνίδι, που δεν το κλειδώσαμε ενώ μπορούσαμε».

Προφανώς και ισχύει αυτό, από τη στιγμή που η ΑΕΚ μπήκε δυνατά στο ματς, έδειξε πόσο αποφασισμένη ήταν για να πάρει τη νίκη, κυριάρχησε από το πρώτο δευτερόλεπτο, προηγήθηκε με το γκολ του Λιβάι και στη συνέχεια έχανε τη μία ευκαιρία μετά την άλλη. Κι αντί να πάει προηγούμενη στο ημίχρονο με ένα σκορ τύπου 3-0, δέχτηκε και την ισοφάριση στο 41ο λεπτό.

Το θέμα δεν είναι μόνο η γκέλα με τον Απόλλωνα

Υπάρχει όμως και κάτι άλλο πολύ σημαντικό, που δεν αφορά μόνο στο χθεσινό παιχνίδι, αλλά σε όλα τα ματς της ΑΕΚ μέσα στη σεζόν, είτε τα κερδίζει, είτε όχι. Η ανασταλτική της λειτουργία δεν είναι καλή. Εντάξει, δεν είναι η περσινή τραγωδία σε καμία περίπτωση, αλλά είναι προβληματική. Για να το κάνω ακόμα πιο λιανά, αν δεν δουλευτεί και δεν βελτιωθεί αισθητά η ανασταλτική λειτουργία της ΑΕΚ, όνειρα για πρωτάθλημα δεν μπορείς να κάνεις.

Όπως επίσης είναι ξεκάθαρο ότι η ΑΕΚ θα πρέπει να πάρει μια χαφάρα που θα κάνει τη διαφορά από τις πρώτες κιόλας μέρες του Γενάρη γιατί έτσι δεν γίνεται. Ο Λε Ταλέκ είναι απελπιστικά αργός κι αυτό δεν αλλάζει. Ο Σιμάνσκι, τακτικά, δεν προσαρμόζεται εύκολα. Ο Σιμόες τρέχει και είναι εξαιρετικός στο να κόβει, αλλά δημιουργικά έχεις μόνο τον Μάνταλο, που υστερεί στο μαρκάρισμα. Η ΑΕΚ θέλει μια χαφάρα που να κρατά την ισορροπία και να ανεβάσει τη δυναμική της στον πιο νευραλγικό χώρο, που είναι αυτός της μεσαίας γραμμής.


Συν τη βελτίωση στην άμυνα που είπαμε. Έχω την αίσθηση ότι η ΑΕΚ θα χρειαστεί και δεξί μπακ. Αριστερό έχει βρει τον Μοχαμάντι, δεξιά υπάρχει θέμα. Ο Μπακάκης έχει κάνει τον κύκλο του και δεν υπολογίζεται. Ο Ρότα, αλλά και ο Μισελέν, έχουν εμφανείς αδυναμίες για να σηκώνουν το βάρος του βασικού.

Είναι πράγματα που πρέπει να τα πούμε τώρα που είναι νωρίς και επαναλαμβάνω ότι είναι συμπεράσματα που εξάγω, όχι από το χθεσινό ματς και όχι λόγω της γκέλας στην Ριζούπολη. Και ο Τσούμπερ ήταν πολύ κακός χθες, αλλά προφανώς είναι παικταράς και το έχει δείξει.

Το έριξαν και στην… ξάπλα

Τώρα, όσον αφορά στο ματς, όπως προανέφερα, κρίνεται επί της ουσίας στο πρώτο ημίχρονο, όπου αντί για 0-3 βάσει της εικόνας του αγώνα, πάει στο ημίχρονο στο 1-1. Αυτό όμως δεν δικαιολογεί την κακή εικόνα της ομάδας στο δεύτερο ημίχρονο. Ούτε την καθυστερημένη αντίδραση του κόουτς με τις αλλαγές. Το έριξαν και στην… ξάπλα οι γηπεδούχοι με τις καθυστερήσεις από τη στιγμή που προηγήθηκαν κιόλας, ελάχιστη μπάλα παίχτηκε και η ΑΕΚ πρόλαβε να ισοφαρίσει και να χάσει δύο ευκαιρίες, μία με τον Καρίμ και μία με τον Τζαβέλλα στο τέλος, που έσωσε την ομάδα του, ο Κότσαρης.


Πρόκειται προφανώς για μια γκέλα που πόνεσε, για μια απώλεια δύο βαθμών που στην παρούσα φάση στοιχίζει, αλλά η ΑΕΚ θα συνέλθει και μπορεί να ρεφάρει αυτή την απώλεια. Υπάρχει η διακοπή του πρωταθλήματος, δεν υπάρχει λόγος για να χάσει η ΑΕΚ την ψυχραιμία της ως οργανισμός, θα δουλέψει, θα προετοιμαστεί κατάλληλα και θα τα δώσει όλα για όλα για να νικήσει τον Ολυμπιακός στο ΟΑΚΑ μπροστά σε 40.000 οπαδούς της.

Υ.Γ.: Αν και ακόμα είναι πολύ νωρίς, θα είναι ένας προβληματισμός για το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, το ποιος εκ των Τσούμπερ, Λιβάι, Μάνταλου και Άμραμπατ θα μείνει στον πάγκο. Πρώτα ο Θεός, να είναι καλά και οι τέσσερις μέχρι τότε, αλλά καλώς εχόντων των πραγμάτων, θα είναι ένας «πονοκέφαλος». Εγώ πάντως, με τα τωρινά δεδομένα, θα ξεκινούσα σίγουρα και Τσούμπερ και Άμραμπατ.

LIVE όλες οι ειδήσεις

Οι ειδήσεις του enwsi.gr στο Google News

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X