ΑΕΚάρα γερά και πρωτάθλημα θα πάρουμε ξανά!

Αποθέωση για Μάνταλο από 30.000 ΑΕΚτζηδες και Γιαννίκη!
Photo Credits: INTIME

Η ΑΕΚ έκανε πλακίτσα στον Ολυμπιακ-άρη με 2-1 και έπειτα έκανε συντήρηση για το πραγματικά δύσκολο ματς με τον Απόλλωνα

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Αυτή η ΑΕΚ είναι για μεγάλα πράγματα. Το απέδειξε για ακόμα μια φορά, παίρνοντας ακόμα μία νίκη επί του Αρη και των προστατών του. Η ομάδα της Θεσσαλονίκης, με κόκκινες φορεσιές και ρεσιτάλ γραφικότητας και κόμπλεξ, προσπάθησε να βάλει φωτιά στο παιχνίδι και να το κάνει ροντέο, αλλά η Ενωση κράτησε τη νίκη με 2-1, κάνοντας και…συντήρηση δυνάμεων στο τέλος για το πραγματικό δύσκολο ματς με τον Απόλλωνα που ακολουθεί.

Ο Γιαννίκης διατήρησε και σε αυτό το παιχνίδι την ίδια συνταγή. Διάταξη 4-2-3-1, με τις γραμμές να είναι αρκετά κοντά. Κάλυψε τη δεξιά πλευρά απόντων Λιβάι και Αμραμπατ με τον Τάνκοβιτς, αλλά εξέπληξε άπαντες με τη χρησιμοποίηση του Ανσαριφάρντ στην κορυφή της επίθεσης, μολονότι ήταν διαθέσιμος ο Αραούχο. Κίνηση που προφανώς ήθελε να επιβραβεύσει τον Ιρανό για το σπουδαίο ματς στο Βόλο, όπου έκανε εντυπωσιακά πράγματα.

Οι 30.000 και πλέον Ενωσίτες που βρέθηκαν στο ΟΑΚΑ δημιούργησαν τρομερή ατμόσφαιρα και στήριξαν μέχρι το τέλος τους παίκτες του Αργύρη Γιαννίκη.

Αφεντικό από νωρίς

Η ΑΕΚ ανέλαβε εξ αρχής τα ηνία του ματς και θα μπορούσε να προηγηθεί από το πρώτο κιόλας λεπτό, εάν ο Κουέστα δεν απέκρουε την κεφαλιά ψαράκι του Μάνταλου μέσα από την περιοχή. Η Ενωση επέβαλε το ρυθμό της και με έναν απίστευτο Τσούμπερ να κάνει πράγματα και θαύματα μέσα στο γήπεδο, δημιουργούσε συνεχώς ρήγματα στην άμυνα του Αρη και έφτιαχνε προϋποθέσεις για γκολ. Ειδικά από τα αριστερά, η ΑΕΚ ήταν άπιαστη και έκανε σπουδαίο παιχνίδι.

Το ζήτημα της ΑΕΚ ήταν κυρίως από τη δεξιά πλευρά. Ο Ρότα χρεώθηκε από νωρίς με κάρτα για άτσαλο μαρκάρισμα μεταξύ κέντρου και μεγάλης περιοχής και ήταν εμφανές έπειτα, πως ο Αρης τον είχε σημαδεύσει ώστε να κερδίσει την αποβολή του. Ο Γιαννίκης είδε έγκαιρα το πρόβλημα και δεν δίστασε να κάνει αλλαγή πριν καν συμπληρωθεί το ημίωρο, με τον Μισελέν αντί του Ελληνα διεθνή και αυτόματα λύθηκε το πρόβλημα.

Ο Αρης κατάφερε να πάρει μέτρα στη μεσαία γραμμή, όπου η ΑΕΚ δεν μπορούσε να κρατήσει την μπάλα και να «παγώσει» το ρυθμό. Εκανε ρήγματα από τα άκρα, αλλά η άμυνα της ΑΕΚ ήταν εξαιρετική, με Βράνιες και Μήτογλου να είναι απροσπέλαστοι. Ο νεαρός Ελληνας ήταν εκείνος που έσωσε την ΑΕΚ αρχικά και εκείνος που άνοιξε το σκορ, εκμεταλλευόμενος με βολέ στην κίνηση το εξαιρετικό χτύπημα φάουλ του Μάνταλου. Επίσης, φοβερό ματς έκανε ο Βράνιες, ενώ είχε εξαιρετικές επεμβάσεις και ο Στάνκοβιτς.

Αντεξε στην πίεση

Η ΑΕΚ είχε προηγηθεί και έφερε το παιχνίδι στα μέτρα της. Κρατούσε πίσω τις γραμμές, έψαχνε τρόπο να βγει σε αντεπιθέσεις. Ηταν τυχερή στο δοκάρι του Μπράμπετς, αλλά την τύχη σου τη φτιάχνεις. Η ΑΕΚ έκανε το παιχνίδι όπως ήθελε, έπαιρνε δύναμη από τον τρομερό κόσμο στην εξέδρα και το δεύτερο γκολ ήταν θέμα χρόνου. Ηρθε σε κόντρα επίθεση που εξελίχθηκε με τον Μάνταλο, που κέρδισε το πέναλτι από την ανατροπή και ευστόχησε για το 2-0.

Στο δεύτερο ημίχρονο το σκηνικό ήταν αναμενόμενο. Η ΑΕΚ είχε την ευκαιρία να δώσει χώρο στον Αρη και να ψάξει πάλι νέο χτύπημα στις αντεπιθέσεις. Αλλωστε, πέραν της κατοχής της μπάλας, αλλά και κάποιων στατικών φάσεων, ο Αρης δεν ήταν απειλητικός για την εστία του Στάνκοβιτς. Η ΑΕΚ δεν βρήκε τρόπο να βγάλει κόντρες, ο Γιαννίκης αποφάσισε να βγάλει τον Μάνταλο και να παίξει με 4-3-3, κίνηση που έκανε την Ενωση να οπισθοχωρήσει αρκετά μέσα στην περιοχή της.

Ισως όλα αυτά να μην είχαν σημασία, εάν δεν υπήρχε η φάση της αποβολής του Μήτογλου. Ο Διαμαντόπουλος απέβαλε με απευθείας κόκκινη τον στόπερ της ΑΕΚ και στην αναμπουμπούλα στο κέντρο της άμυνας, ο Αρης βρήκε την ευκαιρία να μειώσει με τον Γκαρσία που πήρε κεφαλιά μέσα από την περιοχή. Ο Γιαννίκης έριξε άμεσα στο ματς Τζαβέλλα και Αραούχο, αλλά το πρόβλημα ήταν πως δεν μπορούσε να κρατήσει την μπάλα στη μεσαία γραμμή και να απορροφήσει την πίεση. Η ΑΕΚ πιέστηκε, αλλά κράτησε τη νίκη και έκανε τον κόσμο της να πανηγυρίζει.

ΑΕΚ-Αρης 2-1

Δείτε πως μετέφερε και σχολίασε ζωντανά την αναμέτρηση το enwsi.gr

ΑΕΚ: Στάνκοβιτς, Ρότα (26’ Μισελέν), Βράνιες, Μήτογλου, Μοχαμάντι, Σιμόες, Σιμάνσκι (77’ Τζαβέλλας), Τάνκοβιτς (60’ Γκαρσία), Μάνταλος (60’ Λε Ταλέκ), Τσούμπερ, Ανσαριφάρντ (78’ Αραούχο)

Αρης: Κουέστα, Σούντγκρεν, Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Γκανέα, Τζέγκο (61’ Σάσα), Εντιαγέ (78’ Ιτούρμπε), Γκαρσία, Μπερτόγλιο (88’ Χαϊροβιτς), Γκάμα (61’ Μαντσίνι), Καμαρά

Ο Διαμαντόπουλος χρέωσε με κίτρινη κάρτα τους Ρότα (7’), Μάνταλο (54’), Σιμόες (85’), (90+5′ Τζαβέλλας, 90+6′ Βράνιες– Φαμπιάνο (21’), Τζέγκο (41’), Καμαρά (90+5′), Ιτούρμπε (90+6) ενώ απέβαλε με απευθείας κόκκινη τον Μήτογλου στο 71’.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X