Η Ευρώπη ξανά στη δίνη του κορωνοϊού -«Μαύρο» ρεκόρ στη Γερμανία (VIDEO)

Η Ευρώπη ξανά στη δίνη του κορωνοϊού -«Μαύρο» ρεκόρ στη Γερμανία (VIDEO)

«Καμπανάκι» του Π.Ο.Υ για μισό εκατομμύριο επιπλέον θανάτους στην Ευρώπη μέχρι το Φεβρουάριο - Σκέψεις για νέα μέτρα στη Γερμανία

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Στη δίνη ενός νέου κύματος της πανδημίας εισέρχεται η Ευρώπη, το οποίο, σύμφωνα με τον ΠΟΥ, ενδέχεται να οδηγήσει σε μισό εκατομμύριο επιπλέον θανάτους στην ήπειρο μέχρι το Φεβρουάριο.

Στην Γερμανία, για δεύτερο συνεχόμενο 24ωρο, σημειώθηκε νέο αρνητικό ρεκόρ με 37.120 ημερήσια κρούσματα, σύμφωνα με το Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ, τον φορέα επιδημιολογικής επιτήρησης της χώρας.

Οι θάνατοι 154 ασθενών με την COVID-19 αύξησαν τον απολογισμό των θυμάτων της πανδημίας του νέου κορονοϊού στην γερμανική επικράτεια στους 96.346 νεκρούς.

Με αυτά τα δεδομένα, οι αρχές εξετάζουν το ενδεχόμενο να χρειαστεί να επιβληθούν αυστηροί περιορισμοί κατά τις γιορτές των Χριστουγέννων, όπως προειδοποίησε ο αρμόδιος του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD) και καθηγητής Μικροβιολογίας Καρλ Λάουτερμπαχ. Ζήτησε μάλιστα άμεση και γενική εφαρμογή του κανόνα για πρόσβαση μόνο σε εμβολιασμένους και νοσήσαντες στις επιχειρήσεις εστίασης.

Παράλληλα, υπέρ του υποχρεωτικού εμβολιασμού κατά της Covid-19 τοποθετείται η πλειοψηφία των Γερμανών, εκφράζοντας ανησυχία κυρίως για το ενδεχόμενο μόλυνσης των ηλικιωμένων και των ανεμβολίαστων παιδιών.

Σύμφωνα με το εβδομαδιαίο «DeutschlandTrend» για λογαριασμό του πρώτου καναλιού της γερμανικής δημόσιας τηλεόρασης ARD, το 57% των ερωτηθέντων τάσσεται υπέρ μιας γενικής υποχρέωσης εμβολιασμού για τους πολίτες άνω των 18 ετών, ενώ το 39% εναντίον μιας τέτοιας επιλογής. Τον περασμένο Αύγουστο, στο ίδιο ερώτημα, οι πολίτες ήταν διχασμένοι, με το 46% να τοποθετείται υπέρ του υποχρεωτικού εμβολιασμού και το 50% κατά. Σε ό,τι αφορά τα διάφορα επαγγέλματα, το 74% θεωρεί ότι πρέπει να γίνει υποχρεωτικός ο εμβολιασμός των εργαζόμενων στον υγειονομικό τομέα και στον τομέα της φροντίδας ηλικιωμένων.


LIVE όλες οι ειδήσεις

Οι ειδήσεις του enwsi.gr στο Google News

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X