Αθεράπευτα Έγκυρα Κιτρινόμαυρα

Το μεγαλύτερο οικονομικό σκάνδαλο της Ελλάδας ήταν του Ολυμπιακού (VIDEO)

Η αποψινή αναμέτρηση της ΑΕΚ με τον Ολυμπιακό, συμβολίζει πολλά περισσότερα από μια ποδοσφαιρική μάχη. Είναι μια αναμέτρηση του νέου απέναντι στο παλιό, του καλού κόντρα στο κακό, της ελπίδας κόντρα στο σαθρό σύστημα

1

koskotas-κοσκωταςΗ αποψινή αναμέτρηση της ΑΕΚ με τον Ολυμπιακό, συμβολίζει πολλά περισσότερα από μια ποδοσφαιρική μάχη. Είναι μια αναμέτρηση του νέου απέναντι στο παλιό, του καλού κόντρα στο κακό, της ελπίδας κόντρα στο σαθρό σύστημα. Αλλωστε, παρά τη σπέκουλα των τελευταίων ετών, ο Ολυμπιακός ήταν παραδοσιακά η ομάδα που είχε αβάντες από την πολιτεία. Ακόμα και όταν το σκάνδαλο ξεπερνούσε τα αθλητικά όρια και συγκλόνιζε όλη την Ελλάδα, όπως συνέβη με τον απίθανο Κοσκωτά στα τέλη της δεκαετίας του ΄80.

Μια μέρα σαν σήμερα του 1991, ξεκίνησε μετά κόπων και βασάνων η δίκη του Κοσκωτά για την υπεξαίρεση χρημάτων των Ελλήνων πολιτών από την τράπεζα Κρήτης. Χρήματα με μέρος των οποίων κατάφερε να εξαγοράσει τα πάντα, να προσθέσει στο δυναμικό του Ολυμπιακού ορισμένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα του ελληνικού ποδοσφαίρου, αλλά και σημαντικούς παίκτες από το εξωτερικό. Κατάφερε να διαβρώσει και να λαδώσει τις περισσότερες ομάδες, με κηλίδα στην ιστορία της ΑΕΚ την 10η Φεβρουαρίου του 1988.

Ενδεικτική άσκηση δημοσίων σχέσεων ήταν η απόκτηση του Ούγγρου ποδοσφαιριστή Λάγιος Ντέταρι για 3 δις δραχμές (μέχρι τότε ήταν η ακριβότερη μεταγραφή παίκτη στην ιστορία μετά από αυτήν του Ντιέγκο Μαραντόνα). Αυτοί οι παίκτες, τα επιτεύγματα εκείνης της εποχής έμειναν στον Ολυμπιακό που δεν είχε καμία κύρωση για όσα συνέβησαν. Η ενασχόληση του Κοσκωτά μάλιστα δεν αφορούσε μόνο το ποδόσφαιρο, αλλά και το μπάσκετ και άλλα τμήματα όπως το βόλεϊ.

ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΑΖΑΝΤΖΟΓΛΟΥ

[youtube id=”2M9FB2HQUlc” width=”600″ height=”350″]

[youtube id=”q7a6N2gsueM” width=”600″ height=”350″]

[youtube id=”wNzOHBWQoe0″ width=”600″ height=”350″]

[youtube id=”bpS04FBnoLo” width=”600″ height=”350″]

To enwsi.gr χρησιμοποιεί cookies προκειμένου να βελτιώσει τις υπηρεσίες του. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, αποδέχεστε τη χρήση cookies στον Ιστότοπό μας. Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε Πολιτική Απορρήτου. Αποδοχή Περισσότερα