Ενδεκάδα με παλιούς μόνο τον Λιβάι και έναν χαφ

Εικόνες από το ΑΕΚ-Βελέζ
Photo Credits: INTIME

Ο Κώστας Τσίλης γράφει για εννέα αλλαγές στην ομάδα που θα ξεκινήσει η ΑΕΚ τη σεζόν και για το κτίσιμο μήνα Αύγουστο

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Μπαίνω κατευθείαν στο θέμα χωρίς προλόγους. Η ΑΕΚ της νέας σεζόν θα κτιστεί μέσα στον Αύγουστο. Αυτή είναι η πραγματικότητα.

Δεν είναι φυσικά ότι πιο ποδοσφαιρικά ορθόδοξο υπάρχει. Οι ομάδες συνήθως κτίζονται στο βασικό στάδιο της προετοιμασίας. Εκεί, που όπως είχα γράψει και τότε, ο Μιλόγεβιτς δούλευε με μια ενδεκάδα η οποία κατά 80% μέσα στη σεζόν θα είναι διαφορετική. Και όλο αυτό και ποδοσφαιρικά αδόκιμο είναι αλλά και στοίχισε επί της ουσίας την φετινή ευρωπαϊκή προοπτική της ΑΕΚ. Μ’ ότι αυτό συνεπάγεται.

Ο χρόνος δυστυχώς, πίσω δεν γυρίζει για να γίνουν σωστά όσα έγιναν στραβά και ανάποδα. Αυτό που γίνεται τώρα, είναι πως ο Μιλόγεβιτς μέσα στον Αύγουστο, θα κτίσει την ομάδα που θα εμφανιστεί στο νέο πρωτάθλημα. Και που η βασική ενδεκάδα αυτής της ομάδας, φαίνεται πως θα είναι όντως κατά 80% αλλαγμένη σε σχέση τόσο με την περυσινή, όσο και μ’ αυτή που έπαιξε στα περισσότερα φιλικά της προετοιμασίας στην Ολλανδία πριν από μερικές εβδομάδες.

Η διαφορετική πεντάδα στα μετόπισθεν

Ήδη αυτή η μετάλλαξη, έχει αρχίσει να σχηματίζεται. Κάτω από τα δοκάρια είναι πλέον ο Στάνκοβιτς. Για το δεξί άκρο της άμυνας, ήρθε ο Μισελέν για να πάρει θέση βασικού, αλλά από την στιγμή που ο Μπακάκης είναι τραυματίας, την έχει βάλει έτσι κι αλλιώς στο τσεπάκι. Στο αριστερό άκρο της άμυνας, η θέση του βασικού πηγαίνει στον Χατζισαφί. Είμαι απ’ αυτούς που θα περίμενε και στην μεταγραφή αριστερού μπακ, μια περίπτωση τύπου Μισελέν. Ρίσκο να επιλέξεις να φέρεις για να ξανακάνεις αριστερό μπακ έναν παίκτη που εδώ και κάποιες σεζόν παίζει σ’ άλλους ρόλους. Λόγω εμπειρίας πάντως, μπορεί να είναι και ρίσκο που θα βγει.


Στα στόπερ το δίδυμο πλέον θα είναι ο Βράνιες με τον Τζαβέλλα. Ανοίγω μια παρένθεση. Για την μεταγραφή του Τζαβέλλα είχαν επιφυλάξεις/αντιρρήσεις οι επτά στους δέκα ΑΕΚτζήδες. Για να μην πω παραπάνω. Ου μη εμού εξαιρουμένου για να μην βγάζω την ουρά μου απ’ έξω. Δεν ξέρω τι θα γίνει μέσα στα στη σεζόν, αλλά μέχρι τώρα ο Τζαβέλλας δίνει αυτό που χρειάζεται η ομάδα. Και στο ματς με την Βελέζ ήταν από τους λίγους που καταλάβαινε τι γινόταν γύρω του. Κλείνω την παρένθεση. Ίσως θα έπρεπε να υπάρξει και μια ακόμα προσθήκη στα στόπερ. Αλλά πρώτα να αποφασίσει η ΑΕΚ πως θα αξιοποιήσει τον Μήτογλου. Πάντως σίγουρα αυτή την στιγμή πάμε για δίδυμο Βράνιες και Τζαβέλλα.

Άλλος κόφτης, άλλος εξτρέμ, άλλος φορ

Επομένως στην πεντάδα στα μετόπισθεν της ενδεκάδας, μιλάμε για αλλαγή και στις πέντε θέσεις. Όπως αλλαγή θα υπάρξει και στην θέση του κόφτη, καθώς αυτόν τον ρόλο θα τον έχει ο Λε Ταλέκ. Όπως επίσης αλλαγή θα γίνει και στην κορυφή της επίθεσης, καθώς δεδομένα για βασικός προορίζεται ο Αραούχο. Και επειδή έχω ακούσει και έχω διαβάσει ουκ ολίγο, ο Αραούχο στο ματς με την Βελέζ, για όσο είχε δυνάμεις, ήταν ο καλύτερος του γηπέδου, διότι έκανε τα πάντα μέσα στο γήπεδο. Το σύνολο οι αλλαγές στην ενδεκάδα έχουν φτάσει τις επτά. Και θα γίνουν σίγουρα και οκτώ, καθώς για την θέση του αριστερού εξτρέμ, ο Μιλόγεβιτς περιμένει παίκτη από μεταγραφή. Δεν υπολογίζει για βασική επιλογή ούτε τον Αλμπάνη, ούτε τον Τάνκοβιτς και τα δυο ματς με την Βελέζ εξηγούν τον λόγο.

Φτάσαμε λοιπόν αισίως τις οκτώ αλλαγές σε σχέση με την περυσινή ενδεκάδα. Μένει η θέση του δεξιού εξτρέμ, που και πάλι θα πάει στον Λιβάι. Και δικαίως. Μένει επίσης η θέση του εξαρο-οκταριού, ανάλογα με το αν συζητάμε για 4-2-3-1 ή 4-1-4-1. Θέση που θα έχει ο Σιμάνσκι, μέχρι να είναι ξανά απολύτως έτοιμος ο Γαλανόπουλος και να την διεκδικήσει (και πιθανότατα να την πάρει) αυτός. Επίσης δικαίως. Αν βεβαίως παραχωρηθεί τελικά ο Σάκχοφ και έρθει άλλος παίκτης στην θέση του, ίσως να μπει και άλλος σ’ αυτή την εξίσωση. Πάντως όπως είναι αυτή την στιγμή τα πράγματα, Λιβάι στα δεξιά της επίθεσης και ένας εκ των Γαλανόπουλο ή Σιμάνσκι στα χαφ, θα είναι ξανά στο αρχικό σχήμα.


Το δημιουργικό χαφ

Μένει ακόμα μια θέση. Αυτή του οκταρο-δέκαρου. Στην θέση αυτή, τόσο στην περυσινή σεζόν, όσο και στο βασικό στάδιο της προετοιμασίας αλλά και στα ματς με την Βελέζ, έπαιζε ο Μάνταλος. Στα μάτια τα δικά μου, η ενδεκάδα που θα ξεκινήσει το πρωτάθλημα, θα πρέπει και στον ρόλο του οκταρο-δεκαριού, να έχει έναν παίκτη που θα έρθει στην ομάδα με μεταγραφή. Καταρχάς για λόγους καθαρά ποδοσφαιρικούς. Με βάση τα όσα έχει δει ο Μιλόγεβιτς και στα φιλικά και στα ματς με την Βελέζ, αν στην διάθεση του είχε έναν ποιοτικό οκταροδεκάρι, που να του έκανε την δουλειά που θέλει στο γήπεδο, τον Μάνταλο θα τον άφηνε στον πάγκο. Και έτσι είναι το σωστό, διότι κανείς δεν έχει συμβόλαιο με την βασική ενδεκάδα.

Ακόμα δηλαδή και αν η ΑΕΚ και ο ίδιος ο Μάνταλος, δεν μπουν στην διαδικασία ή δεν το πετύχουν τελικώς, να διαχειριστούν διαφορετικά αυτή την δύσκολη και περίπλοκη κατάσταση που έχει δημιουργηθεί, με καθαρά αγωνιστικά κριτήρια χρειάζεται η ομάδα στο κέντρο μια ακόμα ποιοτική επιλογή. Με προσέγγιση απολύτως αγωνιστική και χωρίς καμία εμπάθεια ή συμπάθεια ή οτιδήποτε άλλο, η ποδοσφαιρική αλήθεια είναι πως η ΑΕΚ έχει ανάγκη από την προσθήκη ενός ποιοτικού οκταρο-δεκαριού. Όχι για να μπει ως… τσόντα στο ρόστερ, αλλά για να διεκδικήσει θέση στην βασική ενδεκάδα. Το ξαναγράφω για να είμαι ξεκάθαρος. Κανείς μα κανείς δεν έχει συμβόλαιο με την θέση του βασικού. Να υπάρχουν ποιοτικές λύσεις και ο καλύτερος, όχι όποιος γουστάρουμε ή δεν γουστάρουμε, να παίζει. Τόσο απλά.

Και την δεδομένη χρονική στιγμή, αυτό που φαίνεται πως προχωράει και που αγωνιστικά είναι λογικό να προκύψει, είναι να ξεκινήσει η ΑΕΚ το πρωτάθλημα με μια ενδεκάδα που από τους παλιούς θα υπάρχει μόνο ο Λιβάι και ένας χαφ. Τι θα πετύχει και μέχρι που θα φτάσει, μόνο το γήπεδο θα το δείξει. Ρόλο σ’ αυτό πάντως, θα παίξουν αφενός οι μεταγραφικές επιλογές που θα κάνει η ΑΕΚ στις κινήσεις που απομένει να κάνει. Και αφετέρου το πόσο γρήγορα θα «δέσει» αυτή η εντελώς αλλαγμένη ενδεκάδα, η οποία μπορεί να αρχίζει να δουλεύεται όλη μαζί, ακόμα και μετά τα μέσα του Αυγούστου.

LIVE όλες οι ειδήσεις

Οι ειδήσεις του enwsi.gr στο Google News

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X