Αθεράπευτα Έγκυρα Κιτρινόμαυρα

Τα δίνει, αλλά κυρίως γι’ αυτόν που ξέρει …

Ο Τάσος Τσατάλης στο enwsi.gr για το γεγονός πως ενώ η ΑΕΚ ανοίγεται πολύ στο οικονομικό για τον Ινσούα, δεν είναι δεδομένο πως θα το έκανε και γι΄άλλον παίκτη στην θέση του

121

Ξεκίνησα να γράφω το blog ενώ βρίσκονταν σε εξέλιξη οι τελικές συζητήσεις για τον Ινσούα. Ευτυχώς, όλα πήγαν καλά και επιβεβαιώθηκε στην πράξη, πως ο Αργεντινός ήταν η βασική προτεραιότητα της ΑΕΚ γι’ αριστερό μπακ και γι’ αυτό έκανε τα πάντα για να τον κλείσει.

Αξίζει ο Ινσούα τα διπλάσια από τον Ντίντακ;

Οι δικές μου πληροφορίες λένε πως μαζί με πολύ εύκολα μπόνους, οι ετήσιες αποδοχές του Ινσούα εφόσον ολοκληρωθεί η συμφωνία, θα πιάνουν το μισό εκατομμύριο κοντά. Από το καλοκαίρι του 2017, που χρειάστηκε να αντικατασταθεί ο Ντίντακ, η ΑΕΚ πάει σε διπλασιασμό σχεδόν του κόστους για την συγκεκριμένη θέση. Κι ενώ και ο Χουλτ κόστιζε περισσότερα από τον Ισπανό μπακ.

Βεβαίως δεν είμαι σίγουρος πως ο Ινσούα αξίζει τα διπλάσια από τον Ντίντακ που είδαμε στην ΑΕΚ, αλλά είναι καλός παίκτης. Οπωσδήποτε όμως είναι ένα ερώτημα, αν από την στιγμή που ανεβάζει τον πήχη οικονομικά η Ένωση, υπήρχε η δυνατότητα για κάτι διαφορετικό. Θεωρώ τον Αργεντινό πολύ καλή κίνηση, μη παρεξηγηθώ.

Λέω πως θα περίμενε κανείς, όταν ο σύλλογος πάει σε διπλάσιο μπάτζετ για την θέση, σε σχέση με το καλοκαίρι του 2017 που μάλιστα έφτιαξε ομάδα που κατέκτησε το πρωτάθλημα, η γκάμα των επιλογών να είναι μεγαλύτερη.

Είναι πιο εύκολο για την ΑΕΚ να… ανοιχτεί για συγκεκριμένους παίκτες

Δεν αποτελεί αυτό σπόντα για τον Ίβιτς. Γι΄άλλο λόγο το αναφέρω. Ο Ίβιτς είχε παίκτες στα ίδια χρήματα που πίστευε πως ήταν κατάλληλοι. Το αναφέρω γιατί η περίπτωση είναι ενδεικτική του σκεπτικού στην ΑΕΚ, που δεν αλλάζει εύκολα.

Στην σημερινή Ένωση, είναι πάντα πιο εύκολο να ανοιχτεί στο οικονομικό για παίκτες για τους οποίους όλοι εντός της έχουν εικόνα. Από το τεχνικό τιμ, μέχρι κυρίως την κορυφή της διοικητικής πυραμίδας. Κι αυτό είναι το κλειδί για να καταλάβει κανείς πιο εύκολα, γιατί με αυτά τα χρήματα η ΑΕΚ παίρνει τον Ινσούα και δεν κοίταξε κι αλλού. Αν δεν ήταν συγκεκριμένα ο Ινσούα, που τον ξέρουν εντός ΑΕΚ και τον ήξερε και τον ήθελε και ο προπονητής, δεν είναι δεδομένο πως θα δίνονταν αυτά τα χρήματα σε άλλον παίκτη.

Είπαμε, ο σχεδιασμός στην ΑΕΚ είναι πολύ πιο σύνθετη δουλειά από άλλες ομάδες. Γιατί είναι και η φιλοσοφία στο οικονομικό γενικώς, αλλά είναι και η προτίμηση στο να δαπανώνονται κατά κανόνα (φυσικά υπάρχουν κι εξαιρέσεις) περισσότερα χρήματα για ποδοσφαιριστές που είναι γνωστοί σε αυτούς που αποφασίζουν πόσα χρήματα θα δοθούν.

Αυτό είναι το πρόβλημα που έχει ο Ιβιτς

Το πρόβλημα για τον Ίβιτς σε αυτή την περίπτωση, είναι πως έχει την ατυχία να διαχειρίζεται τις αμέσως επόμενες μεταγραφικές περιόδους, από αυτήν μέσα στην οποία αυτός ο παράγοντας πήγε στην άκρη περισσότερο από κάθε άλλη φορά.

Η εμπιστοσύνη στο σχέδιο Καρντόσο – Λυμπερόπουλου, κόστισε πάρα πολλά στην ΑΕΚ. Κι εκτός από τον Ολιβέιρα, που μάλιστα δεν ήταν και εισήγηση του συγκεκριμένου «δίδυμου» από την αρχή, το κόστος δεν είχε αναλογία με την αγωνιστική προσφορά.

Με τις συνθήκες γενικότερα να επιβάλλουν ακόμη περισσότερη προσοχή στο οικονομικό, το πρόβλημα δεν είναι τόσο αν υπάρχουν χρήματα για επαρκείς λύσεις στις θέσεις που πονάει αυτή τη στιγμή η ομάδα. Η περίπτωση του Ινσούα μας δείχνει πως δεν είναι εκεί το θέμα. Το θέμα είναι στο ότι δύσκολα θα υπάρχει άνοιγμα στο οικονομικό, για περιπτώσεις που θα πάρει πάνω του μόνο ένας.

Η υπόθεση Ενομπακάρε που ανήκει στον… Καρέρα

Ο Μάσιμο Καρέρα είδε να του δίνεται η ευκαιρία να πάρει πάνω του μια επιλογή άγνωστη στους υπόλοιπους. Όχι φθηνή. Εκτός αν θεωρεί κανείς πως για την ΑΕΚ είναι εύκολο να δίνεται ένα συμβόλαιο 350 χιλιάδων από τον πρώτο χρόνο, για έναν παίκτη σαν τον Ενομπακάρε, που μέχρι να τον αναφέρει ο προπονητής δεν τον ήξερε κανείς στον σύλλογο. Και μου προκάλεσε έκπληξη να πω την αλήθεια, έχοντας εικόνα από την ψυχολογία που άφησε πίσω της η εμπιστοσύνη στις επιλογές που εισηγήθηκε ο Καρντόσο.

Ο Ίβιτς μου φαίνεται πως πρέπει να περιμένει ακόμη για την δική του, από την στιγμή που αν κλείσει ο Ινσούα, δεν θα είναι η θέση του αριστερού μπακ αυτή που θα παίρνει πάνω του αποκλειστικά την ευθύνη ο τεχνικός διευθυντής.

Ενδεχομένως να γίνει αυτό με τον κεντρικό αμυντικό, αν επιβεβαιωθεί μέσα στα αμέσως επόμενα 24ωρα πως δεν υπάρχει κανένας λόγος να σκέφτεται πλέον οποιοσδήποτε εντός ΑΕΚ τον Βράνιες. Αλλά και η αναμονή για τον Βράνιες που στα μάτια κάποιου τρίτου εκτός ΑΕΚ, φαντάζει ήδη υπερβολική κι όσο έχει κρατήσει ήδη, δείχνει πόση σημασία έχει ο περιορισμός του ρίσκου, στο μυαλό των ανθρώπων της ομάδας.

To enwsi.gr χρησιμοποιεί cookies προκειμένου να βελτιώσει τις υπηρεσίες του. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, αποδέχεστε τη χρήση cookies στον Ιστότοπό μας. Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε Πολιτική Απορρήτου. Αποδοχή Περισσότερα