Το «κάτι παραπάνω» είναι το βάρος στην πλάτη του Μιλόγεβιτς

Το «κάτι παραπάνω» είναι το βάρος στην πλάτη του Μιλόγεβιτς
Photo Credits: INTIME

Ο Τάσος Καπετανάκος γράφει στο enwsi.gr για την ΑΕΚ που άλλαξε πολύ, αλλά περιμένει τώρα τα... έργα του Μιλόγεβιτς

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Η ΑΕΚ άλλαξε. Γέμισε σε πολύ μεγάλο βαθμό. Όχι στον βαθμό που εγώ θα επιθυμούσα, αλλά οι διοικούντες θα κριθούν για τις αποφάσεις και τις κινήσεις τους.

Σε ότι έγινε αυτό το καλοκαίρι θα προσέθετα έναν αξιόπιστο αριστερό μπακ και ακόμη έναν αξιόπιστο στόπερ. Δεν έγιναν αυτά, αλλά έγιναν πολλά και δεν πρέπει να γίνεται αποδόμηση της όλης προσπάθειας που για τα δεδομένα της δυσκίνητης ΠΑΕ ΑΕΚ ήταν ακόμη πιο σημαντική και ιδιαιτέρως πρωτόγνωρη.

Η ΑΕΚ άλλαξε όλη την άμυνα της, την επίθεση της και στα χαφ έκανε λιγότερες πινελιές. Εκεί που το παιχνίδι «παίζεται» εν πολλοίς στο σύγχρονο ποδόσφαιρο, η ΑΕΚ πήρε τον Λε Ταλέκ και τον Γέβτιτς και εμπιστεύτηκε Γαλανόπουλο, Σιμάνσκι, Σάκχοφ, Μάνταλο, Σιμόες για να κάνει τη δουλειά, ενώ θα έχει βοήθειες και από τον Αμραμπατ. Η αλήθεια είναι ότι μετά το ευρωπαϊκό κάζο από την Βελέζ, για το οποίο οι ευθύνες βαραίνουν διοίκηση, παίκτες και προπονητή κατά σειρά, τα παιχνίδια μέχρι τη αλλαγή της χρονιάς είναι λίγα. Μόλις 13 και θα πρέπει να γίνει αυτό που πρέπει με τις λιγότερες δυνατές απώλειες. Δηλαδή, διαχείριση στον μέγιστο αποτελεσματικό βαθμό.


Ανησυχτικά τα δείγματα Μιλόγεβιτς, αλλά…

Εδώ το βάρος πέφτει στη δουλειά του Βλάνταν Μιλόγεβιτς και του προπονητή του. Ο Σέρβος ήρθε ως ένα σημαντικό project για την ΑΕΚ και τον Δημήτρη Μελισσανίδη και πήρε ένα μεγάλο ποσό για να κάνει αυτή τη δουλειά. Η αρχή δεν ήταν καθόλου καλή, δεν τον τιμά, αλλά τα σπουδαία είναι τώρα. Ευθύνη του ίδιου και των ποδοσφαιριστών του να σχηματιστεί μία ορθολογική ομάδα, δίχως αγωνιστικές «τρέλες» και πειράματα, με ταυτότητα στο γήπεδο και σκληράδα που θα βγαίνει στον αντίπαλο με στόχο να μην δείχνει το περσινό σκορποχώρι που ντρόπιασε στο χορτάρι το κλαμπ. Αυτός είναι ο στόχος, τα βήματα όμως που έχουν γίνει μετά από δύο μήνες προετοιμασίας είναι μικρά. Πολύ μικρά. Και ανησυχητικά θα προσέθετα.

Η ΑΕΚ πέταξε χρόνο δουλειάς και ο Μιλόγεβιτς έχει τη δικαιολογία ότι αρκετοί παίκτες 11άδας ήρθαν αργότερα το καλοκαίρι, όπως και ότι αντιμετώπιζε και αντιμετωπίζει σημαντικές απουσίες. Όλα αυτά είναι οι δικαιολογίες που συνοδεύουν την καθημερινότητα του Σέρβου, αλλά η αλήθεια είναι ότι όταν αρχίσουν τα επίσημα παιχνίδια, αυτά θα ξεχαστούν. Εκεί η ΑΕΚ θα χρειαστεί νίκες, βαθμούς και καλή εικόνα. Και εδώ το… κάτι παραπάνω θα το δώσει η (καλή) δουλειά του Μιλόγεβιτς. Αυτή για την οποία ήρθε στο κλαμπ, ως το μεγάλο του προσόν. Η ΑΕΚ έκανε πολλά, καλά ή άσχημα θα κριθούν και εμείς στο enwsi.gr ξέρετε καλά ότι θα επισημάνουμε, αλλά περιμένω πολλά από τη δουλειά του Μιλόγεβιτς. Και δεν είναι μετατόπιση ευθυνών, είναι η φυσιολογική εξέλιξη μίας ομάδας που τελειώνει την υλοποίηση του μεταγραφικού σχεδιασμού της.


Να γίνει η δουλειά στην αρχή για την ΑΕΚ

Ήρθε με ένα πολύ καλό βιογραφικό ο Μιλόγεβιτς και καλά δείγματα δουλειάς σε προηγούμενες ομάδες που ξεπέρασαν κατά πολύ τις εγχώριες διοργανώσεις. Και τώρα περιμένουν-περιμένουμε στην ΑΕΚ να δούμε τη δουλειά του. Θα χρειαστεί βεβαίως ένα εύλογο χρονικό διάστημα να μπουν στον βαθμό που πρέπει και να πάρουν ρυθμό οι νέοι παίκτες, όμως η ΑΕΚ απαγορεύεται να χάνει βαθμούς. Αυτό που θα την τροφοδοτήσει με ενέργεια για να βελτιωθεί και να δείξει τη δουλειά της, είναι οι νίκες και οι βαθμοί. Ακόμη και με το «παρεξηγημένο» 1-0 η ΑΕΚ πρέπει να κάνει αυτό που πρέπει τώρα στην αρχή, μέχρι να φτάσει εκεί που θέλει ο προπονητής της. Ένα στόχο για τον οποίο σαφώς θα χρειαστεί ένα διάστημα κοντά στο δίμηνο αν θέλουμε να μιλάμε πάνω σε πραγματική βάση. Μην έχουμε αυταπάτες, δεν πατάς ένα κουμπί για να φτιάξεις μία καλή ομάδα. Θες προπονήσεις, αγώνες, ρυθμό και στοχευμένη δουλειά. Και ρέντα. Αν ζήσεις ότι με την Βελέζ ξανά, η πίεση θα… ανατινάξει την προσπάθεια του Σέρβου. Αν όχι, τότε θα πάρει το απαραίτητο push για την αρχή.

Η απόσταση από τον Ολυμπιακό είναι δεδομένη, το γιατί το ξέρουμε καλά και πρέπει να πατάμε στη γη μιλώντας για αυτό. Ο ΠΑΟΚ λόγω προπονητή, κορμού, ρυθμού και προκρίσεων στην Ευρώπη, είναι ένα κλικ πιο έτοιμος στην εκκίνηση. Οπότε η ΑΕΚ πρέπει να τρέξει, να καλύψει. Δεν θα την χαντακώσω πριν την δω, δεν θα την κρίνω πιο αυστηρά από όσα έχουμε δει αυτό το καλοκαίρι. Περιμένω την ΑΕΚ, περιμένω τον Μιλόγεβιτς στο χορτάρι. Για αυτό ήρθε.

ΥΓ: Το blog γράφτηκε παραμονή της τελευταίας ημέρας των μεταγραφών.

LIVE όλες οι ειδήσεις

Οι ειδήσεις του enwsi.gr στο Google News

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X