Αθεράπευτα Έγκυρα Κιτρινόμαυρα

Στην ΑΕΚ δεν θα κάνει καλό η «παύλα»

Ο Τάσος Τσατάλης εξηγεί γιατί θα είναι αρνητική εξέλιξη πιθανό οριστικό «λουκέτο» για φέτος

0

Απόψε (Πέμπτη) το βράδυ, κλείνω μια βδομάδα που πήρα απόφαση να τηρήσω τις απαιτήσεις της «καραντίνας». Εντάξει, έχει τις παρενέργειες του, αλλά γενικά νιώθω καλά με αυτή την επιλογή. Νομίζω είναι το μίνιμουμ που μπορούμε να κάνουμε, για τους εαυτούς μας, τις οικογένειες μας, για τους συνανθρώπους μας γενικώς.

Δεν είναι εύκολο, γιατί αυτή η ιστορία συνοδεύεται και με το άγχος που αυξάνεται καθημερινά για τις επιπτώσεις στις δουλειάς μας και για το μέλλον που γίνεται ακόμη πιο αβέβαιο. Αλλά προς το παρόν δεν μπορείς να κάνεις και πολλά πράγματα, εκτός από το να αντιμετωπίζεις την κατάσταση μέρα με τη μέρα.

Όσον αφορά το ρεπορτάζ σε μια αγωνιστικά νεκρή περίοδο, στην οποία μάλιστα υπάρχει και η αβεβαιότητα για το αν και πότε θα «ζωντανέψει» ξανά φέτος, έχει γίνει μια ιστορία με πολλές ιδιαιτερότητες. Ρεπορτάζ δεν υπάρχει. Υπάρχουν μικρά πράγματα που γίνονται μεγάλα για να έχουμε κάτι να γράφουμε, εκτιμήσεις, αναλύσεις κλπ.

Σαφώς υπάρχουν και πράγματα …που δεν υπάρχουν, αλλά παρουσιάζονται σα να υπάρχουν ή να μπορούν να υπάρξουν. Δύσκολη περίοδος. Ορισμένα πράγματα ας τα δικαιολογήσουμε.

Στην πραγματικότητα τα μόνα που δεδομένα συμβαίνουν αυτή την περίοδο, είναι πως παρά τις δυσκολίες που βάζει – και – η πανδημία, συνεχίζεται η κατασκευή του γηπέδου, ενώ όσον αφορά την ομάδα, μέσα σε όλα, υπάρχει το καλό πως ο Ίλια Ίβιτς χωρίς πίεση καθημερινών ζητημάτων, μπορεί να ασχολείται περισσότερο με ζητήματα σχεδιασμού.

Ο τεχνικός διευθυντής είναι από τους μόνιμους «θαμώνες» των γραφείων της ΠΑΕ και αυτό το διάστημα. Πλέον αφιερώνει σχεδόν όλο τον χρόνο στο τσεκάρισμα παικτών και στις επαφές για να μάθει στοιχεία και να διερευνήσει προοπτικές για περιπτώσεις που τον ενδιαφέρουν.

Θα είναι πιο έτοιμη η ΑΕΚ

Όπως ήρθε το πράγμα, νομίζω πως όποτε τελειώσει αυτή η σεζόν και με όποιο τρόπο και να τελειώσει, θα βρει την ΑΕΚ πιο έτοιμη από ποτέ τα τελευταία χρόνια. Στο μέτρο που είναι αυτό δυνατό, καθώς κάποιες κινήσεις είναι και σε άμεση συνάρτηση με εξελίξεις με το υπάρχων δυναμικό. Για τις οποίες δεν είναι δυνατό να ξέρει κανείς τι θα γίνει από τώρα.

Βοηθάει σίγουρα και το γεγονός πως η ΑΕΚ ξέρει με ποιον προπονητή θα πάει και στην σεζόν που έρχεται. Και χωρίς προπονήσεις, ο Καρέρα έχει κι αυτός περισσότερο χρόνο να διαθέσει στις σκέψεις για την ομάδα που θέλει να δημιουργήσει για την επόμενη σεζόν και να τις συζητάει αναλυτικά με τον Ίβιτς.

Τώρα για το τι θα γίνει με το πρωτάθλημα το φετινό, δεν μπορώ να το εκτιμήσω και δεν θεωρώ δεδομένο τίποτα. Το να θέτεις στόχους από πλευράς ημερομηνιών, κακό δεν είναι. Επιβάλλεται κιόλας να έχεις προγραμματισμό. Ωστόσο σε αυτό που ζούμε, καμιά πρόβλεψη για τίποτε δεν μπορεί να γίνει.

Γνώμη μου είναι πως πρέπει να εξαντληθεί κάθε περιθώριο για να τελειώσει με κάποιο τρόπο κανονικά αυτή η σεζόν. Αν και πρέπει να πω πως μέσα στις δύσκολες στιγμές που ζούμε, ένα από τα λίγα πράγματα που με κάνει νε γελάω, είναι ο εκνευρισμός που βγάζουν από τον ΟΣΦΠ, μπροστά σε αυτή την κουβέντα περί «παύλας», που έχει ξεκινήσει η πλευρά του ΠΑΟΚ. Έχω ήδη διαβάσει πέντε – έξι άρθρα ως απάντηση σε αυτό, τα οποία βγάζουν αυτόν τον εκνευρισμό.

Έχει πλάκα, αλλά η «παύλα» δεν θα είναι καλή για κανέναν. Γιατί θα σημαίνει πως δεν θα παιχτεί ξανά ποδόσφαιρο φέτος και το να μην παιχτεί ξανά ποδόσφαιρο φέτος, με τις αγωνιστικές και οικονομικές επιπτώσεις που θα έχει, «δυναμιτίζει» και την επόμενη σεζόν.

Ειδικά για ομάδες ( μέσα σε αυτές είναι και η ΑΕΚ) που βρίσκονται σε φάση αγωνιστικής …ανοικοδόμησης. Κι επειδή η ΑΕΚ μετά από καιρό φαίνεται να έχει βρει σταθερότητα στα βασικά στοιχεία που ορίζουν την λειτουργία και την εξέλιξη μιας ποδοσφαιρικής ομάδας που θέλει να βελτιώνεται, δεν θα της κάνει καλό να μην υπάρξει μια συνέχεια με αγωνιστική δράση.

Δεν βάζω μέσα το γεγονός πως η ΑΕΚ μπαίνει στα play offs με έναν πολύ ρεαλιστικό και σημαντικό στόχο πλέον και την ώθηση θα της δώσει μια πιθανή επιτυχία να τον πετύχει. Θυμίζω πως η αμέσως προηγούμενη σεζόν από αυτή της κατάκτησης του πρωταθλήματος, έκλεισε με την διασφάλιση της συμμετοχής στα προκριματικά του Champions League. Μια σεζόν γενικά με μεγάλες ομοιότητες με την φετινή.

Επίσης, πολύ φοβάμαι πως το ελληνικό ποδόσφαιρο δεν μπορεί να αντέξει πρόωρη διακοπή της σεζόν, από οικονομικής πλευράς. Μιλάμε φυσικά για τις ομάδες που αποτελούν τον «κορμό» του πρωταθλήματος και εξαρτώνται απόλυτα από τα τηλεοπτικά συμβόλαια. Από τα οποία δεν πληρώνονται ήδη εδώ και κάποιο διάστημα (αρκετό ήδη) και αν δεν παιχθεί ξανά μπάλα φέτος, μπορεί να μην πληρωθούν και ποτέ ξανά φέτος.

To enwsi.gr χρησιμοποιεί cookies προκειμένου να βελτιώσει τις υπηρεσίες του. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, αποδέχεστε τη χρήση cookies στον Ιστότοπό μας. Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε Πολιτική Απορρήτου. Αποδοχή Περισσότερα