Εκεί θα κριθεί η ΑΕΚ
Photo Credits: INTIME

Ο Σταύρος Καζαντζόγλου βλέπει την πρόσληψη Γιαννίκη στην Ενωση… αλλιώς

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Η νέα αρχή έγινε σχεδόν «αναίμακτα» για την ΑΕΚ. Η μετάβαση από την περίοδο του Μιλόγεβιτς στην εποχή Γιαννίκη, έγινε δίχως να υπάρξει αρνητική αντίδραση. Ο Σέρβος – δικαίως κατά τη γνώμη μου – έφαγε όλο το ανάθεμα, διότι απέτυχε παταγωδώς σε κάτι που η ΑΕΚ (τον) περίμενε επί χρόνια να γίνει. Ο Αργύρης Γιαννίκης, έστω και δια της… μεταφυσικής και του καλού προαισθήματος που εκφράζεται από πολλούς, δείχνει πως ξεκινά με θετική αύρα.

Βέβαια, το θέμα για τον Γιαννίκη και τον κάθε Γιαννίκη είναι πως δεν πρέπει να κρίνεται ως αυτόνομη προσωπικότητα. Είναι μέλος, εξέχων βέβαια, ενός συνόλου ανθρώπων που συνθέτουν αυτό που λέγεται ποδοσφαιρική ομάδα της ΑΕΚ. Για να πετύχει ο Γιαννίκης, πρέπει να δουλέψει σκληρά, για το οποίο είμαι σχεδόν πεπεισμένος από όσα μαθαίνω. Να έχει τύχη, που θα φανεί στην πορεία. Αλλά πρώτιστα, πρέπει να λειτουργήσει σωστά το σύνολο, για να έχει επιτυχία η ομάδα.

Ο περίγυρος στην ΑΕΚ είναι προβληματικός. Το διαπιστώνει εύκολα κάποιος από ζητηματάκια της καθημερινότητας που ανακύπτουν κάθε τρεις και λίγο. Υπάρχουν πολλά που έχουν γίνει και που δείχνουν ένα δύσκολο περιβάλλον, που στην πρώτη δυσκολία λυγίζει και ψάχνει τρόπο να αναδείξει πρόσωπα ως ενόχους. Σε μια ομάδα όπως είναι η ΑΕΚ, δεν χρειάζεται να απορροφάς την πίεση απομακρυνόμενος από το πρόβλημα, αλλά να το διαχειρίζεσαι και να το λύνεις.


Η καθημερινότητα

Οι συστάσεις που έρχονται απ’ όλες σχεδόν τις πλευρές για τον Γιαννίκη, οδηγούν σε συγκεκριμένα συμπεράσματα. Εχει το γνωστικό επίπεδο και τη θέληση για να πετύχει. Είναι άνθρωπος που στόχευσε εξ αρχής πως θέλει να γίνει προπονητής, δεν το «κληρονόμησε» βάσει της ποδοσφαιρικής του καριέρας, είναι καριερίστας και ήταν απόλυτα έτοιμος για την ΑΕΚ. Εχει γνώση της ομάδας, ξέρει τα στοιχεία που πρέπει να συμβάλει και εκτιμώ πως θα υπάρξουν άμεσα θεαματικά αποτελέσματα σε βελτίωση τακτικής και φυσικής κατάστασης (τεράστια και η προσθήκη του Παναγιώτη Βούλγαρη στο επιτελείο).

Πάντως, μολονότι είμαστε αναγκασμένοι να κρίνουμε τον Γιαννίκη από το ματς της Κυριακής και την εικόνα που θα εμφανίζει η ΑΕΚ εκεί, αν θα έχει καλές πιθανότητες επιτυχίας το όλο πρότζεκτ θα κριθεί στην καθημερινότητα. Μπορεί σε κάποιους να μη φαίνεται τόσο σημαντικό, αλλά η πραγματικότητα είναι πως εκεί καθορίζεται σε μεγάλο βαθμό αυτό που θα εμφανιστεί στο παιχνίδι. Πολλώ δε μάλλον, όταν αναφερόμαστε στα δύσκολα αποδυτήρια της ΑΕΚ.

Είναι φανερό επί χρόνια – και δυστυχώς δεν άλλαξε δραστικά, ούτε φέτος – πως τα αποδυτήρια δεν λειτουργούν με απόλυτη σύμπνοια. Υπάρχουν πολλοί και πολλά που σπείρουν αμφιβολία και θερίζουν αμφισβήτηση για πρόσωπα και καταστάσεις. Ισχύει για κάθε κομμάτι, αλλά περισσότερο για το ποδόσφαιρο, πως ένα κλαμπ οφείλει να μη δίνει ποτέ άλλοθι στον παίκτη. Στην ΑΕΚ αρκετές φορές συμβαίνει αυτό και κυριαρχεί η λογική της ισορροπίας.

Δείτε περισσότερα για το που θα κριθεί η ΑΕΚ και για την πρόσληψη του Αργύρη Γιαννίκη.

LIVE όλες οι ειδήσεις

Οι ειδήσεις του enwsi.gr στο Google News

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X