Τελευταία Νέα

Μπακοδήμος: «Απόλυτα πετυχημένη η φετινή χρονιά»

Ο Γιώργος Μπακοδήμος που οδήγησε φέτος την γυναικεία ομάδα βόλεϊ της ΑΕΚ στην άνοδο μιλάει στην «Ώρα»

Το πρωτάθλημα της Prelegue διεκόπη τρεις αγωνιστικές πριν το φινάλε της κανονικής διάρκειας με την ΑΕΚ ωστόσο να χρειαζόταν ουσιαστικά …μισή νίκη για να εξασφαλίσει και μαθηματικά την άνοδο της στην Α1. Ο υπεύθυνος ανάπτυξης ακαδημιών της ΑΕΚ, Γιώργος Μπακοδήμος που ανέλαβε φέτος να οδηγήσει και την γυναικεία ομάδα βόλεϊ μετά την αποχώρηση του Μανώλη Αποστολογιωργάκη, έκανε εξαιρετική δουλειά. Τα αποτελέσματα μιλούν άλλωστε από μόνα τους καθώς μετράει 17 σερί νίκες στο πρωτάθλημα, χωρίς να έχει χάσει ούτε έναν βαθμό. Αυτό το εντυπωσιακό σερί ήταν που την έφερε και στην κορυφή της βαθμολογίας, με πέντε βαθμούς  διαφορά από τους διώκτες της. Ο Γιώργος Μπακοδήμος είναι άνθρωπος των χαμηλών τόνων, προτιμώντας να μιλάει με την δουλειά του, ωστόσο έκανε μια εξαίρεση μιλώντας στην «Ώρα» για αυτή τη χρονιά: «Η αλήθεια είναι πως σταμάτησε κάπως απότομα αλλά θεωρώ πως εμάς μας επηρεάζει το λιγότερο αυτή η διακοπή. Είναι ξεκάθαρη η εικόνα της βαθμολογίας. Η χρονιά ήταν απόλυτα πετυχημένη για μας, καθώς καταφέραμε να πετύχουμε τον στόχο της ανόδου».

«Σοβαρή προσπάθεια σε όλα τα επίπεδα»

Όσο για το μυστικό της επιτυχίας ο προπονητής της ΑΕΚ τόνισε: «Δουλέψαμε επαγγελματικά και το σημαντικό είναι πως ο καθένας είχε ξεκάθαρο ρόλο και γνώριζε καλά τι πρέπει να κάνει. Κρατήσαμε χαμηλούς τόνους και δουλέψαμε με σοβαρότητα. Τα κορίτσια δεν έπαιρναν ούτε ρεπό, μετά το παιχνίδι ήταν στο γήπεδο. Γίνεται μια σοβαρή προσπάθεια στην ΑΕΚ σε όλα τα επίπεδα και θεωρώ πως οι βάσεις που μπαίνουν τώρα θα φανούν τα επόμενα χρόνια. Η ΑΕΚ θα είναι η επόμενη δύναμη στο βόλεϊ και στις γυναίκες και στους άνδρες». Αναφερόμενος στις ακαδημίες που επίσης «τρέχει» ο κ. Μπακοδήμος επισήμανε: «Έγινε ένα μεγάλο ξεκαθάρισμα στις ακαδημίες. Έχουν τεθεί διαφορετικοί στόχοι. Για να γίνει μια εκτόξευση πρέπει να κάνεις ένα βήμα πίσω και να ανασυγκροτηθείς. Αυτό κάναμε φέτος». Σε ότι αφορά το μέλλον του πρωταθλήματος της Preleague εφόσον η διακοπή συνεχιστεί μέχρι Απρίλη, οι πρώτες σκέψεις αναφέρουν πως δεν αποκλείεται να ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα ως έχει και να επικυρωθεί  η βαθμολογία όπως είναι τώρα.

 

Δείτε επίσης

Αρχόντης: «Η ΑΕΚ θα δηλώσει συμμετοχή στο ανδρικό βόλεϊ»

Ο διοικητικός υπεύθυνος των τμημάτων βόλεϊ της ΑΕΚ, Λευτέρης Αρχόντης επιβεβαίωσε στην «Ώρα» πως το ανδρικό βόλεϊ θα συμμετάσχει τη νέα χρονιά στην Α2 ή την Preleague