Το όνειρο της σκεπαστής (VIDEO)

Τώρα που η προοπτική του νέου γηπέδου της ΑΕΚ φαίνεται πιο πιθανή από ποτέ, γίνεται ακόμα πιο έντονη η απώλεια της Νέας Φιλαδέλφειας. Ειδικά το γήπεδο με τη μορφή που μεγάλωσαν μέσα του οι νεότερες γενιές των Ενωσιτών, μετά την ολοκλήρωση και της σκεπαστής εξέδρας

Τώρα που η προοπτική του νέου γηπέδου της ΑΕΚ φαίνεται πιο πιθανή από ποτέ, γίνεται ακόμα πιο έντονη η απώλεια της Νέας Φιλαδέλφειας. Ειδικά το γήπεδο με τη μορφή που μεγάλωσαν μέσα του οι νεότερες γενιές των Ενωσιτών, μετά την ολοκλήρωση και της σκεπαστής εξέδρας. Της πιο όμορφης εξέδρας που υπήρξε ποτέ σε ελληνικό γήπεδο μέχρι να κατεδαφιστεί και να χαθεί το σπίτι της ΑΕΚ.

Η μέρα είναι σημαδιακή, καθώς σαν σήμερα το 1979 η ΑΕΚ έκανε τα επίσημα εγκαίνια για την νέα υπερυψωμένη θύρα του γηπέδου της Νέας Φιλαδέλφειας. Ηταν το στολίδι, ο μεγάλος πόθος του Λουκά Μπάρλου, χωρητικότητας 8.000 θεατών. Για την κατασκευή της σκεπαστής εξέδρας, ο Μπάρλος υποθήκευσε το σπίτι του. Αφησε στην ΑΕΚ όμως, ένα έργο ζωής.

Για την ιστορία, αξίζει να αναφέρουμε πως τα εγκαίνια ενός έργου ζωής όπως ήταν για την ΑΕΚ η σκεπαστή εξέδρα, δεν συνδυάστηκαν με αγωνιστική επιτυχία. Το ντέρμπι με τον ΠΑΟ με το οποίο συνδυάστηκαν τα εγκαίνια, έφερε ήττα με 1-0. Η ΑΕΚ είχε μπει ήδη σε περίοδο φθοράς, με αποτέλεσμα να ηττηθεί από γκολ του Ορε, ενώ αποβλήθηκε και ο Μπάμπης Ιντζόγλου.

Δείτε επίσης

Η «ζωγραφιά» του Σκόκο έκανε εύκολο το ντεμπούτο του Χιμένεθ (VIDEO)

Είναι γνωστό, πως τα παιχνίδια της ΑΕΚ με τον Αρη είχαν πάψει να αποτελούν μεγάλες αναμετρήσεις εδώ και πολλά, πολλά χρόνια. Ωστόσο, το ματς που έγινε στο Χαριλάου μία μέρα σαν σήμερα πριν από επτά χρόνια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *