Εμβολιασμοί: Τι θα γίνει με αρνητές και διστακτικούς (VIDEO)

Εμβολιασμοί: Τι θα γίνει με αρνητές και διστακτικούς (VIDEO)

Τι λένε οι ειδικοί

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Για την πορεία της επιχείρησης «Ελευθερία» και τα εμβόλια μίλησε σήμερα Νίκος Τζανάκης Καθ. Πνευμονολογίας, αντιπρόεδρος Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρεία.

Σε πρόσφατη έρευνα της διαΝΕΟσις διαπιστώθηκε ότι οι Έλληνες πολίτες εμπιστεύονται σε μεγάλο βαθμό τα εμβόλια, χωρίς να φαίνεται ότι υπάρχει υπολογίσιμη μερίδα αρνητών. Οι προβληματισμοί που εκφράζουν έχουν να κάνουν με το εμβόλιο της AstraZeneca, και τις παρενέργειες που μπορεί να προκληθούν. Υπάρχει βέβαια μερίδα ανθρώπων που συνεχίζουν να υφαίνουν θεωρίες συνωμοσίας συνδέοντας το εμβόλιο με κάθε λογής παρενέργειες. Ο κ. Τζανάκης σχολιάζοντας σχετικά στο Mega μίλησε για την ανάγκη να βρεθεί μια «λογική διασύνδεσης, ιατρικά αποδεκτή λογική» και φάνηκε ανήσυχος με το ποσοστό όσων αρνούνται ή διστάζουν να κάνουν το εμβόλιο.


Αναφορικά με την πορεία του εμβολιαστικού προγράμματος στην Ελλάδα, ανέφερε ότι έχοντας φτάσει κοντά στο 50% του πληθυσμού αρχίζει να υπάρχει μεγαλύτερος προβληματισμός. Συγκεκριμένα τόνισε ότι: «Υπάρχει ένα πισωγύρισμα σε όλα τα εμβόλια. Μετά το 50% θέλω να πω την προθυμία να εμβολιαστούμε, άρχισε να πέφτει το ποσοστό. Έχουν εμβολιαστεί οι πρόθυμοι, κι έρχεται η σειρά αυτών που το σκέφτονται. Σε λίγο θα πιάσουμε αυτούς που δεν θέλουν. Η εικόνα που παρατηρούμε είναι ότι στο AstraZeneca έχουμε καθυστερήσεις. Όσοι έχουν κάνει την πρώτη δόση και δεν είχαν παρενέργειες δεν θα έχουν κανένα πρόβλημα με τη δεύτερη».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X