Αθεράπευτα Έγκυρα Κιτρινόμαυρα

Θετικός ο Βασιλόπουλος μετά τις τελευταίες εξελίξεις για το γήπεδο της ΑΕΚ

H (νέα) στάση του Δημάρχου Νέας Φιλαδέλφειας, σύμφωνα με δημοσιεύμα

4

«Πέφτει» και το τελευταίο εμπόδιο για την ανέγερση του γηπέδου της ΑΕΚ. Πλέον, ο δήμαρχος Ν. Φιλαδέλφειας/Χαλκηδόνας, Άρης Βασιλόπουλος, δεν στέκεται απέναντι στο όνειρο εκατομμυρίων «κιτρινόμαυρων». Σύμφωνα με πληροφορίες του SentraGoal.gr, εξασφάλισε όλες τις προϋποθέσεις που είχε θέσει και παρουσιάζεται θετικός να προχωρήσουν απρόσκοπτα οι διαδικασίες.

Η μεταστροφή του εδράζεται στις δεσμεύσεις που πήρε από την κυβέρνηση και τη «Δικέφαλος ΑΕ» για την υλοποίηση όσων θεωρεί ότι θα βελτιώσουν την εικόνα της πόλης και τη ζωή των κατοίκων της. Θυμίζουμε ότι στη συνέντευξη Τύπου που είχε δώσει (στις 7/3 στην αίθουσα της ΕΣΗΕΑ) είχε αναφέρει: «Εμείς επιμένουμε να λέμε “ναι” στο γήπεδο και ζητάμε από την πολιτεία να κάνει τροποποιήσεις ώστε το γήπεδο να λειτουργήσει θετικά στην πόλη. Είναι ευθύνη της πολιτείας.

[…] Ζητάμε ό,τι ζητάμε, μπορούν να υλοποιηθούν και να προχωρήσει το γήπεδο. Δεν έχουμε εμείς αποφασιστικό ρόλο στη δημιουργία του γηπέδου. Εμείς θα διεκδικούμε κάποια πράγματα για το καλό της πόλης μας. Το γήπεδο πρέπει να γίνει με τους καλύτερους δυνατούς όρους και να το αγκαλιάσουν όλοι οι πολίτες της πόλης μας».

Είχε θέσει, λοιπόν, συγκεκριμένα προαπαιτούμενα, για να σταματήσει η δημοτική αρχή να είναι απέναντι και να συμβαδίσει με την Ένωση. Και αυτά, πλέον, έχουν ικανοποιηθεί. Μεταξύ αυτών που θεωρεί ο δήμος «εκ των ων ουκ άνευ», ήταν ζητήματα που προκύπτουν από την υπογειοποίηση: «Η υπογειοποίηση έχει διπλή διάσταση. Να βοηθήσει την κυκλοφορία την ώρα λειτουργίας του γηπέδου.

Αυτό δημιουργεί ένα χώρο κοινόχρηστο, αλλά στα σημεία βύθισης δημιουργεί σοβαρά εμπόδια και ως συνέπεια της υπογειοποίησης και δημιουργεί ζώνη αποκλεισμού των πεζών από κεντρικά σημεία της πόλης. Αυτό που έχω προτείνει είναι να φτιαχτούν ράμπες εισόδου για να μπορούν να μπουν στα υπόγεια πάρκινγκ» είχε πει χαρακτηριστικά. Αυτό θα γίνει, όπως και άλλα έργα (πεζοδρομήσεις κλπ) που θα καλύπτουν πλήρως τα αιτήματα του.

Έχει ζητήσει επαρκή χώρο στάθμευσης, «2.000 θέσεων σε παρακείμενο χώρο». Ώστε, «μην υπάρχει κομφούζιο στις μέρες των αγώνων». Το πάρκινγκ θα φτιαχτεί, θα το χρηματοδοτήσει η ΑΕΚ και μάλιστα θ’ ανήκει στην ιδιοκτησία του δήμου. Η Ένωση θα το χρησιμοποιεί τις ημέρες των αγώνων. Αρχίζουν, σχετικά άμεσα, οι διαδικασίες για τη μεταφορά – από το άλσος – του σταθμού μεταφόρτωσης και του αμαξοστασίου. Χωρίς καμιά οικονομική επιβάρυνση του δήμου.

«Κλείδωσε» η επέκταση του μετρό και η δημιουργία σταθμού κοντά στο γήπεδο. Επίσης, θα πραγματοποιηθούν βελτιωτικά έργα στους κοντινούς σταθμούς του ηλεκτρικού (σε Περισσό, Πευκάκια). Ώστε να μπορούν, τις ημέρες των αγώνων, να δεχτούν μεγαλύτερο όγκο επιβατών. «Έκλεισε» και η ανάπλαση του άλσους. Το κόστος της οποίας, επίσης, θ’ αναλάβει η ΑΕΚ. Στην περιοχή θα γίνουν 2 πλατείες και άλλοι κοινόχρηστοι χώροι με πράσινο.

Όσα λοιπόν ζήτησε ο δήμος «ώστε το γήπεδο να λειτουργήσει θετικά στην πόλη» έχουν αποφασιστεί. Γι’ αυτό, σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, ο Άρης Βασιλόπουλος και οι συνεργάτες του δεν είναι πλέον απέναντι από την ΑΕΚ. Και – υποστήριξαν ότι – δε θα βάλουν άλλα εμπόδια στις διαδικασίες. Εκτός, όπως έλεγε «παροικούντας την Ιερουσαλήμ», αν επικρατήσει το θυμικό και το ιδιόμορφο του χαρακτήρα του. Όχι η λογική και το καλό των δημοτών. Σ’ αυτή την περίπτωση θα υπαναχωρήσει από όσα συμφώνησε και τις δεσμεύσεις του. Αλλά δε θα μπορεί να δικαιολογήσει τη στάση του. Ούτε και στους υποστηρικτές του.

Πηγή: Sentragoal

To enwsi.gr χρησιμοποιεί cookies προκειμένου να βελτιώσει τις υπηρεσίες του. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, αποδέχεστε τη χρήση cookies στον Ιστότοπό μας. Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε Πολιτική Απορρήτου. Αποδοχή Περισσότερα