Τσαρούχας: «ΑΕΚ όπως και να 'χει»

ΦΩΤΟ από την παρουσίαση του βιβλίου «90 χρόνια-Η ιστορία της ΑΕΚ»
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Ο Πασχάλης Τσαρούχας μίλησε για τη σχέση του με την ΑΕΚ. «Απέχω και οι λόγοι είναι ιδεολογικοί. Βλέπω στην ΑΕΚ ανθρώπους και πρακτικές, οι οποίοι εμένα δεν μου αρέσουν. Δεν μου αρέσει να δέρνεται κόσμος, δεν μου αρέσει να απειλείται κόσμος για οποιονδήποτε λόγο, είτε έχει δίκιο, είτε έχει άδικο. Υπάρχει πάντα η συζήτηση, υπάρχει πάντα ένας τρόπος να βρίσκουμε την άκρη. Δεν μου αρέσει το να βγαίνει κόσμος στα κάγκελα, το να μπαίνουνε σε γιάφκες, να πηγαίνουν οι άλλοι να τους δέρνουνε, να πηγαίνει η αστυνομία να τους φυλάει… Τι σχέση έχει αυτό με την ΑΕΚ και σε τελική ανάλυση τι σχέση έχουν όλοι αυτοί που τα υποκινούν όλα αυτά με την ΑΕΚ; Αυτοί έχουν σχέση μόνο μ’ αυτό το οικοδόμημα που λέγεται ελληνικό ποδόσφαιρο και με τις ‘τρύπες’ που αφήνει για να περνάνε μέσα όλα αυτά. Δεν έχουν σχέση όμως με την ΑΕΚ τη δική μου.

Είναι όμως και αγωνιστικοί. Έχω δει την ΑΕΚ να κάνει απίστευτα πράγματα μέσα στο γήπεδο. Πριν 15 χρόνια ήμουνα στο γήπεδο, έβλεπα την ομάδα και άμα δεν έπαιζε με τον Παναθηναϊκό, τον Ολυμπιακό ή τον ΠΑΟΚ κάποιες φορές, να είναι έτσι το παιχνίδι κάπως αμφίρροπο, αν δεν ήταν 3-0, 4-0 στο ημίχρονο μας έτρωγε ο κώλος μας, δεν μπορούσαμε να κάτσουμε στην καρέκλα, λέγαμε ‘δεν παίζει η ομάδα σήμερα, κάτι συμβαίνει’. Μου είναι πάρα πολύ δύσκολο, λοιπόν, να πηγαίνω στο γήπεδο και να βλέπω ανθρώπους που δυσκολεύονται να δώσουν πάσα στα δύο μέτρα. Μου είναι δύσκολο αλήθεια. Αυτό δεν σημαίνει ότι εγώ ξέρω κάτι παραπάνω από τους υπόλοιπους, απλώς εγώ δεν το αντέχω αυτό. Όταν θα αρχίσουν να ξαναπαίζουν μπάλα, που τώρα από ό, τι βλέπω ξαναγίνεται μία προσπάθεια, αν μη τι άλλο βλέπω ανθρώπους που έχουν τη λύσσα για την ομάδα, και μιλάω για τους αθλητές. Βλέπω να γυρίζει το μάτι τους, ας πούμε είδα τον Βράνιες και λέω όπα, πάνε να φτιάξουν ομάδα τώρα αυτοί.

Με ενοχλεί πάρα πολύ που το γήπεδο θα το λένε ‘Αγιά Σοφιά’. Με ενοχλούν οι τίτλοι γενικότερα. Θα μπορούσαν να το λένε οτιδήποτε άλλο, μια χαρά ήταν το Νίκος Γκούμας ή γιατί να μην το πούνε ‘Λουκάς Μπάρλος’, που ξεφτιλίστηκε, που έμεινε φτωχός για την ΑΕΚ; Αποφάσισαν να το πούνε ‘Αγιά Σοφιά’ και να βαράνε και την καμπάνα κάθε φορά που μπαίνει γκολ, έτσι; Και όταν θα το τρώμε, τι θα κάνουμε; Θα την καταπίνουμε την καμπάνα; Τι είναι αυτά; Αυτά είναι καραγκιοζιλίκια. Δεν ξέρω ποιος συγκινείται πια μ’ αυτά. Να πάμε να πάρουμε και την Πόλη πίσω τότε και τη Σμύρνη. Όλα αυτά απευθύνονται στο θυμικό και ό, τι απευθύνεται στο θυμικό δεν είναι καλό».

Πηγή: oneman.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X