Δύσκολες στιγμές για δημοσιογράφο στην Ολλανδία που πυροβολήθηκε στο κεφάλι (VIDEO)

Δύσκολες στιγμές για δημοσιογράφο στην Ολλανδία που πυροβολήθηκε στο κεφάλι (VIDEO)

Σοκ έχει προκαλέσει στην Ολλανδία ο πυροβολισμός του δημοσιογράφου Πέτερ Ντε Βρις, ο οποίος ασχολείται με θέματα ποινικής φύσεως

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Διάσημος Ολλανδός δημοσιογράφος, ειδικευμένος σε ποινικές υποθέσεις, τραυματίστηκε σοβαρά χθες το βράδυ, μετά από πυροβολισμούς.

«Η επίθεση εναντίον του Πέτερ Ρ. ντε Βρις είναι σοκαριστική και αδιανόητη, είναι επίθεση εναντίον ενός θαρραλέου δημοσιογράφου και κατά συνέπεια επίθεση εναντίον της ελευθερίας του Τύπου, που είναι θεμελιώδης για τη Δημοκρατία μας και για το κράτος του δικαίου μας», δήλωσε ο πρωθυπουργός της Ολλανδίας, Μαρκ Ρούτε, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στη Χάγη, ενώ ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου σημείωσε μέσω Twitter: «Πρόκειται για ένα έγκλημα κατά της δημοσιογραφίας και των αξιών μας της Δημοκρατίας του κράτους δικαίου. Θα συνεχίσουμε να υπερασπιζόμαστε αδιάκοπα την ελευθερία του Τύπου».


Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο δημοσιογράφος Πέτερ Ντε Βρις, που βρίσκεται στο 64ο έτος της ηλικίας του, είναι προσωπικότητα γνωστή στην Ολλανδία για τον ρόλο που έχει διαδραματίσει σε υποθέσεις εγκλημάτων.

Εμφανιζόταν συχνά στον ρόλο εκπροσώπου θυμάτων ή στον στενό κύκλο μαρτύρων-κλειδιών. Έχει δεχθεί αρκετές φορές απειλές κατά της ζωής του στην καριέρα του.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X