Δεν βάζει τίτλους τέλους ο Φέντερερ!

Forbes: Η λίστα των εκατομμυριούχων στο τένις

Ο Ρότζερ Φέντερερ μπορεί να έμεινε εκτός συνέχειας από το Wimbledon, ωστόσο ακόμη δεν γνωρίζει αν αυτό ήταν το τελευταίο του

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Ο Ρότζερ Φέντερερ δεν είναι σίγουρος αν θα επιστρέψει στο Wimbledon, ούτε έχει πάρει απόφαση για τη συμμετοχή του στους Ολυμπιακούς Αγώνες, με όλα τα ενδεχόμενα να είναι ανοιχτά.

«Δεν ξέρω, πραγματικά δεν ξέρω», είπε όταν ρωτήθηκε αν ήταν η τελευταία του εμφάνιση στο βρετανικό σλαμ.

«Ο στόχος ήταν να παίξω πέρυσι, κάτι το οποίο δεν γινόταν να συμβεί και επιπλέον ήρθε και η πανδημία. Τα κατάφερα φέτος και είμαι ευχαριστημένος. Όπως έχω ξαναπεί, ό,τι συμβεί μετά το Wimbledon θα καθίσουμε να το συζητήσουμε τώρα που τελείωσε το τουρνουά. Θα πάρω μερικές μέρες, μπορεί να μιλήσουμε και απόψε ανάλογα με το πώς νιώθω. Είμαι χαρούμενος που κατάφερα να παίξω στο επίπεδο που έπαιξα μετά από τόσα που πέρασα. Σίγουρα θέλω να ξαναπαίξω, αλλά στην ηλικία μου δεν μπορείς να είσαι σίγουρος για το τι θα συμβεί».

Σε ό,τι αφορά το Τόκιο, είπε τα εξής:

«Δεν έχω αποφασίσει για το τι θα κάνω από εδώ και πέρα. Δεν μπορώ να πω περισσότερα. Θα συζητήσουμε και ελπίζω να ανακοινώσω τι θα κάνω το συντομότερο, για μένα και για όλους, την οικογένεια, την ομάδα».

Στη συνέχεια, του ζητήθηκε να ξεκαθαρίσει αν υπάρχει περίπτωση να αποσυρθεί:

«Όχι, είναι ζήτημα προοπτικής. Πρέπει να έχεις στόχο όταν είσαι σε αποθεραπεία, όπως εγώ. Δεν μπορείς να σκεφτείς ότι θα ανεβείς με τη μία το βουνό. Πρέπει να κάνεις βήματα. Το Wimbledon ήταν το πρώτο σούπερ σκαλί, αν θέλετε. Τώρα που όλα τελείωσαν πρέπει να επανεκτιμήσω τα πράγματα. Πρέπει να καθίσεις κάτω, να μιλήσεις, τι πήγε καλά, τι δεν πήγε και τόσο καλά, πού είναι το σώμα, το γόνατο, το μυαλό. Όπως βλέπετε, ήταν δύσκολο για μένα να βάλω έξτρα προσπάθεια όλη την ώρα, ειδικά όταν τα πράγματα ήταν δύσκολα κόντρα στον Φίλξ στο Χάλε ή σήμερα με τον Χούρκατς. Ήξερα ότι θα ήταν δύσκολη, για να είμαι ειλικρινής. τώρα πρέπει να μιλήσω με την ομάδα, να μη νιώθω βιασύνη από εσάς ή οποιονδήποτε άλλο. Θα πρέπει να πάρω χρόνο, να πάρω τη σωστή απόφαση, αυτή που θέλω να πάρω και που με κάνει να νιώθω πιο άνετα. Αλλά όχι, ελπίζω αυτό να μη συμβεί. Ο στόχος είναι να παίξω, βέβαια».

Για τον Χούρκατς είπε:

«Ηταν ο καλύτερος παίκτης και άξιζε τη νίκη», ενώ μίλησε πολύ ρεαλιστικά για τον εαυτό του στη συνέχεια. «Πολλά πράγματα λείπουν από το παιχνίδι μου. Πράγματα που 10, 15, 20 χρόνια ήταν απλά και πολύ φυσιολογικά για μένα. Πλέον δεν γίνονται τόσο φυσιολογικά. Πρέπει να βάζω επιπλέον προσπάθεια πνευματικά για να το υπενθυμίσω στον εαυτό μου. Θυμήσου να κάνεις αυτό ή εκείνο. Έχω πολλές ιδέες στο court, αλλά μερικές φορές δεν μπορώ να κάνω αυτό που θέλω. Είναι δύσκολο μερικές φορές, σε δυνατά παιχνίδια κόντρα σε μεγάλους αντιπάλους. Νομίζω ότι έκανα το καλύτερο. Είμαστε ευχαριστημένοι που έφτασα ως τα προημιτελικά εδώ. Φυσικά είμαι απογοητευμένος για σήμερα, νιώθω ότι ήταν ευκαιρία, αλλά έτσι είναι. Θα είμαι εντάξει. Είναι ζήτημα προοπτικής, όλα καλά».

Πηγή: SDNA

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X