Αθεράπευτα Έγκυρα Κιτρινόμαυρα

Τα γενέθλια του «Ευαγγελίου» (ΦΩΤΟ)

Στη σημερινή εποχή, με τη συνεχή ενημέρωση από κάθε πηγή, φαντάζει κάπως περίεργο. Αλλά για όσους μεγάλωσαν μέχρι και τα μέσα της δεκαετίας του ’90, υπήρχε μια πηγή ενημέρωσης για τα θέματα της ΑΕΚ

1

Στη σημερινή εποχή, με τη συνεχή ενημέρωση από κάθε πηγή, φαντάζει κάπως περίεργο. Αλλά για όσους μεγάλωσαν μέχρι και τα μέσα της δεκαετίας του ’90, υπήρχε μια πηγή ενημέρωσης για τα θέματα της ΑΕΚ. Ηταν το «Ευαγγέλιο» του κάθε Ενωσίτη, ήταν ο ένας και μοναδικός «Δικέφαλος». Η εφημερίδα που γαλούχησε, μεγάλωσε, μύησε, ενέπνευσε γενιές και γενιές Ενωσιτών, υπό τη γραφή και τη σκέψη του αξεπέραστου ΦΚ.

Ο Δικέφαλος θα είχε γενέθλια σήμερα, καθώς μια τέτοια μέρα του 1972, παραμονές της αναμέτρησης με τη Λίβερπουλ, κυκλοφόρησε για πρώτη φορά. Ο «πατριάρχης» των «κιτρινόμαυρων» πιστών, ο μοναδικός Αλέξανδρος Μαργαρίτης, τίμησε το γεγονός: «ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΦΚ! ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ το 1972, γεννιέται ο ΔΙΚΕΦΑΛΟΣ – Η ΜΑΧΗΤΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΣ ΤΩΝ ΦΙΛΩΝ ΤΗΣ Α.Ε.Κ.! Με μπροστάρη τον ΦΑΙΔΩΝΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΥΔΑΚΗ, τον “ΟΜΗΡΟ” της “ΑΕΚΟΔΥΣΣΕΙΑΣ” που άλλοτε υπέγραφε σαν ΦΡΙΞΟΣ ΚΩΝΣΤΑΣ, άλλοτε σαν ΦΑΝΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ, άλλοτε σαν ΦΩΤΗΣ ΚΩΣΤΙΔΑΣ και που πάντα είναι ο ΑΓΑΠΗΜΕΝΟΣ ΦΚ! Αισθάνομαι ευτυχής που έζησα από την πρώτη του μέρα “ΤΟ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ” και εύχομαι ολόψυχα να το ξαναδώ να κυκλοφορεί και να μας εμπνέει!», ήταν το σχόλιο του.

Πριν από λίγες εβδομάδες η οικογένεια της ΑΕΚ αποχαιρέτησε τον ιδρυτή του «Δ», τον σπουδαίο Νίκο Νικόπουλο. Στο πέρασμα των ετών υπήρξαν διάφορες προσπάθειες να κρατηθεί ζωντανή η ιστορική εφημερίδα της ΑΕΚ, αλλά οι μέρες είναι εξαιρετικά δύσκολες για τέτοια εγχειρήματα.

To enwsi.gr χρησιμοποιεί cookies προκειμένου να βελτιώσει τις υπηρεσίες του. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, αποδέχεστε τη χρήση cookies στον Ιστότοπό μας. Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε Πολιτική Απορρήτου. Αποδοχή Περισσότερα