ΑΕΚ-Άρης: Τρία στα τρία με «δικαιοσύνη» και… αντανακλαστικά

Ρότα: «Στεναχωρήθηκα που βγήκα γιατί είχε έρθει να με δει για πρώτη φορά η μητέρα μου, αλλά καταλαβαίνω»
Photo Credits: INTIME

Το enwsi.gr βάζει στο μικροσκόπιο την 3η συνεχόμενη νίκη του Γιαννίκη από τότε που ανέλαβε την τεχνική ηγεσία της ΑΕΚ

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Για όλους τους εμπλεκόμενους με το ποδόσφαιρο, αλλά πολύ περισσότερο για τους προπονητές, εκείνο που μετράει πάντα πάνω απ’ όλα και έχει την μεγαλύτερη βαρύτητα, είναι το αποτέλεσμα. Και τα αποτελέσματα του Αργύρη Γιαννίκη από τότε που έχει αναλάβει την τεχνική ηγεσία της ΑΕΚ, είναι το απόλυτο σε νίκες.

Φυσικά αυτή η τρίτη συνεχόμενη νίκη, που ήρθε απέναντι στον Άρη, ήταν η πιο δύσκολη και η πιο… ρόκ απ’ όλες. Όχι τόσο λόγω της ποιότητας του αντιπάλου, που δεν φάνηκε να είναι και πολύ μεγαλύτερη απ’ αυτή του Βόλου, αλλά κυρίως λόγω της αποβολής του Μήτογλου σχετικά νωρίς στο δεύτερο ημίχρονο.

Ο Γιαννίκης απέναντι στον Άρη έδειξε τρία σημαντικά στοιχεία. Το πρώτο ήταν πως δεν αφήνει τυχόν απουσίες, όσο σημαντικές και αν είναι, να του «επιβάλλουν» αλλαγή στον σχηματισμό. Θα το κάνει όταν κρίνει πως είναι προς το αγωνιστικό συμφέρον. Προς το παρόν δεν τίθεται τέτοιο θέμα, γι αυτό και διατήρησε το 4-2-3-1, παρόλο που δεν υπήρχε Άμραμπατ και ο Λιβάι ήταν οριακά σε θέση να αγωνιστεί λίγα λεπτά.

Το δεύτερο στοιχείο είναι δικαιοσύνη. Έχει από την αρχή στείλει μήνυμα στους ποδοσφαιριστές του, πως όποιος πηγαίνει καλά, θα έχει θέση στην ενδεκάδα. Σ’ αυτή την βάση, μετά την καλή εμφάνιση και το γκολ με τον Βόλο, δεν θα μπορούσε να αφήσει εκτός βασικού σχήματος τον Ανσαριφάρντ. Ενώ σ’ αυτή την βάση, έδωσε και την ευκαιρία στον Τάνκοβιτς.


Όσον αφορά το τρίτο στοιχείο, αυτό έχει να κάνει με τα αντανακλαστικά του. Δεν δίστασε να βγάλει από το ματς τον Ρότα πάνω στο πρώτο 20άλεπτο, όταν θεώρησε πως ο αντίπαλος τον έχει «σημαδέψει» για να του πάρει την δεύτερη κίτρινη κάρτα. Τον αντικατέστησε, τον πήρε αγκαλιά και του εξήγησε γιατί το έκανε. Όπως το είχε κάνει και στον Βόλο, όταν έβγαλε από το ματς τον Καρίμ.

Κατά τα άλλα, το «διάβασμα» του Γιαννίκη στα τρωτά σημεία της ανασταλτικής λειτουργίας του Άρη, λειτούργησε καλά στο πρώτο ημίχρονο. Με την ΑΕΚ να βρίσκει δυο γκολ και να βγάζει και δυο ακόμα τεράστιες ευκαιρίες (η κεφαλιά του Μάνταλου και το τετ α τετ του Καρίμ) στην καλύτερη άμυνα του πρωταθλήματος.

Ενδεχομένως βιάστηκε ο τεχνικός της ΑΕΚ στο δεύτερο ημίχρονο να αποσύρει τον Μάνταλο, που ήταν από τους καλύτερους παίκτες. Όμως έτσι κι αλλιώς το σκεπτικό του Γιαννίκη να κλειδώσει το ματς με τριάδα στα χαφ δεν «τεσταρίστηκε», καθώς ήρθε η αποβολή και το σκεπτικό πήγε περίπατο. Επίσης υπήρξε μια μικρή καθυστέρηση, μετά την κόκκινη κάρτα, στην είσοδο του Τζαβέλλα στο ματς. Αλλά σ’ αυτή την μικρή καθυστέρηση, ο Άρης βρήκε γκολ. Συνολικά ωστόσο, οι παρεμβάσεις που έκανε ο Γιαννίκης από τον πάγκο, ήταν ορθολογικές.

LIVE όλες οι ειδήσεις

Οι ειδήσεις του enwsi.gr στο Google News

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X