Αθεράπευτα Έγκυρα Κιτρινόμαυρα

Το σκάνδαλο που «βρώμισε» όλη την Ελλάδα (VIDEO)

Οσα συμβαίνουν στο ελληνικό ποδόσφαιρο με την «κόκκινη» προσπάθεια κυριαρχίας και επιβολής του δικού τους νόμου, δεν αποτελούν νέες καταστάσεις. Είναι υποθέσεις που κρατούν από πολύ παλιά. Οι παλιότεροι θυμόνται καλά όσα συνέβησαν από την λαίλαπα Κοσκωτά, που δεν επηρέασε μόνο το ελληνικό ποδόσφαιρο, αλλά την κοινωνική και πολιτική ζωή όλου του τόπου. Μια μέρα σαν σήμερα το 1991, ξεκίνησε η δίκη για το σκάνδαλο της Τράπεζας Κρήτης, στο οποίο εμπλέκεται άμεσα ο πρόεδρος της τράπεζας και του ΟΣΦΠ, Γιώργος Κοσκωτάς

0

Οσα συμβαίνουν στο ελληνικό ποδόσφαιρο με την «κόκκινη» προσπάθεια κυριαρχίας και επιβολής του δικού τους νόμου, δεν αποτελούν νέες καταστάσεις. Είναι υποθέσεις που κρατούν από πολύ παλιά. Οι παλιότεροι θυμόνται καλά όσα συνέβησαν από την λαίλαπα Κοσκωτά, που δεν επηρέασε μόνο το ελληνικό ποδόσφαιρο, αλλά την κοινωνική και πολιτική ζωή όλου του τόπου. Μια μέρα σαν σήμερα το 1991, ξεκίνησε η δίκη για το σκάνδαλο της Τράπεζας Κρήτης, στο οποίο εμπλέκεται άμεσα ο πρόεδρος της τράπεζας και του ΟΣΦΠ, Γιώργος Κοσκωτάς.

Με τις πλάτες της κυβέρνησης, ο Κοσκωτάς χρησιμοποίησε ως όχημα προστασίας την ομάδα του Πειραιά. Και πέτυχε τον στόχο του, καθώς ακόμα και μετά τη φυλάκιση του, έξω από τον Κορυδαλλό αντιμάχονταν οπαδοί του ΟΣΦΠ που τον στήριζαν και φανατικοί της «Αυριανής», που έβαλαν εναντίον του! Μοναδικές στιγμές παράνοιας. Στο ελληνικό ποδόσφαιρο, ο Κοσκωτάς σάρωσε τα πάντα στο διάβα του. Αγόραζε ό,τι έβρισκε στον δρόμο τους, προσπάθησε να δωροδοκήσει ομάδες και παίκτες και επιχείρησε να αποκτήσει με έμμεσο ή άμεσο τρόπο, ότι καλύτερο κινούνταν στον χώρο.

Όλα αυτά βέβαια, με κλεμμένα λεφτά από καταθέσεις του κόσμου που έψαχνε να βρει τα χρήματα του. Λεφτά που δεν του ανήκαν, αλλά χρησιμοποιήθηκαν για να αποκτηθούν ποδοσφαιριστές που έμειναν στην ομάδα του Πειραιά. Ο Κοσκωτάς μάλιστα, δεν ασχολήθηκε μόνο με το ποδόσφαιρο, αλλά έδειξε την ίδια τακτική και σε άλλα αθλήματα (μπάσκετ, βόλεϊ). Αφησε πίσω του συντρίμμια, αλλά το τίμημα για τον ΟΣΦΠ ήταν ελαχιστότατο. Με κυβερνητικές μεθοδεύσεις ανέλαβε τα ηνία ο Κόκκαλης και η ιστορία συνέχισε να αλλοιώνεται προς χάρη τους.

 

 

To enwsi.gr χρησιμοποιεί cookies προκειμένου να βελτιώσει τις υπηρεσίες του. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, αποδέχεστε τη χρήση cookies στον Ιστότοπό μας. Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε Πολιτική Απορρήτου. Αποδοχή Περισσότερα