Οι 4 ή 5 μεταγραφές μετά τον Αραούχο!

Οι 4 ή 5 μεταγραφές μετά τον Αραούχο!
Photo Credits: INTIME

Ο Πάνος Λούπος στο προσωπικό του blog, για τις κομβικές κινήσεις που θα κρίνουν πολλά στην ΑΕΚ…

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Βρισκόμαστε εν αναμονή της μεταγραφής του Σέρχιο Αραούχο, με την οποία η ΑΕΚ θα κλείσει και την κομβική εκκρεμότητα της ενίσχυσης όσον αφορά στην επίθεσή της.

Με Τζαβέλλα, Λε Ταλέκ και Σέρχιο, η «Ένωση»… ίσιωσε κάπως την κατάσταση και έφτιαξε το κλίμα, μετά τον «παγωμένο» για τους φίλους της, Ιούνιο. Είναι τρεις κινήσεις πολύ σημαντικές και αυτό δεν νομίζω ότι χρειάζεται κάποια ιδιαίτερη ανάλυση ή επεξήγηση.

Δεν είναι όμως αρκετές για να φτάσουν την «Ένωση» στο επιθυμητό επίπεδο διαμόρφωσης ενός ρόστερ παικτών ικανών που θα την καταστήσουν ανταγωνιστική προκειμένου να «χτυπήσει» στα ίσα το πρωτάθλημα.

Το τι ΑΕΚ θα δούμε φέτος, θα κριθεί πλέον στις μεταγραφές που θα ακολουθήσουν αυτή του Σέρχιο Αραούχο. Κι όταν λέω τι ΑΕΚ θα δούμε φέτος, εννοώ για το αν θα δούμε μια ομάδα πραγματικά υψηλού αγωνιστικού επιπέδου, που δεν θα έχει καμία σχέση με την περσινή.


Κάποιοι ήταν και παραμένουν ανεπαρκείς

Στα φιλικά που έδωσε η «Ένωση» στην Ολλανδία, διαπιστώσαμε δύο ουσιαστικά πράγματα. Το ένα, το ευχάριστο, ότι ο Βλάνταν Μιλόγεβιτς μπορεί να εμφυσήσει γρήγορα στην ομάδα του, τόσο την ταυτότητα του παιχνιδιού που θέλει να παίξει, όσο και την ψυχολογία αλλά και τις αρχές που θέλει να διέπουν την ΑΕΚ.

Το άλλο, το δυσάρεστο, που θα έπρεπε να είναι και αυτονόητο, είναι πως η ΑΕΚ φυσικά και συνεχίζει να πάσχει πάρα πολύ ανασταλτικά, κι αυτό είναι κάτι που δεν θα μπορέσει να το διορθώσει κανένας προπονητής, για τον απλούστατο λόγο ότι είναι ανεπαρκείς ορισμένοι ποδοσφαιριστές.


Εδώ έρχεται να… κολλήσει αυτό που προανέφερα, ότι δηλαδή οι μεταγραφές που θα γίνουν μετά τον Αραούχο, θα κρίνουν και το τι ΑΕΚ θα δούμε φέτος. Με έναν στόπερ-ηγέτη, που θα έχει ως βασικό παρτενέρ τον Τζαβέλλα και με δύο ακραία μπακ, πολύ υψηλότερου επιπέδου από τους Μπακάκη και Λόπες, ουσιαστικά θα μιλάμε για μια πολύ διαφορετική αμυντική εξάδα, αν συνυπολογίσουμε ότι βασικός τερματοφύλακας θα είναι ο Στάνκοβιτς και βασικό «εξάρι» ο Λε Ταλέκ.

Για να το κάνω δηλαδή ακόμα πιο λιανά, από τη στιγμή που μιλάμε για την αγαπημένη διάταξη του Μιλόγεβιτς, που είναι το 4-1-4-1, η εξάδα Στάνκοβιτς, μεταγραφή στόπερ, Τζαβέλλας, μεταγραφή αριστερού μπακ, μεταγραφή δεξιού μπακ και Λε Ταλέκ, θα συνιστά κάτι εντελώς καινούργιο και φυσικά κάτι πολύ πιο δυνατό και ποιοτικό σε σχέση με την περσινή ομάδα στα μετόπισθεν αλλά και με την τωρινή κατάσταση.


Εξτρέμ αλά Λιβάι, «8-10άρι» και… ξεσκαρτάρισμα

Στις τρεις αυτές μεταγραφές, ξέρουμε δεδομένα ότι θα προστεθεί και ένας αριστερός εξτρέμ αλά Λιβάι, ενώ θεωρώ ότι η ΑΕΚ θα πρέπει να κινηθεί και για έναν μεσοεπιθετικό στυλ «8-10άρι», που θα την ανεβάσει επίπεδο στον δημιουργικό τομέα.

Από εκεί και πέρα, όσο απαραίτητες είναι αυτές οι κινήσεις, με παίκτες που θα κάνουν φυσικά τη διαφορά και δεν θα αποκτηθούν απλά για να πούμε ότι… πήραμε παίκτες για όλες τις θέσεις, άλλο τόσο απαραίτητο είναι και το «ξεσκαρτάρισμα». Δεν είναι εύκολη υπόθεση, το κατανοώ.

Όπως και να έχει όμως, κάποιοι παίκτες, με τον έναν ή με τον άλλον τρόπο, θα πρέπει να φύγουν. Η ΑΕΚ δεν γίνεται να στηρίζεται σε μετριότητες και να περιμένει από αυτές να την ξανακάνουν φουλ ανταγωνιστική ομάδα.

LIVE όλες οι ειδήσεις

Οι ειδήσεις του enwsi.gr στο Google News

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X