Η ΑΕΚ ισοπέδωσε τον Αρη και κατέκτησε το Κύπελλο (VIDEO)

Η ΑΕΚ ισοπέδωσε τον Αρη και κατέκτησε το Κύπελλο (VIDEO)

Ρεσιτάλ αποτελεσματικότητας και όμορφου ποδοσφαίρου από την ΑΕΚ, διέσυρε με 4-0 τον Αρη και κατέκτησε το Κύπελλο

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Μια μέρα σαν σήμερα το 1950, η ΑΕΚ συνέτριψε τον Αρη με 4-0 και κατέκτησε το Κύπελλο Ελλάδας.

Το 1950 η ΑΕΚ έφτασε στον τελικό μετά από πολλές περιπέτειες. Και στις τρεις τελευταίες φάσεις, με αντιπάλους κατά σειρά τον Ολυμπιακό, τον Απόλλωνα και τον Παναθηναϊκό, χρειάστηκε επαναληπτικό για να προκριθεί. Μάλιστα, με τον Απόλλωνα χρειάστηκε κλήρωση και με τον Παναθηναϊκό παράταση!

Στον τελικό τα πράγματα ήταν πιο εύκολα, αλλά όχι τόσο εύκολα όσο δείχνει το τελικό 4-0. Η ΑΕΚ, δουλεμένη καλά τον τελευταίο ενάμιση χρόνο από τον Αγγλο προπονητή Τζακ Μπίμπι που είχε έρθει για να διδάξει τακτική τους άπειρους Ελληνες, έπαιξε έξυπνα και «χτύπησε» στην αρχή και στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου: στο 6’ με τον Κλεάνθη Μαρόπουλο που πήρε σχεδόν έτοιμο το γκολ από την πάσα του Λάκη Εμμανουηλίδη και στο 45’ με απευθείας φάουλ του αμυντικού Γιώργου Γούλιου.

Οι βάσεις για το τρόπαιο είχαν μπει από το πρώτο ημίχρονο και στην επανάληψη ήρθε ο θρίαμβος. Ο Αρης βγήκε στην επίθεση στο δεύτερο ημίχρονο και μάλιστα σημάδεψε δύο φορές το δοκάρι της ΑΕΚ. Όμως από το 63’ έως το 67’ το σκορ είχε γίνει 4-0 με τα γκολ του Μανώλη Κουντούρη που έβρισκε πλέον ανοιχτή την άμυνα του Άρη και την τιμωρούσε!

Σκόρερς: 6′ Μαρόπουλος, 45′ Γούλιος, 63′, 67′ Κουντούρης

Προπονητής ΑΕΚ: Τζακ Μπίμπι

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X