Το πικρό αντίο του Παθιακάκη (VIDEO)

Η ΑΕΚ αποτελούσε για τον Γιάννη Παθιακάκη όνειρο ζωής. Και όταν ανέλαβε τη τεχνική ηγεσία της, πίστευε πως είχε την εμπειρία να τα καταφέρει. Το τέλος, ήταν οδυνηρό και τον στοίχειωσε μέχρι το φινάλε της ζωής του

Ο Γιάννης Παθιακάκης διαδέχτηκε στη τεχνική ηγεσία της ΑΕΚ τον Λιούμπισα Τουμπάκοβιτς (με μικρή παρένθεση του Τάκη Καραγκιοζόπουλου). Συνέβαλε άμεσα στην ανόρθωση της ομάδας. Εκανε τη πετυχημένη μεταγραφή του Πέτκοφ, έβαλε την ομάδα σε μια σειρά και στο τέλος της σεζόν 1999-2000 πανηγύρισε τη κατάκτηση του κυπέλλου. Δικαιωματικά, το καλοκαίρι ανέλαβε το κτίσιμο της νέας ΑΕΚ, με πετυχημένες κινήσεις (Τσιάρτας, Ζαγοράκης), αλλά και παταγώδεις αποτυχίες (Ντόντσεφ, Νάβας, Ρουίς).

Τα πράγματα είχαν αρχίσει να παίρνουν την κάτω βόλτα, αλλά το τελειωτικό χτύπημα ήρθε μια μέρα σαν σήμερα πριν από 18 χρόνια. Η ρεβάνς με τον Ολυμπιακό για το κύπελλο, αποδείχθηκε οδυνηρή. Η ΑΕΚ επιχείρησε να παίξει με τα δεύτερα, δεν μπήκε συγκεντρωμένα στο παιχνίδι και η ομάδα του λιμανιού δεν της χαρίστηκε. Το τελικό 6-1 πόνεσε πολύ.

Ο Παθιακάκης κατέβηκε από το πούλμαν που μετέφερε την αποστολή στη βάση της. Ηξερε, πως είχε τελειώσει για την ΑΕΚ. Η διοίκηση συμφώνησε μαζί του στη λύση της συνεργασίας και λίγες ημέρες έπειτα, έπειθε τον Τόνι Σαβέβσκι να αναλάβει την ομάδα, μαζί με τον Ευγένιο Γκέραρντ. Ο Παθιακάκης συνέχισε σε μικρομεσαίες ομάδες, μέχρι που άφησε τη τελευταία του πνοή μέσα στο γήπεδο.

 

Δείτε επίσης

Η γκολάρα του Μπάγεβιτς, η…αυτογκολάρα του Μουσούρη (VIDEO)

Το τέλος της περιόδου 1980-81 ήταν ένα ξεκάθαρο μήνυμα για όλους. Η μεγάλη ομάδα που είχε δημιουργήσει στα τέλη της δεκαετίας του ΄70, κατακτώντας τα πάντα στην Ελλάδα και θαμπώνοντας την Ευρώπη, είχε φθαρεί από τον χρόνο