Ογκμποε για Εντσάμ: «Εξαιρετική περίπτωση - Ενα 8άρι που πατάει περιοχή και έχει άνετα το γκολ»

Ογκμποε για Εντσάμ: «Εξαιρετική περίπτωση - Ενα 8άρι που πατάει περιοχή και έχει άνετα το γκολ»
Photo Credits: INTIME

Ο Όγκμποε έχει βρεθεί αρκετές φορές αντίπαλος του Γάλλου μέσου στη Σκωτία και αναλύει στη «Live» τα χαρακτηριστικά του κιτρινόμαυρου μεταγραφικού στόχου

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Μόνο καλά λόγια είχε να μας πει για τον Ολιβιέ Εντσάμ ο Μάριος Όγκμποε. Ο Έλληνας επιθετικός ολοκλήρωσε τον Μάιο τη συνεργασία του με τη σκωτσέζικη Χάμιλτον, έπειτα από τρία χρόνια παρουσίας του στην ομάδα και φυσικά έχει ξεκάθαρη άποψη για τον μεταγραφικό στόχο της Ένωσης.

Άλλωστε τον έχει αντιμετωπίσει σε αρκετά παιχνίδια στις αναμετρήσεις της Χάμιλτον με τη Σέλτικ. «Μόλις είδα ότι η ΑΕΚ ενδιαφέρεται για τον Εντσάμ πραγματικά χάρηκα γιατί είναι σημαντικό να έρχονται τόσο καλοί παίκτες στο ελληνικό πρωτάθλημα», λέει χαρακτηριστικά στη «Live» ο 26χρονος στράικερ στο εισαγωγικό του σχόλιο.

Του ζητήσαμε να μας περιγράψει το αγωνιστικό προφίλ του Εντσάμ και μας εξήγησε: «Πρόκειται για έναν πολύ καλό ποδοσφαιριστή με εξαιρετική τεχνική κατάρτιση. Έχω παίξει αντίπαλός του σε αρκετά παιχνίδια. Είναι κυρίως 8άρι. Παίζει βέβαια και αμυντικό χαφ, αλλά περισσότερο του ταιριάζει να βρίσκεται λίγο πιο μπροστά στα χαφ και πίσω από τον επιθετικό. Είναι μέσος που πατάει στην αντίπαλη περιοχή. Έχει καλό σουτ και σουτάρει σε κάθε ευκαιρία. Μπορεί άνετα να σκοράρει. Είναι καλός και ανασταλτικά. Παίζει δυνατά, βάζει τα πόδια του στην μπάλα, δεν είναι… σοφτ παίκτης, αλλά ούτε και βρώμικος. Είναι ήρεμος στο παιχνίδι από άποψη χαρακτήρα. Απ’ όσο θυμάμαι δεν έπαιρνε συχνά κάρτες».

Όσο για το ποιο σύστημα του ταιριάζει, ο Όγκμποε μας είπε: «Έχει μάθει να παίζει το 4-4-2 που κυρίως ακολουθεί η Σέλτικ. Όσο ήταν στη Σκωτία είχε καλή φυσική κατάσταση και αυτό τον βοηθούσε. Δεν ξέρω βέβαια τώρα σε τι αγωνιστική κατάσταση βρίσκεται γιατί τον τελευταίο χρόνο δεν έκανε πολλά ματς».

Ο Μάριος συμφωνεί με την άποψη πως ο Εντσάμ θα ανεβάσει επίπεδο τον Δικέφαλο: «Είναι  σίγουρο αυτό. Θα βοηθήσει σημαντικά την ομάδα αν πράγματι γίνει η μεταγραφή. Θα είναι μια καλή επιλογή για την ΑΕΚ». Εκτιμά επίσης πως είναι παίκτης πρωταθλητισμού: «Αυτό μπορούμε να το πούμε χωρίς αμφιβολία. Ξέρει να κάνει πρωταθλητισμό από τη στιγμή που ήταν στη Σέλτικ. Έχει μάθει να παίζει για τα πρωταθλήματα. Σε αυτές τις ομάδες μπαίνεις γρήγορα στο κλίμα…».

Για το αν θα είναι ο κορυφαίος χαφ στην Ελλάδα, σχολίασε: «Αυτό πάντα είναι σχετικό να το πεις, αλλά σίγουρα θα είναι από τους καλύτερους μέσους. Πρέπει να δούμε και σε τι κατάσταση βρίσκεται. Όταν είχα πάει στη Σκωτία (σ.σ. το καλοκαίρι του 2018) έκανε πολύ καλές χρονιές. Αν θυμάμαι καλά τον ζητούσαν τότε και ομάδες από την Πρέμιερ Λιγκ».

Ο Όγκμποε εκτιμά πως θα ταιριάξει στον Εντσάμ το ελληνικό πρωτάθλημα: «Το Σκωτσέζικο στιλ παιχνιδιού είναι τελείως διαφορετικό από το ελληνικό, αλλά πιστεύω ότι θα προσαρμοστεί γρήγορα και θα του ταιριάξει το ελληνικό πρωτάθλημα. Η Σέλτικ έπαιζε ανοιχτό ποδόσφαιρο στην ΑΕΚ θα υπάρχει περισσότερη τακτική».

Κλείνοντας την επικοινωνία μας με τον Έλληνα επιθετικό τον ρωτήσαμε για το δικό του μέλλον και μας είπε: «Κάτι προχωράει αυτή τη στιγμή, αλλά θα δούμε». Όσο για το αν υπάρχει περίπτωση να έρθει αυτό το καλοκαίρι σε ελληνικό κλαμπ, απάντησε: «Δεν μπορώ να το ξέρω ακόμα, αλλά όλα είναι ανοιχτά».

LIVE όλες οι ειδήσεις

Οι ειδήσεις του enwsi.gr στο Google News

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X