Μπακοδήμος: «Να εκμεταλλευτούμε την δυναμική της ΑΕΚ στις ακαδημίες»

Ο νέος τεχνικός διευθυντής και υπεύθυνος ανάπτυξης των ακαδημιών βόλεϊ της ΑΕΚ, Γιώργος Μπακοδήμος αναλύει για πρώτη φορά το πλάνο του

Σε νέες βάσεις θα λειτουργούν την επόμενη σεζόν οι ακαδημίες βόλεϊ της ΑΕΚ. Η Ερασιτεχνική ανακοίνωσε πριν λίγες ημέρες τα νέα δεδομένα με τον ομοσπονδιακό προπονητή των αναπτυξιακών κλιμακίων, Γιώργο Μπακοδήμο να αναλαμβάνει τεχνικός διευθυντής και υπεύθυνος ανάπτυξης. Ο κ. Μπακοδήμος βρίσκεται το τελευταίο διάστημα με την Εθνική παμπαίδων στη Σόφια για το Ευρωβόλει Κ17 ωστόσο μίλησε στην «Ώρα» για την απόφαση του να αναλάβει το νέο εγχείρημα του «Δικεφάλου» αλλά και τις βάσεις που θα στηριχτεί. Αρχικά αναφερόμενος στο πως προέκυψε η συνεργασία με την ΑΕΚ σχολίασε: «Πριν από επτά μήνες δέχτηκα ένα τηλεφώνημα από τον Κύριο Αρχόντη όπου μου εκδήλωσε το ενδιαφέρον της ΑΕΚ για μελλοντική συνεργασία στα αναπτυξιακά τμήματα της. Συναντηθήκαμε και του ανέπτυξα το μοντέλο της δουλειάς που κάνουμε με επιτυχία την συγκεκριμένη περίοδο στην ΕΟΠΕ και συμφωνήσαμε να επισημοποιηθεί η συνεργασία μεταξύ μας Ακολούθησαν και άλλες συναντήσεις με τον Κύριο Αλεξίου για τις τελικές λεπτομέρειες.

Όσο για τον τρόπο λειτουργίας των ακαδημιών επισήμανε: «Οι σκέψεις είναι πολλές με πρωτεύοντες αυτές οι οποίες θα διαφοροποιήσουν τον τρόπο λειτουργίας των αναπτυξιακών τμημάτων της ΑΕΚ από τις υπόλοιπες ομάδες . Είναι μία σειρά μέτρων που πρέπει να παρθούν για να έρθουν αποτελέσματα από αυτά τα τμήματα. Η κυριότερη κατά την άποψη μου είναι ό έλεγχος των τμημάτων από την κεντρική διοίκηση της Α,ΕΚ. Δηλαδή το μοντέλο των προσωπικών σχέσεων να διαγραφεί εντελώς και να περάσει η λειτουργία σε ανθρώπους που διαθέτουν την γνώση του σύγχρονου αθλητισμού». Όσο για τις βάσεις που στηρίζεται το πλάνο σχολίασε: «Το πλάνο βασίζεται σε τρεις βάσεις .Α . Λιγότεροι προπονητές εάν αυτό είναι δυνατόν. Β. Περισσότερες προπονητικές μονάδες .Γ. Κεντρικός έλεγχος των αθλητών και αθλητριών για την διεξαγωγή συμπερασμάτων». Σε ερώτηση για το αν η ΑΕΚ έχει εκμεταλλευτεί όσο μπορούσε την δυναμική του ονόματος της στις ακαδημίες ξεκαθάρισε: «Η δυναμική της ΑΕΚ είναι εξ΄ ορισμού μεγάλη , αυτονόητη  και αποδεδειγμένα σταθερή .Θα προσπαθήσουμε να την χρησιμοποιήσουμε προς όφελος των τμημάτων Πετοσφαίρισης».

Δείτε επίσης

Σε συζητήσεις με Τσαϊρέλη η ΑΕΚ

Ο Γιάννης Τσαϊρέλης πρώτος στόχος για τον πάγκο της γυναικείας ομάδας βόλεϊ της ΑΕΚ