Τελευταία Νέα

Το καρέ του Ντέμη (VIDEO)

Ιδιον των μεγάλων επιθετικών είναι να ξεπερνούν γρήγορα τις αποτυχίες τους. Μία μέρα σαν σήμερα του 1998, ο Ντέμης Νικολαϊδης έχανε την τεράστια ευκαιρία και την ιστορική δυνατότητα της ΑΕΚ να περάσει στα ημιτελικά του κυπέλλου κυπελλούχων

Ιδιον των μεγάλων επιθετικών είναι να ξεπερνούν γρήγορα τις αποτυχίες τους. Μία μέρα σαν σήμερα του 1998, ο Ντέμης Νικολαϊδης έχανε την τεράστια ευκαιρία και την ιστορική δυνατότητα της ΑΕΚ να περάσει στα ημιτελικά του κυπέλλου κυπελλούχων. Δύο χρόνια μετά όμως, ακριβώς στην ίδια ημερομηνία, ο Νικολαϊδης έκανε ακόμα ένα ιστορικό ρεκόρ με την «κιτρινόμαυρη» φανέλα, σκοράροντας τέσσερις φορές σε ένα παιχνίδι.

Ο άμοιρος αντίπαλος ήταν ο Ιωνικός. Η ΑΕΚ είχε δείξει σημάδια βελτίωσης με τον Γιάννη Παθιακάκη στον πάγκο της, είχε αποκλείσει τον ΟΣΦΠ για το κύπελλο και έδειχνε να είχε βρει ρυθμό. Ο Σωτήρης Κωνσταντινίδης απλοποίησε πολύ τα πράγματα σκοράροντας πριν καν συμπληρωθεί το πρώτο λεπτό στο παιχνίδι και έπειτα ανέλαβε ρόλο δημιουργού για τον Ντέμη.

Ακολούθησαν τέσσερα γκολ και ένα δοκάρι από τον Νικολαϊδη, που πέτυχε τέσσερα γκολ σε ένα παιχνίδι. Επίδοση που έκανε σε ακόμα τρία παιχνίδια, ανάμεσα σε άλλα και το ευρωπαϊκό με την Χερφόλγκε. Ο Ντέμης ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής της αναμέτρησης και επιβεβαίωσε μια εξαιρετική σεζόν του με τη φανέλα της ΑΕΚ.

 

Δείτε επίσης

Πέντε λεπτά ακόμα και θα τους έκανε να χάσουν τη μπάλα (VIDEO+ΦΩΤΟ)

Στις αρχές της δεκαετίας του ’90 η κυριαρχία της ΑΕΚ δεν αμφισβητούνταν από κανέναν. Ακόμα και όταν από…σπόντα ερχόταν κάποιο αρνητικό αποτέλεσμα, η Ενωση είχε την ποιότητα να το ανατρέψει. Όπως έγινε μια μέρα σαν σήμερα του 1993