Αθεράπευτα Έγκυρα Κιτρινόμαυρα

Τον Παουλίνιο μπορείς να τον δανείσεις, τον Μπακάκη όχι

Ο Τάσος Τσατάλης στο enwsi.gr για το μέτρο που χάνεται εύκολα στην κουβέντα γύρω από την ΑΕΚ

95

Όλα έχουν ένα όριο και νομίζω πως είναι καιρός να κατανοήσουμε πως στην ΑΕΚ το έχουμε προσεγγίσει.  Θα πρέπει με λίγα λόγια να γίνει κατανοητό, πως η ομάδα όσα ήταν να κάνει την φετινή μεταγραφική περίοδο, σε ένα μεγάλο ποσοστό τα έκανε.

Μας κάνει δεν μας κάνει, μας αρέσει δεν μας αρέσει, σωστά ή λάθος θα τα δείξει το γήπεδο, αυτή είναι η αλήθεια.

Το μόνο ερώτημα που μένει, είναι τι θα γίνει με τον κεντρικό αμυντικό. Δεν είναι ασήμαντο ερώτημα, κατά πάσα πιθανότητα είναι κομβικό. Κάθε λογικός υπολογισμός των δεδομένων, οδηγεί στο συμπέρασμα πως η ομάδα χρειάζεται μεταγραφή και μάλιστα μεταγραφή σημαντική, στο κέντρο της άμυνας.

Κάθε καλοκαίρι σχεδόν, με εξαίρεση  το καλοκαίρι του 2017, υπάρχει μια κίνηση που συζητιέται πολύ, στο τέλος δεν γίνεται και αποτελεί πηγή γκρίνιας (δικαιολογημένης) για μήνες. Και γυρνάμε σε αυτή, όταν τα πράγματα δεν πηγαίνουν καλά στην συνέχεια.

Μια φορά δεν συνέβη αυτό. Όταν έκλεισε η μεταγραφική περίοδος του 2017, με την απόκτηση του Αραούχο. Σήμερα δεν μπορούμε καν να φανταστούμε την ομάδα που κατέκτησε το πρωτάθλημα, χωρίς τον Αραούχο. Όμως αποκτήθηκε μετά την πρόκριση επί της Μπριζ και οριακά την τελευταία μέρα των μεταγραφών. Άρα σκεφθείτε τι θα είχε γίνει σε διαφορετικό ενδεχόμενο. Γιατί αν δεν υπήρχε συγκεκριμένα η σκέψη για τον Αραούχο, άλλον επιθετικό δεν θα έπαιρνε η ΑΕΚ. Και θα είχε υπονομεύσει την χρονιά, που τελικά έφερε το πρωτάθλημα.

Ο κεντρικός αμυντικός είναι το μόνο μεταγραφικό ζήτημα που πρέπει να υφίσταται, όλα τα υπόλοιπα είναι ζητήματα που αφορούν το υπάρχων δυναμικό.

Υπάρχουν φάσεις που στην κουβέντα γύρω από την ΑΕΚ, φαίνεται να χάνεται κάθε μέτρο. Μια τέτοια είναι αυτή που έχει ξεσπάσει με τον Μπακάκη. Προσπαθώ να πείσω τον εαυτό μου, πως όντως συμβαίνει και δεν ονειρεύομαι, να παρουσιάζεται εν μέρει ως λογικό, να συζητάμε για δανεισμό του βασικού δεξιού μπακ της Εθνικής, στα 29 του.

Αν υποθέσουμε πως μέσα από μια αναλυτική διαδικασία στα πλαίσια του σχεδιασμού, είχαμε καταλήξει πως περισσεύει ο Μπακάκης, τότε και πάλι το ερώτημα θα ήταν μόνο το πόσα θα μπορούσε να βγάλει ο σύλλογος από πώληση του. Το να μιλάμε για δανεισμό, είναι γελοίο.

Το γεγονός πως 20 μέρες μετά την απόρριψη της πρότασης της Λεγανές, συνεχίζει να υφίσταται ως θέμα ο δανεισμός, σημαίνει για μένα πως για κάποιον λόγο που δεν μπορώ να καταλάβω, μέσα από την ομάδα έχει επιτραπεί στον ποδοσφαιριστή να θεωρεί πως υπήρχαν πιθανότητες να γίνει δεκτό.

Δανείζεται ο Ραντόνια. Ο Παουλίνιο ίσως ακόμη. Ο Βασιλαντωνόπουλος, αν δεν ερχόταν στο προσκήνιο με τον τρόπο που ήρθε. Αλλά όχι ο Μπακάκης.

Αλλά αυτό που με προβληματίζει περισσότερο εδώ, είναι η υποψία πως όλα γίνονται λιγότερο ή περισσότερο χύμα. Έχουμε πάρει απόφαση συγκεκριμένη, μέσω συνεννόησης με τον προπονητή πως βγαίνουμε στην αγορά για τον Μπακάκη;

Έχουμε πάρει απόφαση μετά τις ομολογουμένως θετικές εμφανίσεις του Βασιλαντωνόπουλου πως αλλάζει το στάτους στην ιεραρχία των δεξιών μπακ; Έχουμε πάρει απόφαση για το πως βλέπουμε τον Παουλίνιο, που κι αυτός στα δύο από τα τρία τελευταία επίσημα ματς, δεν ξεκίνησε βασικός. Ξέρουμε ακριβώς πως κολλάει από δω και πέρα ο νεαρός Ραντόνια;

Ας πειστούμε πως όλα αυτά έχουν γίνει και τότε να μιλήσουμε για τον ρόλο του κάθε παίκτη και το σχέδιο της ομάδας γι΄αυτόν.

Και κάτι τελευταίο. Με τα σημερινά δεδομένα, πιο λογικό θα μου φαινόταν η ομάδα να έψαχνε να βρει κάτι για τον Παουλίνιο. Ο Μπακάκης ειδικά όταν φτάνουμε και σε κουβέντες για δανεισμό, έπρεπε να είναι εκτός. Τον Ποαουλίνιο μπορείς να τον δανείσεις. Τον Μπακάκη όχι.

ΟΛΑ ΤΑ VIDEO ΣΤΟ ΕΠΙΣΗΜΟ ΚΑΝΑΛΙ ΤΟΥ ENWSI.GR ΣΤΟ YOUTUBE

To enwsi.gr χρησιμοποιεί cookies προκειμένου να βελτιώσει τις υπηρεσίες του. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, αποδέχεστε τη χρήση cookies στον Ιστότοπό μας. Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε Πολιτική Απορρήτου. Αποδοχή Περισσότερα